Voittoputki jatkui työvoitolla Pirkkalassa

Joulutauko kangisti Leijona Futsalin jalkoja avausjakson verran Pirkkalassa, kun PJK piinasi vieraitaan ottelun alussa. Tauon jälkeen akaalaisryhmä löysi kuitenkin tasonsa ja rullasi toisella jaksolla vakuuttavaan 1-7 (1-1) -vierasvoittoon.

Se oli Leijona Futsalille kuudes peräkkäinen voitto Futsal-Liigassa. Kaikki nämä voitot ovat tulleet vähintään neljän maalin erolla vastustajaan, joten joukkue purjehtii tällä hetkellä mukavassa myötätuulessa.

Lukemista huolimatta helpolla ei vuoden 2018 avausvoitto Pirkkalasta irronnut, ja peli ratkesikin vasta toisella jaksolla. Kotijoukkueen taktiikka avausjaksolle oli selvä. Se sumputti puolustuksen mahdollisimman tiiviiksi, ja hyökkäyspeli perustui lähes täysin nopeisiin vastaiskuihin. Yksi näistä päättyikin avausmaaliin jo ajassa 3:31, ja kotijoukkue rakenteli muutenkin ottelun alussa vaarallisemmat maalipaikat. Vieraiden avausjaksoa leimasi hermostuneisuus ja huolimattomuus. Toki maalipaikkoja luotiin ihan riittävästi, mutta viimeisissä ratkaisuissa oli toivomisen varaa. Tasoitus onneksi saatiin väännettyä, kun Tatu Ahosen tarkoilusta Jussi Nyström pommitti pallon ohi hienon pelin pelanneen kotijoukkueen maalivahdin Kasper Kankaan. Juho Laine vieraiden maalilla piti huolen, ettei omiin mennyt kuin yksi.

Avausjakso riitti kuitenkin tänään Leijona Futsalin osalta siihen, että joulutauon aiheuttama pelituntuman puute oli korjattu. Toiselle jaksolle asteli selvästi terävämpi, nopeampi ja juonikkaampi vierasjoukkue. Voittomaaliksi jääneen 1-2 -osuman iski Jussi Nyströmin tolppalaukauksen jälkeen Yasar Elbeller. Seuraavaksi vuorossa oli Miikka Hurme, joka sijoitti tarkasti Petri Grönholmin syötön verkkoon.

Kolmas maali iski jo lujaa PJK:n itseluottamukseen, ja lopullisesti ottelun voittajaa ratkottiin juuri ennen toisen jakson puoltaväliä. Ajassa 29:07 Mika Jussilan loistava passi löysi maalin edestä Tatu Ahosen, jonka ei oikeastaan tarvinnut tehdä yhtään mitään muuta kuin pitää jalat maassa ja näin pallo ohjautui verkkoon neljännen kerran. Kerran PJK sohlasi pallon vielä omaan maaliin, ja päätösminuuteilla Petri Grönholm sekä liigan maalipörssin kärkeen 15 osumallaan siirtynyt Hurme kaunistelivat loppuluvuiksi tylyt 1-7 (1-1).


Jussi Nyström palkittiin tänään vierasjoukkueen parhaana, Miikka Hurme puolestaan nousi kahdella osumallaan liigan maalipörssin kärkeen

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic jäi tänään itse pisteittä, mutta jakoi tunnustusta joukkueelleen.

- Pitkän tauon jälkeen on aina haastavaa tulla peliin. Ensimmäinen jakso vielä ikään kuin palauteltiin mieleen mitä voittaminen vaatii, mutta sieltä se sitten löytyi. Viimeistään tauolla joukkue sai taas juonesta kiinni ja työhaalarit puettiin tosissaan ylle. Toinen jakso oli meiltä erinomainen esitys, ja se tuli jälleen kerran laajalla rintamalla. Ensi viikolla nostetaan treeneissä tempoa taas eri tasolle, jotta ollaan valmiita lauantaina Ilvestä vastaan, Stankovic maalaili pelin jälkeen.

Seuraavan kerran joukkue on siis tulessa ensi lauantaina kotihallissa, kun Ilves saapuu vieraaksi Monarille. Silloin pelataan taas tärkeistä pisteistä, molempien joukkueiden ollessa hyvissä asemissa sarjataulukon kolmantena ja neljäntenä. Taistelu liigan kärkipaikoista ja kotiedusta pudotuspeleihin jatkuu siis kiivaana. Ottelu käynnistyy lauantaina normaalista poiketen jo klo 13.

PJK-Leijona Futsal 1-7 (1-1)
03:31 1-0 Lauri Lätti (Omar Soli)
15:50 1-1 Jussi Nyström (Tatu Ahonen)
23:39 1-2 Yasar Elbeller (Jussi Nyström)
27:51 1-3 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
29:07 1-4 Tatu Ahonen (Mika Jussila)
31:57 1-5 PJK oma maali
37:42 1-6 Petri Grönholm
39:21 1-7 Miikka Hurme (Yasar Elbeller)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Tuomas Kallioinen)
Petri Grönholm 1+1
Tatu Ahonen 1+1
Mika Jussila 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Jussi Nyström 1+1, pp
Dusan Milojevic, k
Jovan Stankovic
Miikka Hurme 2+0
Yasar Elbeller 1+1
Henri Ojala
(Kim Lingman)