SoVo nurin murskalukemin

Leijona Futsalin erinomainen vire sai jatkoa kotihallissa lauantaina. Sarjassa nelosena ollut SoVo joutui pyörremyrskyn silmään, ja poistui Somerolle pelin jälkeen tyhjin käsin. Loppulukemat kotijoukkueelle peräti 10-4 (4-2).

Kotiyleisö odotti runsasmaalista peliä, olihan vastakkain kaksi liigassa eniten maaleja tehnyttä joukkuetta. Maaleja myös nähtiin paljon, eikä vähiten siksi, että Leijona Futsalin iloinen hyökkäävä futsal ylitti jälleen viihdyttävyyden kaikki standardit ja johti kunnon hämäläislukemiin. Voitto jäi tänään täysin ansaitusti Akaaseen erinomaisen esityksen jälkeen.

Ottelun ensimmäinen 15 minuuttia ilmassa leijui vielä tehottomuus. Vaikka Mika Jussila vei upealla vedolla kotijoukkueen johtoon pelin neljännellä minuutilla, leimasi ottelun alkua kuitenkin Leijona Futsalin maalintekokipsi. Kympin jälkeen nähtiin myös kotijoukkueen pelin ainoa kehno jakso, kun SoVo iski löysän puolustamisen takia siunaantuneista paikoistaan pallot häkkiin ja siirtyi 1-2 -johtoon.

Leijona Futsalin itseluottamus kesti kuitenkin vierasjohdon. Se jatkoi hurjaa hyökkäysvyörytystään, ja takoi jakson loppuun nopeaan tahtiin kolme maalia. Sievi-pelin tapaan tänäänkin tehot 2+3 taikonut Jovan Stankovic syötti ensin Petri Grönholmin (tänään 2+2) tasoituksen. Juho Laineen pitkä heittoavaus puolestaan löysi millintarkasti Yasar Elbelellerin, joka ohjasi pallon kohti maalia. Jussi Nyström kävi tökkäämässä pallon pitseihin maaliviivalta, ja näin kotijoukkue siirtyi 3-2-johtoon. Avausjakson kruunuksi vielä Miikka Hurme iski vielä maalin pienen loukkaantumisen jälkeen heti ensimmäisessä pelissään.


Dusan Milojevic osui tänään tolppien väliin muutaman pelin tauon jälkeen

Toinen jakso alkoi Leijona Futsalin salamamaalilla, mikä taisi viedä SoVolta lopullisesti uskon omaan tekemiseen. Asialla oli päivän tehokaksikko Grönholm-Stankovic, jälkimmäisen viimeistellessä ajassa 20:18. Kotijoukkue hallitsi peliä tämän jälkeen suvereenisti, vaikka SoVo välillä pallonhallintaa saikin aikaiseksi. Maalejakin tehtiin mukavaan tahtiin. Nyström, Dusan Milojevic, Grönholm, Aleksi Pirttijoki sekä Stankovic osuivat vielä kertaalleen someromaismaaliin. Kun välillä myös SoVo osui, päädyttiin loppulukemiin 10-4 (4-2).

Leijona Futsalin viides peräkkäinen voitto tuli siis jälleen kerran laajan rintaman onnistumisilla. Kuvaavaa ottelulle oli kuitenkin se, että vaikka kotijoukkue voitti murskalukemin ja oli ottelussa jatkuvasti parempi, niin sen parhaaksi valittiin kuitenkin maalivahti Laine. Huipputasolla futsalissa maalipaikkoja tulee aina molempiin päihin, ja Laine joutui varsinkin avausjaksolla pelin ollessa vielä tiukka venymään muutamaan kertaan aivan huipputorjuntoihin. Hyvät pelinavaukset puolestaan palkittiin myös yhdellä syöttöpisteellä!

Leijona-luotsi Jovan Stankovic oli juttutuulella pelin jälkeen.

- Jos tekee kärkikastin joukkuetta vastaan kymmenen maalia, niin kai se on pakko olla tyytyväinen! Olimme vähän scoutanneet vastustajan pelaamista, ja kentällä näkyi niitä asioita mitä pitikin. Meillä oli yksi huono jakso ottelun aikana kun keskittyminen hiukan herpaantui, mutta muuten peli rullasi hienosti. Laine oli maalissa hyvä, ja peluutimme taas koko rinkiämme mikä on aina hieno asia, Stankovic pohdiskeli.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua. Tulevana lauantaina haaste on kovin mahdollinen, kun Leijona Futsal matkustaa Jyväskylään sarjakärki KaDyn vieraaksi. Tuplaviikonloppu viimeistellään kotihallissa sunnuntaina, kun PP-70 puolestaan vierailee Tampereelta Akaassa. Sunnuntain ottelu käynnistyy Monarilla klo 14.

Leijona Futsal-SoVo 10-4 (4-2)
03:21 1-0 Mika Jussila (Tatu Ahonen)
10:34 1-1 Tuomas Hakala (Aapo Hakala)
14:38 1-2 Arber Istrefi (Mergim Bushi)
16:00 2-2 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)
18:02 3-2 Jussi Nyström (Yasar Elbeller)
18:49 4-2 Miikka Hurme (Jovan Stankovic)
20:18 5-2 Jovan Stankovic (Petri Grönholm)
25:17 6-2 Jussi Nyström (Tatu Ahonen)
27:38 6-3 Tuomas Hakala (Aapo Hakala)
30:04 7-3 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
31:41 8-3 Petri Grönholm (Juho Laine)
36:20 8-4 Gesim Voca
37:37 9-4 Aleksi Pirttijoki (Jovan Stankovic)
39:49 10-4 Jovan Stankovic

Kokoonpano:
Juho Laine mv 0+1, pp
(Tuomas Kallioinen mv)
Petri Grönholm 2+2
Jussi Nyström 2+0
Dusan Milojevic 1+0
Miikka Hurme 1+0
Jovan Stankovic 2+3
Mika Jussila 1+0
Tatu Ahonen 0+2
Yasar Elbeller 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala
Aleksi Pirttijoki 1+0