Ilves katkaisi voittoputken

Ilves kosti syyskauden tappionsa Leijona Futsalille, ja nappasi vuorostaan vierasvoiton Akaasta. Loppulukemat 4-6 (3-3) varmistivat tamperelaisille kolme pistettä.

Akaassa nähtiin lauantain varsin vauhdikas ja tapahtumarikas Pirkanmaan derby. Avausjaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin paljon virheitä, ja tasatilanne tauolla olikin oikeutettu. Toiselle jaksolle vierasjoukkue Ilves sai karsittua omia virheitään, mutta kotijoukkueen peli ei lähtenyt toimimaan vieläkään. Vaikkei Ilves mitään erityistä tänään muuten esittänyt, niin viimeistelyssä se oli täyttä terästä kotijoukkueen tuskaillessa maalinteon kanssa.

Ilves sai alussa johtomaalin, kun pallo pomppi maaliin Leijona Futsalin omista pelaajista. Hetken päästä tästä sama toistui toisessa päässä. Molemmat joukkueet onnistuivat tekemään avausjaksolla kaksi kertaa maalin myös itse. Kotijoukkue teki kaksi hienoa maalia vapaapotkuista - toisesta Dusan Milojevic iski 2-2 -tasoituksen, ja Tatu Ahonen puolestaan iski Leijonien pelin ainoan johtomaalin suoraan vaparista.

Toinen jakso alkoi jälleen kotijoukkueen kannalta murheellisesti. Ilves-hyökkääjä repi Jovan Stankovicin nurin, ja muuten erinomaisesti viheltänyt tuomaripari ei tätä nähnyt. Ilves sai tyylitellä helpon johtomaalin, jonka kuitenkin vielä Jussi Nyström tasoitti komealla vedollaan Stankovicin syötöstä. Tämän jälkeen Ilves pääsi harhasyötön jälkeen iskemään jälleen täysin ilmaisen maalin, ja kun vieraiden paras Juhana Jyrkiäinen onnistui ampumaan hattutemppunsa täyteen, olivat lukemat 4-6 hiukan pelitapahtumien vastaisestikin.


Ilves puolusti uhrautuvaisesti ja välillä vähän harmaalla alueellakin

Leijona Futsal haki kavennusta ilman maalivahtia ja maalivahdin kanssa, eikä sitä yrityksen puutteesta voi syyttää. Joukkue rakensi ihan riittävästi maalipaikkojakin, mutta Ilveksen maalivahti Leo Rantanen oli tässä vaiheessa mies paikallaan, ja torjui kotijoukkueen yritykset kerta toisensa jälkeen. Ilves taisteli uhrautuvaisesti, ja onnistui puolustamaan Leijonat nollille, ja samalla pisteet Tampereelle.

Leijona Futsal-Ilves FS 4-6 (3-3)
05:32 0-1 LeiF oma maali
08:03 1-1 Ilves oma maali
10:12 1-2 Lassi Lintula (Tomi Lahtinen
10:52 2-2 Dusan Milojevic (Tatu Ahonen)
11:43 3-2 Tatu Ahonen
14:46 3-3 Juhana Jyrkiäinen (Jaakko Ahokas)
23:40 3-4 Juhana Jyrkiäinen
24:45 4-4 Jussi Nyström (Jovan Stankovic)
26:11 4-5 Jaakko Ahokas (Juhana Jyrkiäinen)
31:20 4-6 Juhana Jyrkiäinen (Antti Teittinen)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, k
(Tuomas Arvonen mv)
Petri Grönholm
Tatu Ahonen 1+1
Jussi Nyström 1+0, pp
Mika Jussila
Dusan Milojevic 1+0, k
Jovan Stankovic 0+1, k
Miikka Hurme
Yasar Elbeller
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala
Aleksi Pirttijoki