Jälleen murskalukemat paikallispelissä

Kaksi viikkoa ei juuri voimasuhteita muuttanut, vaan myös kauden toinen Etelä-Pirkanmaan derby päättyi selvään Leijona Futsalin voittoon. Mad Max kaatui kotihallissa hienon avausjakson ansiosta tällä kertaa lukemin 7-1 (6-0).

Ihan samanlaista käsikirjoitusta derbyn toinen osa ei kuitenkaan noudattanut. Tällä kertaa avausmaalia saatiin nimittäin odottaa ensimmäisen jakson toiselle puolikkaalle. Alun 10-minuuttinen oli toki Leijona Futsalin hallintaa, mutta viimeistely ontui pahemman kerran ja pallo hiukan poltteli jalassa. Myös Mad Maxilla oli pari todella maukasta tilannetta johtomaaliin, mutta kotijoukkueen maalilla Tuomas Kallioinen sai hyvien torjuntojen lisäksi apua myös maalin tolpasta. Jää ikuiseksi arvoitukseksi, miten valkeakoskelaisten johtomaali olisi vaikuttanut pelin myöhempiin tapahtumiin!


Mika Jussila ampuu tässä yhtä päivän neljästä maalistaan

Avausjakson jälkimmäinen kymppi olikin sitten päivän parasta Leijonaa. Näytöstä johti kapellimestari Mika Jussila, orkesterinaan muu leijonajoukkue. Mestari itse avasi maalitilin ajassa 12:25 hienon kulmapotkukuvion jälkeen. Kuusi minuuttia myöhemmin Jussila tuuletti jo päivän neljättä maaliaan. Näistä toinen syntyi millintarkasti ylänurkkaan lauotusta vapaapotkusta, ja kaksi jälkimmäistä "kaukorankkareista" vieraiden otettua virhetilinsä täyteen. Kun myös Jovan Stankovic ja Tatu Ahonen osuivat ennen taukovihellystä, päästiin puoliajan pullakahveille vahvassa 6-0 -kotijohdossa.

Toinen jakso ei enää suuria hienouksia tarjonnut ottelun ratkettua jo ennen sitä. Molemmat joukkueet osuivat vielä kertalleen, Mikko Heritty rikkoi Leijona Futsalin nollan ja Petri Grönholm puolestaan iski Yasar Elbellerin hienosta syötöstä loppulukemiksi 7-1 ja jatkoi näin maaliputkensa jo viiteen otteluun.


Petri Grönholm (vas) valittiin Futsal-Liigan kuukauden pelaajaksi. Hänet palkitsi Akaan kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen.

Leijonaluotsi Stankovic oli tyytyväinen mies pelin jälkeen. - Hieno voitto ja väläytimme siinä taas ajoittain potentiaaliamme. Tähän on hyvä lopettaa syyskausi. Viimeisen neljän kuukauden aikana ollaan paiskittu aika rajusti hommia, ja joukkue on hitsautunut hyvin yhteen. Meillä on todella motivoitunut ja hyvähenkinen porukka ja organisaatio, joka haluaa koko ajan mennä yksilöinä ja yhdessä eteenpäin. Olen todella ylpeä koko jengistä. Paikka Final Four-turnauksessa on meille hyvä palkinto syksystä ja tästä on mukava jatkaa kohti kevättä, Stankovic tarinoi pelin jälkeen pikkujoulutunnelmissa.

Futsal-Liiga jää nyt siis joulutauolle, Leijona Futsalin osalta mukavasti viiden ottelun voittoputkessa. Pelien osalta parketille palataan sunnuntaina 7.1., jolloin Pirkanmaan paikallisottelut jatkuvat. Edessä on vierailu Pirkkalaan, jossa PJK isännöi leijonia.

Leijona Futsal-Mad Max 7-1 (6-0)
12:25 1-0 Mika Jussila (Petri Grönholm)
12:52 2-0 Mika Jussila
14:25 3-0 Jovan Stankovic (Jussi Nyström)
16:07 4-0 Mika Jussila 10m rp
18:19 5-0 Mika Jussila 10m rp
19:22 6-0 Tatu Ahonen (Jovan Stankovic)
32:15 6-1 Mikko Heritty
32:29 7-1 Petri Grönholm (Yasar Elbeller)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
Juho Laine mv
Petri Grönholm 1+1
Tatu Ahonen 1+0
Jussi Nyström 0+1
Mika Jussila 4+0, pp
Dusan Milojevic
Henri Ojala
Jovan Stankovic 1+1
Miikka Hurme
Yasar Elbeller 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Aleksi Pirttijoki
Kim Lingman