Avuspelistä niukka kotivoitto

Puolivälierät potkaistiin käyntiin lauantaina Monarilla. Odotetun tasaisessa pelissä Leijona Futsal otti kotiyleisön iloksi voiton, ja samalla ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. SoVo kaatui lukemin 5-3 (3-1).

Leijona Futsal oli pelissä niskanpäällä, ja kyllähän kotivoittoa voi ansaittuna pitää. Se rakenteli ehdottomasti enemmän maalipaikkoja kuin vierasjoukkue, joka sinnitteli varsinkin avausjaksolla mukana pelissä ainoastaan leijonien hiukan tahmean viimeistelyn myötä.

Avausjakso oli hyvin lähellä kauden parasta Leijona Futsalia. Pallo ja miehet liikkuivat, ja paikkoja aukesi. Mikä tärkeintä, SoVo pidettiin todella vähissä maalipaikoissa. Avausmaalin iski seitsemän minuutin pelin jälkeen Miikka Hurme, joka sai syötön upean esityön tehneeltä Dusan Milojevicilta. Vartin kohdalla Milojevic itse pääsi viimeistelemään hienon syöttökombonaation jälkeen Petri Grönholmin tarjoillessa viimeisen syötön.

Kolmas maali nähtiin jakson päätösminuutilla. Mika Jussila löysi aivan yksin maalinedustalle unohdetun Grönholmin, joka laukoi tilanteeksi jo 3-0. SoVo iski kuitenkin tärkeän maalin vielä ennen taukovihellystä, kun taidolla ja tuurilla maalinedestä ohjattu laukaus löysi tiensä verkkoon.

Toinen jakso oli melkoista taistelua SoVon ottaessa huomattavasti aktiivisempaa otetta peliin. Se saikin peliä hallintaansa Leijona Futsalin hukattua jakson alun hyvät maalipaikkansa. Peliin saatiin aimo annos jännitystä vierasjoukkueen onnistuessa kavennuksessa viiden peliminuutin jälkeen. Lähellä oli tasoituskin, mutta kotijoukkueen maalilla Tuomas Kallioinen piti maalinsa puhtaana tärkeillä hetkillä. Milojevic purjehti kolme minuuttia ennen loppua Jussi Nyströmin syötön jälkeen iskemään hienon 4-2 -maalin. Tämäkään ei vielä riittänyt SoVon osuessa heti perään lentävän maalivahdin kera. Tästä puolestaan ehti kulua vain 17 sekuntia, kun Leijona Futsal järjesti upean syöttörallin, jonka päätteeksi Hurme pääsi puttaamaan tyhjältä takatolpalta päivän toisensa ja ottelun viimeisen maalin. Kotijoukkue sai näin tuulettaa avausvoittoa.


Dusan Milojevic oli tänään kentän kunkku.

Leijona-luotsi Jovan Stankovic kommentoi lyhyesti ottelua.

- Aika kaksijakoinen peli. Avausjakso oli meiltä tosi hyvä, mutta emme saaneet siinä vielä peliä ratkaistua ja toinen jakso oli vähän hermostunutta. Tasaisia pelejä nämä ovat, ja huomiseksi täytyy kyllä parantaa taas vähän joka osa-alueella, jos halutaan napata toinen kotivoitto. Uskon, että vierasjoukkuekin parantaa paljon, joten varmasti hieno peli taas tulossa, Stankovic pohdiskeli.

Joukkueet kohtaavat siis uudelleen heti sunnuntaina, samassa paikassa samaan aikaan klo 14. Jatkoon ottelusarjasta yltää kolmella voitolla.

Leijona Futsal-SoVo 5-3 (3-1)
07:10 1-0 Miikka Hurme (Dusan Milojevic)
14:23 2-0 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
19:06 3-0 Petri Grönholm (Mika Jussila)
19:13 3-1 Mikko Matinaro (Tuomas Hakala)
25:02 3-2 Mergim Bushi (Arber Istrefi)
37:03 4-2 Dusan Milojevic (Jussi Nyström)
37:39 4-3 Gesim Voca (Arber Istrefi)
37:56 5-3 Miikka Hurme (Dusan Milojevic)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
(Juho Laine mv)
Petri Grönholm 1+1
Dusan Milojevic 2+2
Miikka Hurme 2+0
Jovan Stankovic
Jussi Nyström 0+1
Mika Jussila 0+1
Tatu Ahonen
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala
Aleksi Pirttijoki