Täyden kolmen pisteen Sievin reissu

Leijona Futsalin liigahistorian ensimmäinen vierasvoitto Sievistä irtosi upealla esityksellä. Värikkäiden vaiheiden jälkeen loppulukemiksi kirjattiin 4-8 (3-6), ja tärkeät kolme pistettä matkasivat Hämeen Turistiauton bussin mukana Pirkanmaalle.

Ottelun lähtötilanne oli akaalaisittain haastava. Jirka Järvi ja Miikka Hurme jäivät kotiin parantelemaan vaivojaan, ja ennen ottelun alkua myös Tatu Ahonen todettiin pelikyvyttömäksi. Poissaoloista huolimatta - tai ehkä juuri siksi - joukkueen lataus otteluun oli hurja, ja jokainen pelaaja taisteli oman ruutunsa tänään kiitettävällä tavalla.

Ottelun avauskymppi oli sellainen, mitä Sievissä tuskin on koskaan nähty - ja liekö tullaan koskaan näkemäänkään. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla peli oli 0-4 - ja kympin kieppeillä jo 0-5. Tätä edesauttoi Leijona Futsalin murhaava viimeistelyprosentti. Kotijoukkue Sievi piti kyllä palloa hallussaan, mutta vieraat iskivät jokaisesta hyökkäyksestään maalin. Ja maalit tulivat myös hienojen sommitelmien jälkeen. Jussi Nyström väläytteli nopeuttaan karaten oikealta laidalta kahdesti maalintekoon. Siinä välissä myös Petri Grönholm ja Mika Jussila olivat onnistuneet. Kun vielä yksi päivän suurimmista sankareista, Jovan Stankovic, iski taululle 0-5 ajassa 09:25, oli peli lähestulkoon taputeltu.

Mutta vain lähestulkoon. Sievi vyörytti maltillisesti hyökkäyksiään, ja tuli myös jatkuvasti herhiläisenä Leijona Futsalin pallollisen kimppuun. Näillä eväillä se sai vierasjoukkueen herpaantumaan, ja Sievi jos joku on sellainen paikka, että herpaantua ei saisi. Kotijoukkueen hurmos kantoi viisi minuuttia, ja se iski pallon kolmesti häkkiin. Tuomas Kallioinen maalinsuulla joutui todellakin tekemään täyden päivätyön pisteisiin tänään. Juuri ennen taukoa tänään tehot 2+3 taiteillut Stankovic pöllytti jälleen verkkoja ja iski tuikitärkeän 3-6 -maalin.


Leijona karjui Sievin kumoon Pohjanmaalla

Jos oli 3-6 -maali jo vähän syönyt kotijoukkueen suurinta takaa-ajointoa, niin lopullisesti se syötiin heti toisen jakson alussa. Tehot 2+1 ottelussa iskeneet Jussi Nyström ja Petri Grönholm karkasivat vastahyökkäykseen, ja Grönholm ohjasi lukemiksi jo 3-7. Vaikka Sievi näennäisesti pelissä yrittikin roikkua mukana, niin toisella jaksolla todellista hätää ei vierailla ollut. Toki Kallioinen nappasi muutaman hienon pelastuksen, mutta myös toisessa päässä pallo saatiin pari kertaa tolppaan. Vaikka Sievi sai yhden onnekkaan kavennuksen aikaiseksi, niin sen hyökkäyksistä puuttui avausjakson kaltainen jatkuva vaarallisuus.

Lopullisen sinetin pelille iski Yasar Elbeller, jonka loistava taisteluilme tarttui tänään koko porukkaan. Tarkka puttaus oman maalin edestä kaunisteli loppulukemiksi 4-8 (3-6). Elbellerin maali oli samalla Leijona Futsalin kauden maali numero 100. Se on kova luku, ja peräti 25 maalia suurempi kuin toiseksi eniten tehneellä SoVolla!

Leijona Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic ei leijaillut upeasta voitosta huolimatta pilvilinnoissa.

- Viimeistelimme todella tehokkaasti pelin alussa, mutta noin muuten meille jäi kyllä taas paljon läpikäytävää ja parannettavaa. Videoita on tietysti huomattavasti mukavampi katsella voitetun pelin jälkeen. Olen tyytyväinen taisteluilmeeseen, meillä on hyvä henki joukkueessa ja tänään poissaoloista huolimatta taas näytimme ennen kaikkea itsellemme, että pystymme voittamaan näitä kärkijoukkueitakin. Toivottavasti saadaan silti sairastuvalta kavereita mukaan ensi viikolla, sillä edessä on lisää kovia pelejä", Stankovic pohdiskeli pelin jälkeen.

Ne kovat pelit tarkoittavat kahta kotiottelua kahtena seuraavana lauantaina. Ensin tulevalla viikolla vastassa on GFT, ja viikkoa myöhemmin SoVo.

Sievi FS-Leijona Futsal 4-8 (3-6)
01:28 0-1 Jussi Nyström (Petri Grönholm)
01:56 0-2 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)
02:15 0-3 Mika Jussila (Jovan Stankovic)
03:22 0-4 Jussi Nyström (Dusan Milojevic)
09:25 0-5 Jovan Stankovic (Dusan Milojevic)
12:30 1-5 Joni Pakola (Nikola Erceg)
15:47 2-5 Nikola Erceg (Jaakko Alasuutari)
17:34 3-5 Jarmo Junno (Henri Heikkilä)
18:55 3-6 Jovan Stankovic
20:17 3-7 Petri Grönholm (Jussi Nyström)
31:19 4-7 Jaakko Alasuutari (Radik Akhmetkhanov)
37:24 4-8 Yasar Elbeller (Jovan Stankovic)


Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv, k
(Juho Laine mv)
Petri Grönholm 2+1
Jussi Nyström 2+1, pp
Dusan Milojevic 0+2
Jovan Stankovic 2+3
Mika Jussila 1+0
Yasar Elbeller 1+0
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala
(Aleksi Pirttijoki)
(Tatu Ahonen)