Liittocupin voitto saaliina Tesomalta

Futsal-Liigan kenraaliharjoitus sujui Leijona Futsalilta voittoisasti. Liittocupin finaali päättyi Tampereen Tesomalla akaalaisten hyväksi maalein 3-5 (0-3) ja näin LeiF uusi viimekautisen Liittocup-voittonsa.

Tasoltaan finaali ei yltänyt klassikoksi. Liekö johtunut pelin ajankohdasta vai mistä, mutta molemmat joukkueet olivat hiukan sunnuntaitunnelmissa. Vain yksittäiset pelaajat ja yksittäiset hetket näyttivät siltä tasolta, mitä vaaditaan ensi viikosta alkaen voittoihin. Molemmille jäi rutkasti parannettavaa liiga-avaukseen.

Leijona Futsal oli pelissä koko ajan pari askelta Ilvestä edellä. Lukuunottamatta aivan pelin alkua, jolloin Ilves kehitteli hiukan vaarallisemmat maalitilanteet. Mitä pidemmälle jakso ja peli kuitenkin etenivät, sitä enemmän ja vaarallisemmin LeiF piti palloa. Avausosuma nähtiin kun illan paras pelaaja Petri Grönholm karvasi pallon Ilves-pakilta pois, ja syötti Jussi Nyströmin tyhjän maalin eteen. Seuraavaksi pallo pomppasi Ilves-pelurin päästä omaan maaliin, ja taukolukemat 0-3 nähtiin, kun Jukka-Pekka Jyrämö vapautti Mika Jussilan läpiajoon, eikä Jussila erehtynyt vaan iski pallon varmasti häkkiin.

Toisella jaksolla Ilves kavensi, mutta sitten Grönholmin tehohetki toi kaksi nopeaa maalia ja peli oli käytännössä ratkennut. Hienot esityöt tarjosivat Henri Ojala sekä Juho Laine, joka syöttöpisteensä lisäksi voitti tänään jälleen kerran veskareiden kaksintaistelun. Ilves kavensi vielä kahdesti, mutta edes pitkä lentävän maalivahdin käyttö ei tuonut sitä kunnolla mukaan taisteluun ottelun voitosta.

Terävyyttä, huolimattomuusvirheiden vähentämistä, viimeistelyä, kovuutta. Ainakin näitä asioita Leijona Futsalin tulee harjoitella vielä rutkasti ennen kuin koittaa ensi lauantai. Silloin koko liigan suurin kultamitalisuosikki KaDy saapuu Jyväskylästä Akaaseen. Viime kevään välierien uusinta siis avaa kauden ja tiedossa on varmasti jälleen jännittävä ja vauhdikas ottelu. Liiga käynnistyy Monarilla ensi lauantaina klo 14:00!

Leijona Futsalin kokoonpano Ilves-pelissä:
Juho Laine mv
(Veli-Matti Korhonen mv)
Yasar Elbeller
Dusan Milojevic
Miikka Hurme
Jussi Nyström
Jukka-Pekka Jyrämö "C"
Petri Grönholm
Mika Jussila
Aleksi Pirttijoki
Kim Lingman
Henri Ojala