Myös toinen peli kääntyi Leijonalle

Sunnuntain toisessa välierässä saatiin maalihanat auki oikein kunnolla, kun yksi tehty maali muuuttui yön yli kahdeksankertaiseksi. Leijona Futsal teki näistä kahdeksasta osumasta viisi, mikä tarkoitti myös viikonlopun toisen otteluvoiton karkaamista Akaaseen. Loppulukemat Sievissä 3-5 (3-3).

Leijona Futsal aloitti ottelun todella terävästi. Se johti viiden minuutin kohdalla lukemin 0-2, viimeistellen jäätävästi vastahyökkäyksistä Sievin pitäessä enemmän palloa hallussaan. Molemmilla kerroilla asialla oli päivän suurin sankari Petri Grönholm, joka ei toki jättänyt maalitehtailuaan näihin kahteen. Ensimmäiseen osumaan oivan esityön teki Dusan Milojevic, ja toinen puolestaan syntyi suoraan LeiF-veskari Tuomas Kallioisen tarkasta heittoavauksesta.

Muuten avausjakso oli ajoittain melkoista puolustustaistelua vierasjoukkueelta. Sievi otti vierasmaalienkin myötä pallohallinnan väkisin itselleen, ja myllytti vahvasti. Leijona Futsal tuntui kuitenkin kestävän painostuksen, mutta lopulta kotijoukkueen kova yritys palkittiin. Onnekkaastikin pallo pomppi omista LeiF-pelureista verkkoon ajassa 11:58, ja Sievin etsikkoaika pelissä oli käsillä.

Se saikin maalista entistä kovemman piristysruiskeen, ja hetken tuntui, että kaikki mitä Sievi yritti, onnistui. Pienen Leijona-virheen seurauksena peli ensin tasan, ja heti perään kotijoukkue johtoon upealla kaukolaukauksella. Yksi pelin ehdottomista kulminaatiopisteistä kuitenkin nähtiin vielä ennen taukoa. Sievin maiskutellessa viikonlopun ensimmäistä johtoasemaansa, katkaisi Grönholm upeasti Sievi-pelaajan syötön, ja pallo pomppasi suoraan tolppien väliin ohi hölmistuneen maalivahdin. Peli tasan ja tauolle!


Petri Grönholm oli päivän tähti neljällä maalillaan

Kotiyleisö odotti toiselle jaksolle sisuuntunutta kotijoukkuetta, joka rynnii lopullisesti avausjaksolla ajoittain hiukan väsyneeltä näyttäneen vierasjoukkueen ylitse. Kuinkas sitten kävikään. Vieraiden valmennusduo Jovan Stankovic-Jari Hakala oli keittänyt melkoiset käärmekeitot. Toinen jakso olikin lopulta vierasjoukkueen näytös, ja se tyylitteli kylmänviileästi 3-5 -vierasvoittoon!

Voimasuhteet kentällä heittivät kuperkeikkaa, ja yhtäkkiä kotijoukkue näyttikin väsyneemmältä. Leijona Futsal nosti prässiä, ja kotijoukkue ei tuntunut keksivän tähän lääkettä. Toisella jaksolla vierasjoukkue kehitti ehdottomasti enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Toki Sievilläkin oli omat paikkansa pelin auetessa, mutta tolppaa lähemmäksi he eivät enää päässeet kun Kallioinen löi LeiF-maalilla luukut kiinni.

Kun Leijona Futsal oli ensin hukannut tukun maukkaita maalipaikkoja, tuntui vain oikeudenmukaiselta, kun Tatu Ahonen vihdoin osui ajassa 28:43 Dusan Milojevicin syötöstä. Muutama minuutti tästä, ja asialla oli Grönholm - päivän neljäs osuma syntyi upealla laukauksella syöttöspesialisti Milojevicin (0+3) kulmapotkusta, ja Sievi eväät alkoivat olla syödyt. Vaikka kotijoukkue myllytti minuuttikaupalla lentävällä maalivahdilla lopussa, niin Leijona Futsalin voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Tiivis ja taktisesti loistava koko joukkueen puolustaminen tylsytti Sievin tähdet, ja näin toinen finaalikiinnitys matkusti sunnuntai-iltana joukkueen mukana Akaaseen.

Välieräsarja jatkuu ensi viikonloppuna Akaassa. Lauantaina pelataan klo 14, ja mikäli Sievi onnistuu venyttämään sarjaa, jatketaan Monarilla neljäs ottelu heti perään sunnuntaina. Mikäli Sievi onnistuu samassa missä Leijona Futsal tänä viikonloppuna - kahdessa vierasvoitossa - haetaan ratkaisua mahdollisessa viidennessä pelissä keskiviikkona 18.4. ja taas Sievissä.

Sievi FS-Leijona Futsal 3-5 (3-3)
01:08 0-1 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)
05:11 0-2 Petri Grönholm (Tuomas Kallioinen)
11:58 1-2 Joni Pakola (Henri Heikkilä)
15:45 2-2 Rami Tirkkonen
16:56 3-2 Jarmo Junno (Henri Heikkilä)
17:57 3-3 Petri Grönholm
28:43 3-4 Tatu Ahonen (Dusan Milojevic)
32:25 3-5 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv 0+1
(Juho Laine mv)
Petri Grönholm 4+0, pp
Dusan Milojevic 0+3
Tatu Ahonen 1+0
Miikka Hurme
Jovan Stankovic
Mika Jussila
Yasar Elbeller, k
Henri Ojala
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Aleksi Pirttijoki
Jirka Järvi