Kolme pistettä Vaasasta

Leijona Futsal taisteli Vaasan reissusta kolme tärkeää pistettä sarjataulukkoon, kun Ruutupaidat kaatui kovan taistelun jälkeen maalein 4-7 (2-4).

Vaasassa nähtiin lauantaina varsin viihdyttävä ja vauhdikas Futsal-Liigan kamppailu. Leijona Futsal avasi maalihanat Mika Jusssilan nopealla maalilla, mutta kotijoukkue ei tästä lannistunut. Se nousi yhtä nopeasti tasoihin, ja samaa vauhtia 2-1 -johtoasemaan. Leijona Futsal näytti runsaslukuisen vieraskatsomon iloksi luonnettaan ensimmäisen kerran, kun se ei suostunut kotijoukkueen tahdinjakoon. Miikka Hurme tasoitti pelin tarkalla sijoituksella, ja eipä aikaakaan, kun vierasjoukkue tyylitteli jo 2-4 -vierasjohdossa.

Vieraiden johtomaaleissa isoa roolia otti maalivahti Juho Laine. Ensin upea nousu Tatu Ahosen syötöstä, ja laukaus vastustamattomasti alanurkkaan. Minuutti tästä, ja Laine nousi jälleen hyökkäysalueelle - nyt syöttö Petri Grönholmille, ja pallo jälleen pitseihin. Vierasjoukkue ansaitussa 2-4 -vierasjohdossa tauolle.


Juho Laine iski upealla laukauksella lukemiksi 2-3

Toiselle jaksolle Ruutupaidat lähti kovalla kirivaihteella. Se onnistui hiukan onnekkaastikin kavennuksessa heti jakson alkajaisiksi, ja kotijoukkue sai lisäbuustia peliin. Leijona Futsal jäi hiukan alakynteen, eikä se saanut omaa peliään rulllaamaan hyökkäysalueaalla. Ruutupaidat sai painostuksen kääntymään tasoitukseksi ajassa 30:40, ja peli oli jälleen täysin uusi.

"Pelimiesten kympille" lähdettiin siis tasalukemissa 4-4. Silloin Leijona Futsal näytti taas luonnettaan. Hyvä syöttökombinaatio pelasi Jovan Stankovicin avoimeen maalipaikkaan, ja Ruutupaidat-peluri joutui rikkomaan suoran punaisen kortin arvoisesti. Seuranneen vapaapotkun jälkitilanteesta vierasjoukkueen parhaaksi tänään valittu ja tehot 2+2 kerännyt Petri Grönholm runnoi maalin edestä vierasjohdon 4-5. Tatu Ahonen pääsi syötönkatkosta kasvattamaan vierasjohdon lukemiin 4-6, ja Ruutupaidat lähti jahtaamaan kavennusta lentävän maalivahdin avulla.


Leijona-joukkue pääsi juhlimaan faniensa kanssa voittoa Vaasassa

Vierasjoukkueen puolustupeli maalivahti Juho Laineen johdolla oli kuitenkin löytänyt tässä kohtaa peliä oman tasonsa. Kuin kruunuksi vierasjoukkueen toisen jakson hienolle ja uhrauvaiselle taistelulle, Yasar Elbeller pääsi runnomaan heittäytymällä lukemiksi 4-7. Näissä lukemissa kuultiin myös päätösvihellys, joten kolme tärkeää pistettä matkasi akaalaisen bussin mukana Pirkanmaalle.

Myös Leijona-koutsi Jovan Stankovic näki ottelun haastavana.

- Ruutupaidat on kova porukka kotonaan. He tietävät miten täällä pitää pelata, ja kovalla taistelulla pystyvät pitämään pelinsä vaarallisena. Olen kuitenkin ylpeä joukkueestani, kun löysimme viimeiseen kymppiin vielä voittovaihteen. Näytimme, että meidän rutiinitaso on noussut, ja pystymme kairaamaan tarvittavat maalit silloin kun niitä tarvitaan. Hemmetin hieno voitto. Tästä on hyvä taas jatkaa työntekoa, Stankovic fiilisteli pelin jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Leijona Futsal palasi siis Ilves-tappion jälkeen nopeasti voittokantaan. Uutta voittoputkea pyritään jatkamaan kahden pelin mittaiseksi ensi lauantaina kotihallissa, kun Riemu matkustaa Jyväskylästä vierailulle Monarille. Ottelu käynnistyy tuttuun tyyliin klo 14.

Ruutupaidat-Leijona Futsal 4-7 (2-4)
02:03 0-1 Mika Jussila (Petri Grönholm)
02:15 1-1 Henrik Wennman (Miika Niemi)
05:32 2-1 Miika Niemi (Nicolas Tuisku)
09:15 2-2 Miikka Hurme (Jovan Stankovic)
10:24 2-3 Juho Laine (Tatu Ahonen)
10:42 2-4 Petri Grönholm (Juho Laine)
23:25 3-4 Nicolas Tuisku
30:40 4-4 Ossi Kivipuro (Toni Pylkkänen)
32:09 4-5 Petri Grönholm (Mika Jussila)
33:19 4-6 Tatu Ahonen
37:30 4-7 Yasar Elbeller (Petri Grönholm)


Kokoonpano:
Juho Laine mv 1+1
(Tuomas Arvonen mv)
Petri Grönholm 2+2, k, pp
Tatu Ahonen 1+1
Jussi Nyström, k
Mika Jussila 1+1
Jovan Stankovic 0+1, k
Miikka Hurme 1+0
Yasar Elbeller 1+0, k
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala
Aleksi Pirttijoki