Kauden avausvoitto Tesomalta

Leijona Futsal avasi kauden voittotilinsä kolmannessa pelissä. PP-70 kaatui vierasottelussa kovan taistelun jälkeen maalein 1-4 (1-1).

Ottelu oli taktisessa mielessä melko eriskummallinen. Harvoin liigatasolla pallonhallinta menee niin yksipuolisesti toiselle joukkueelle, kun se Länsi-Tampereen keskiviikkoillassa meni. Vierasjoukkue Leijona Futsal sai pitää palloa mielin määrin, kun taas kotijoukkue PP-70 pelasi niin klassista "vastaiskupeliä" kun sitä vaan voi pelata.

Kotijoukkueen taktiikka oli kuitenkin aika toimiva ainakin pelin alkupuolella - se sai pidettyä avausjakson tasanumeroissa. Käytännössä aina kun PP sai pallon, se roiskaistiin ylös tavalla tai toisella. Mutta lähes joka kerta nuo hyökkäykset olivat myös todella vaarallisia. Pallonhallinnasta huolimatta LeiF saa kiittää voitostaan pitkälti maalivahti Juho Lainetta, joka torjui monta kotijoukkueen avopaikkaa avausjakson aikana.

Vierasjoukkueen malttia siis punnittiin toden teolla. Mutta sitä myös riitti. Välillä pallonhallintaa tuntui olevan todella vaikea saada käännettyä maalipaikoiksi. Tässä riittääkin roimasti parannettavaa tuleviin peleihin. Mutta välillä paikkoja toki myös syntyi. Avausjakson maalin laukoi Dusan Milojevic tavaramerkillään, 1vs1 -haastolla joka päättyi vasurin maalilaukaukseen.

Toisella jaksolla pelin käsikirjoitus pysyi muuten samana, paitsi että Leijona Futsal sai omaan puolustamiseensa lisää tiiviyttä eikä PP-70 päässyt enää niin herkästi avopaikoille. Vierasjoukkue sen sijaan pyöritti peliä tuttuun tyyliin, ja myös tulosta tuli. Ajassa 23:00 Miikka Hurme pääsi siirtämään pallon hienon kuvion päätteeksi Petri Grönholmin syötöstä lähes tyhjään tamperelaismaaliin. Jakson puolessavälissä Grönholm osui itse, ohjattuaan Jussi Nyströmin tulisen kudin maalin edestä verkkoon.

Lopussa PP-70 yritti kavennusta ilman maalivahtia, mutta Leijona Futsal puolusti tiiviisti eikä antanut voiton livetä enää tassuistaan. Lähimpänä lisäosumaa oli ensin Laine, joka pommitti pallon PP-maalin ylärimaan. Lopulta Nyström sijoitti pallon tyhjään maaliin ja näin loppulukemiksi kirjattiin maukas 1-4 (1-1)-vierasvoitto. Otteluruuhka jatkuu heti sunnuntaina, kun joukkue matkustaa taas samaiseen Tesoman Palloiluhalliin. Silloin vastaan asettuu Ilves, ja maalintekoon täytyisi löytää muutama lisävaihde, sillä silloin paikoista täytyy osua kovemmalla prosentilla.

PP-70-Leijona Futsal 1-4 (1-1)
03:47 0-1 Dusan Milojevic (Tatu Ahonen)
06:48 1-1 Jerry Sipilä (Joona-Petteri Valkama)
23:00 1-2 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
30:22 1-3 Petri Grönholm (Jussi Nyström)
39:36 1-4 Jussi Nyström

Kokoonpano:
Juho Laine mv
Tuomas Kallioinen mv
Dusan Milojevic 1+0
Petri Grönholm 1+1
Tatu Ahonen 0+1
Miikka Hurme 1+0
Jussi Nyström 1+1, pp
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Henri Ojala
Mika Jussila
Aleksi Pirttijoki
Kim Lingman