LeiF murjoi SoVon harjoitusottelussa

Harjoituskauden viimeinen kotiottelu sujui lauantaina leijonahenkisissä tunnelmissa. Hiukan siipirikkoisella kokoonpanolla Akaassa vieraillut SoVo ei pystynyt tarjoamaan kotijoukkueelle kunnon vastusta, vaan LeiF ilotteli taululle loppulukemat 9-2 (6-1).

Leijona Futsal hallitsi peliä tuloksellisesti heti alkuminuuteista alkaen. Kentällä tasoero tosin ei niin näkyvä ollut, vaan palloa pidettiin hallussa melkolailla tasatahtin. SoVon hyökkäysten surmaksi koitui erinomaisesti maalinsuulla esiintynyt LeiF-veskari Juho Laine, joka piti numerot kotijoukkueen osalta näyttävinä.

Hyökkäyspäässä kotijoukkueen peli kulki jo paljon iloisemmin kuin aiemmissa harjoituspeleissä. Orastavat hyökkäykset käännettiin vaarallisiksi maalipaikoiksi ilahduttavan hyvällä prosentilla. Avausjakson kuusi maalia ei vaatinut edes mitään erityisen huipputehokasta viimeistelyä. Toki viimeistely oli kovalla tasolla. Maajoukkuereissulta muutaman uuden kikan oppinut Petri Grönholm oli avausjakson tehokkain kahdella osumallaan. Myös Jussi Nyström, Miikka Hurme, Yasar Elbeller ja Jirka Järvi osuivat.

Toisella jaksolla peli tasoittui entisestään ja SoVo oli jopa enemmän kuskin paikalla - tosin tulostaululla asti se ei näkynyt vieläkään. Elbeller pääsi Mika Jussilan hienon syötön jälkeen iskemään 7-1 -maalin jakson puolivälissä vierasjoukkueen tähtipelaajien keskittyessä lähinnä keskustelemaan asioista tuomareiden kanssa. SoVo kavensi välillä, mutta seuraavaksi oli Grönholmin aika tyylitellä hattutemppunsa täyteen tyhjältä takatolpalta Dusan Milojevicin oivallisen esityön jälkeen. Hetki tästä, ja sama parivaljakko taiteili tilanteeksi jo 9-2.

Näihin loppulukemmin myös päädyttiin loppuminuuttien poikamaisen painin jälkeen. LeiF päättää preseasoninsa pelien osalta ensi sunnuntaina Tampereella. Liittocupin finaalissa vastaan asettuu joko Mad Max tai Ilves, jotka pelaavat oman välieränsä torstaina. Kahden viikon päästä onkin sitten liiga-avauksen aika.

Leijona Futsalin kokoonpano SoVo-pelissä:
Juho Laine mv
Veli-Matti Korhonen mv
Yasar Elbeller
Dusan Milojevic
Miikka Hurme
Jussi Nyström
Jukka-Pekka Jyrämö "C"
Jirka Järvi
Tatu Ahonen
Petri Grönholm
Mika Jussila
Aleksi Pirttijoki
Kim Lingman
Henri Ojala