Leijona Futsal jyräsi vastustamattomasti välieriin!

SoVo isännöi kolmatta puolivälierää Loimaalla lauantai-iltana. Kotijoukkue teki sen minkä pystyi, mutta se ei riittänyt. Vierasjoukkue Leijona Futsal voitti myös kolmannen puolivälierän, tällä kertaa lukemin 2-4 (1-1), ja eteni välieriin suoraan otteluvoitoin 3-0!

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Akaassa kotijoukkue oli riisunut SoVon aseista, eikä yksi treeniviikko tuonut muutoksia voimasuhteisiin. Leijona Futsal oli nytkin paikallaolijoista selvästi parempi eikä jättänyt minkäänlaisia epäilyksiä siitä, etteikö se olisi ansainnut välieräpaikkaa. Läpi ottelusarjan akaalaisjoukkue oli vahvempi kaikilla mahdollisilla futsalin osa-alueilla.

Lauantain ratkaisuottelu oli viime viikonlopun pelejä pidempään tasainen numerollisesti. Nyt SoVokin pääsi nauttimaan johtoasemasta, kun Leijona Futsalin avausjakson hallinta ei tuottanut maukkaista maalipaikoista huolimatta avausmaalia. Sen iski SoVo ajassa 10:00. Lopulta kova työ tuotti tulosta, kun Miikka Hurme pääsi takatolpalta pussittamaan Jovan Stankovicin upean syötön maaliin ja näin tärkeä tasoitus syntyi ajassa 17:16.

Toisen jakson alussa kotijoukkueelle alettiin laskemaan lukua. Jirka Järvi otti Tatu Ahosen syötön pantterimaisen pehmeästi haltuunsa SoVo-maalin edessä, ja lirutti pallon hallitusti tolppien väliin. Johtoasema tuplaantui, kun Leijona Futsalin upea syöttökuvio päättyi siihen, että Petri Grönholm sai täysin rauhassa ohjata Hurmeen syötön tyhjältä takatolpalta nuottaan.

Vaikka SoVo laittoi kaiken peliin, pysyi vierasjoukkueen ote hyvin kasassa. Totuus on se, että läpi koko toisen jakson Leijona Futsalin lisämaalit olivat lähempänä kuin kotijoukkueen kavennus. Ratkaisun makua saatiin ajassa 35:55, kun illan suuri LeiF-sankari Hurme oli jälleen asialla - varma viimeistely Jussi Nyströmin hyvän esityön jälkeen ja lukemiksi jo 1-4. SoVon loppukiri tuotti yhden kavennusosuman, kun leijonien puolustusnelikko herpaantui pieneksi hetkeksi. Siihen kiri kuitenkin jäikin, ja näin Leijona Futsal pääsi juhlimaan toista peräkkäistä välieräpaikkaansa vakuuttavan esityksen jälkeen.


Miikka Hurme otti lauantai-iltana isoa roolia

Leijona Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic oli pelin jälkeen yhtä hymyä.

- Emme olleet tänään pelillisesti ihan parhaimmillamme. Katkaisupeli on aina vaikein, ja paineet näkyivät pelissämme. Näytimme kuitenkin todellisen luonteemme, kun pystyimme taistelemaan kaikesta huolimatta vierasvoiton tälläiseen paikkaan. Olimme mielestäni nimenomaan joukkueena ja taktisissa asioissa edellä SoVoa tässä ottelusarjassa. Heillä on hyviä yksilöitä, mutta me olimme paremmin valmistautuneita. Olen iloinen, että saimme sen näkymään myös tulostaululla kaikissa kolmessa pelissä, Stankovic tunnelmoi.

Futsal-Liiga jää pääsiäiseksi maajoukkuetauolle, ja niinpä pudotuspelit jatkuvat välierien myötä vasta 7.4. Silloin Leijona Futsal matkustaa Sieviin kohtaamaan hallitsevan mestarin, joka kaatoi FC Kemin omassa puolivälierässään myös otteluvoiton 3-0. Toisessa välieräparissa kohtaavat Mad Maxin pudottanut KaDy sekä vielä kesken olevan puolivälieräparin voittaja, eli joko GFT tai Ilves.

SoVo-Leijona Futsal 2-4 (1-1)
10:00 1-0 Mikko Matinaro (Tuomas Hakala)
17:16 1-1 Miikka Hurme (Jovan Stankovic)
23:45 1-2 Jirka Järvi (Tatu Ahonen)
28:30 1-3 Petri Grönholm (Miikka Hurme)
35:55 1-4 Miikka Hurme (Jussi Nyström)
38:29 2-4 Alysson Faria Soares (Mikko Matinaro)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
(Juho Laine mv)
Petri Grönholm 1+0
Dusan Milojevic, k
Miikka Hurme 2+1, pp
Jovan Stankovic 0+1
Jussi Nyström 0+1
Mika Jussila
Tatu Ahonen 0+1
Jirka Järvi 1+0
Henri Ojala
Yasar Elbeller
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Aleksi Pirttijoki