Riemu hyytyi Monarilla

Monarin lauantai-iltapäivässä nähtiin melkoinen fysiikan lakien taisto. Kotijoukkue vyörytti jatkuvalla syötöllä peliä kohti jyväskyläläismaalia, ja lopulta vierasjoukkueen selkäranka katkaistiin lukemin 8-2 (3-1).

Ottelun avauskymppi oli eriskummallinen. Riemu iski ainoasta maalipaikan näköisestäkään tilanteesta minuutin kohdalla pallon aivan ylänurkkaan ja lukemiksi 0-1. Leijona Futsal ei tästä häkeltynyt, vaan jatkoi määrätietoista hyökkäyspeliään. Se tuotti tänään maalipaikkoja liukuhihnalta, vaikka tasoitusta jouduttiinkin odottelemaan peräti neljännelletoista minuutille asti. Silloin edes vierasjoukkueen erinomainen maalivahti Eino-Elmeri Muhonen eivätkä maalitolpatkaan pystyneet estämään Tatu Ahosen upeaa 1-1 -tasoitusta.

Ja kun hanat saatiin auki, niin jatkoa seurasi nopeasti. Petri Grönholm ja Dusan Milojevic pääsivät hassuttelemaan vapaasti kotijoukkueen nopeaan johtoasemaan, jälkimmäisen viimeistellessä tyhjään jyväskyläläismaaliin. Kun vielä Jussi Nyström osui 10 metrin rankkaripisteeltä vierasjoukkueen virhetilaston täyttyessä, mentiin tauolle vähintäänkin ansaitussa kotijohdossa 3-1.


Dusan Milojevic oli tänään liian liukas Riemu-pelaajille

Toiselle jaksolle pelinkuva ei juuri muuttunut, paitsi siinä, että nyt Leijona Futsal sai haluamansa nopean avausmaalin. Yksi päivän hahmoista, Milojevic, pujotteli upeasti muutaman Riemu-pelaajan ohi ja upotti ratkaisevan tuntuisasti lukemiksi 4-1 jo jakson avausminuutilla. Toinen jakso oli huomattavasti avoimempaa peliä kuin ensimmäinen, ja kotijoukkueen maalilla Tuomas Kallioinenkin joutui venymään muutamaan hienoon torjuntaan.

Kotijoukkueen riemumarssi kohti voittoa jatkui tehokkaampana kuin ottelun alussa. Se teki neljä hienoa maalia, ja kun Riemukin osui kerran omasta kaukorankkaristaan, jäivät pisteet Akaaseen lopulta maalein 8-2 (3-1). Toisen jakson maalijuhlassa Petri Grönholm osui kahdesti, ja nousi samalla koko liigan pistepörssin kärkeen. Yasar Elbellerin esityö Nyströmin päivän toiseen maaliin oli komeaa katseltavaa, samoin kuin ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Aleksi Pirttijoen rankkari.


Aleksi Pirttijoki iski avausmaalinsa Futsal-Liigassa

Flunssaisena pelin sivusta katsellut valmentaja Jovan Stankovic näki pelissä paljon hyvää.

- Pelasimme aika tasapainoisen ottelun, vaikka toisella jaksolla hiukan ylihyökkäämistä näkyikin kun numerot repsahtivat. Selkärankamme kestää myös tappiotilanteen. Aleksin puolesta olen erityisesti iloinen, hän on ollut hyvä treeneissä viime aikoina ja käytti näytönpaikkansa maalin arvoisesti hyväkseen. Tästä on hyvä jatkaa taas rakennustyötä ja tulevana viikonloppuna on erinomaiset mittarit siihen, missä nyt mennään, Stankovic pohdiskeli.

Tulevana viikonloppuna syyskauden neljä parasta niin miesten kuin naistenkin Futsal-Liigoista kokoontuu Loimaalle. Siellä pelataan Final Four-turnaus, jonka voittajalle on luvassa kultamitaleiden lisäksi rahapalkintokin. Leijona Futsal kohtaa lauantai-iltana Loimaan Liikuntahallissa välierässä Sievin. Ottelu käynnistyy klo 18. Toisessa välierässä kohtaavat SoVo ja KaDy. Sunnuntaina edessä on finaali sekä pronssiottelu.

Leijona Futsal-Riemu 8-2 (3-1)
01:00 0-1 Janne Törmänen (Sakari Holopainen)
13:43 1-1 Tatu Ahonen (Dusan Milojevic)
14:01 2-1 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
19:02 3-1 Jussi Nyström 10m rp
20:20 4-1 Dusan Milojevic (Miikka Hurme)
25:12 5-1 Petri Grönholm (Tatu Ahonen)
27:32 6-1 Aleksi Pirttijoki 6m rp
30:57 7-1 Jussi Nyström (Yasar Elbeller)
37:04 7-2 Aleksi Leppänen 10m rp
39:39 8-2 Petri Grönholm tm


Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
(Juho Laine mv)
Petri Grönholm 2+1
Tatu Ahonen 1+1
Jussi Nyström 2+0
Dusan Milojevic 2+1
Mika Jussila
Miikka Hurme 0+1
Yasar Elbeller 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala
Aleksi Pirttijoki 1+0, pp