Leijona Futsal viihtyi jälleen maalijuhlissa

Perinteiseen tyyliin Monarilla ei maaleissa säästelty, kun Futsal-Liiga jatkui kauden viimeisen kotipelin merkeissä. Vastassa oli PP-70 ja loppulukemat 11-5 (4-1) kertovat pelistä kaiken oleellisen.

Jos nyt voittajasta oli jossain vaiheessa epäselvyyttä, niin olkoot sitten ensimmäiset seitsemän peliminuuttia sellaista. Vierasjoukkue PP-70 nimittäin johti peliä, vaikka sillä ei käytännössä ollut laukauksen laukausta kotijoukkueen hallitessa peliä suvereenisti. Niin vaan pallo kuitenkin pomppasi LeiF-puolustajasta omaan maaliin. Sitten fysiikan lait taas palasivat raiteilleen, ja kotijoukkue jauhoi jakson aikana neljä maalia.

Tämä oli nyt jo neljäs peräkkäinen peli, kun Leijona Futsal nousee tappioasemasta voittoon kotikentällään. Vapauttavan avausmaalin iski oivassa vireessä oleva Mika Jussila, joka myös päätti avausjakson maalijuhlat 4-1 -maaliin juuri ennen taukovihellystä. Molemmat maalit olivat upeita pommeja yläriman alle. Siinä välissä myös Jovan Stankovic sekä Miikka Hurme olivat osuneet tasaisen maalipaikkatehtaan tuotannon seurauksena.


Tamperelaismaalivahti tutuissa puuhissa sunnuntaina

Toisella jaksolla maalijuhlat sen kuin vaan yltyivät. Otteluun tuli pelailun maku, ja se näkyi sitten myös Leijona Futsalin omassa päässä, kun vierasjoukkue pääsi iskemään peräti viisi osumaa. Mutta iltapäivä oli kotijoukkueen juhlaa, ja kapellimestareinta toimivat Stankovic sekä Petri Grönholm, jotka molemmat iskivät tehot 2+3. Jussila ja Hurme tyytyivät tehoihin 2+1, ja myös Aleksi Pirttijoki vietti kahden hienon maalin päivää. Yasar Elbellerin tehoiksi kirjattiin 1+1 ja Henri Ojala nappasi pari syöttöpistettä.

Jussi Nyströmin ja Dusan Milojevicin poissaolo pelikiellon takia ei siis näkynyt Leijona Futsalin tulivoimassa yhtään. Se on hyvä merkki kevättäkin ajatellen, ja on leimannut koko kautta, että maalit ovat jakautuneet laajalle rintamalle. Onnistujia oli tänään yhtä monta kuin kentällä käyneitä pelureitakin, toki toisen jakson löysästä puolustamisesta voi antaa koko joukkueelle hiukan moitteita.

Kun samaan aikaan Valkeakoskella Sievi kaatoi Mad Maxin, voidaan sarjataulukossa nyt lukita Leijona Futsalille kolmas sija. KaDy voittaa runkosarjan, Sievin ollessa toinen. Viimeisen kierroksen playoff-jännitys kulminoituu Espooseen, jossa GFT ja SoVo ratkaisevat keskenään neljännen sijan. Myös sarjan hännillä on vielä epäselvää, kuka putoaa ja kuka joutuu liigakarsintaan. Viimeisellä sijalla on tällä hetkellä Ruutupaidat.

Leijona Futsal matkustaa tulevan lauantain viimeisellä sarjakierroksella pitkän matkan Kemiin, jossa puolestaan isäntäjoukkue on myös varmistanut jo sarjan seitsemännen tilan. Ottelulla ei siis sarjataulukon kannalta ole enää merkitystä, mutta pelattava se on silti. Ja olisihan se mukavampi pudotuspelit aloittaa voiton jälkeen!

Playoffien valintatilaisuus järjestetään tulevana sunnuntaina klo 15. Silloin KaDy pääsee siis valitsemaan ensimmäisenä vastustajansa, Sievi toisena, ja Leijona Futsal kolmantena. Enää on epäselvää se, mikä neljäs joukkue tulee valittavaksi Mad Maxin, Kemin ja Ilveksen lisäksi. Se on joko GFT tai SoVo.

Leijona Futsal-PP-70 11-5 (4-1)
03:08 0-1 Leijona Futsal om
07:37 1-1 Mika Jussila (Jovan Stankovic)
14:43 2-1 Jovan Stankovic (Petri Grönholm)
15:42 3-1 Miikka Hurme (Yasar Elbeller)
19:55 4-1 Mika Jussila (Petri Grönholm)
24:48 4-2 Jerry Sipilä (Vili Karoskoski)
25:35 5-2 Aleksi Pirttijoki (Jovan Stankovic)
27:22 6-2 Petri Grönholm (Mika Jussila)
28:04 7-2 Yasar Elbeller (Henri Ojala)
31:47 7-3 Mikko Ala-Hakuni
33:14 8-3 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
34:04 9-3 Jovan Stankovic (Miikka Hurme)
35:52 10-3 Aleksi Pirttijoki (Henri Ojala)
37:32 10-4 Vili-Atte Mäkinen (Jussi Rasva)
38:59 11-4 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)
40:00 11-5 Pyry Haanpää (Matias Hovi)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
(Juho Laine mv)
Petri Grönholm 2+3
Miikka Hurme 2+1
Jovan Stankovic 2+3
Mika Jussila 2+1
Tatu Ahonen
Yasar Elbeller 1+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala 0+2
Aleksi Pirttijoki 2+0, pp