Ilves nurin voittomaalikilpailussa

Sunnuntai-iltapäivän paikallispeli Tampereella ei tarjonnut mitään suurta klassikkoa. Tasaisessa, mutta ajoittain hermostuneen oloisessa pelissä paremmuus löydettiin vasta voittomaalikilpailussa. Siinä hyvin taistellut vierasjoukkue oli lopulta taitavampi, ja näin arvokas lisäpiste matkasi leijonalauman mukana Akaaseen. Loppulukemat 3-4vm, 3-3, 3-3 (1-2).

Avausjakso oli tasaista vääntöä. Joskus paikallispeleissä nähtyjä suuria tunteita ei tänään ollut tarjolla, mutta vaan joukkueet tahkosivat peliä eteenpäin siisteissä merkeissä. Ilveksen nopea johto-osuma ei häkellyttänyt vieraita, vaan Leijona Futsal tuli nopeasti Tatu Ahosen maalilla tasoihin. Jakson päätösminuutilla Petri Grönholm teki oivan esityön, ja Miikka Hurme tyylitteli maalin edestä vierasjohdon.

Toisen jakson alussa Leijona Futsal oli syystä tai toisesta täysin unessa. Ilves sen sijaan ei, vaan se nousi lepsun LeiF-puolustuksen keskeltä kahdesti helposti maalintekoon ja uudelleen johtoon. Ilves näytti jo ottavan niskalenkkiä, kunnes Bobi Hurme pääsi takatolpalta tasoittamaan pelin Ahosen hienon vapaapotkun päätteeksi.

Ottelu tasaantui taas, ja viimeiset kymmenen minuuttia etsittiin turhaan voittomaalintekijää. Molemmat joukkueet pelasivat melko varovaisesti, mutta muutama maukas maalipaikka kuitenkin siunaantui. Vielä viimeisellä Ilves sai pallon tolppaan, muttei lähemmäksi kun päivän parhaaksi Leijonaksi valittu veskari Tuomas Kallioinen pelasti viime hetkellä. Jatkoajalla sama tahti jatkui, ratkaisuhalukkuutta kyllä oli, mutta terävyys ei riittänyt maalintekoon kummassakaan kenttäpäädyssä.

Voittomaalikisassa Leijona Futsalista onnistuivat kaikki kolme vetäjää: Jussi Nyström, Tatu Ahonen ja Mika Jussila. Kun Ilveksen viimeinen vetäjä ampui tolppaan maalinsuulle vaihdetun Juho Laineen riemuksi, jäi tänään erinomaisen pelin pelanneen Jussilan osuma illan voittomaaliksi. Toinen peräkkäinen voitto sarjassa maistui vierasjoukkueelle ja se tuli tänään tasaisen koko joukkueen hyvän taistelun päätteeksi, vaikka kenttäpelissä edelleen parhaat otteet ovatkin varmasti vielä edessäpäin.

Kahden vierasvoiton viikon myötä on hyvä jatkaa kautta. Ensi lauantaina FC Kemi saapuu vastustajaksi Monarille kauden toiseen kotipeliin. Tervetuloa silloin taas viihtymään takuuvarmasti vauhdikkaaseen ja viihdyttävään Futsal-Liigan otteluun!

Ilves-Leijona Futsal 3-4vm, 3-3, 3-3 (1-2)
02:26 1-0 Lassi Lintula (Tomi Lahtinen)
03:55 1-1 Tatu Ahonen (Jussi Nyström)
19:37 1-2 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
24:25 2-2 Lassi Lintula (Lauri Savolainen)
26:01 3-2 Antti Teittinen
27:32 3-3 Miikka Hurme (Tatu Ahonen)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv, pp
Juho Laine mv
Dusan Milojevic
Petri Grönholm 0+1
Tatu Ahonen 1+1, k
Jussi Nyström 0+1
Miikka Hurme 2+0
Mika Jussila
Aleksi Pirttijoki
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala
Kim Lingman