Leijona Futsal finaaleihin Monarin hurmoksessa

Neljäs välieräottelu Leijona Futsalin ja Sievin välillä tarjosi jälleen huikeaa jännitystä, draamaa ja suuria tunteita. Kotijoukkue osoitti sisua nousemalla tappioasemasta voittoon äänekkään kotiyleisön siivittämänä. Loppulukemat 4-2 (1-1) tarkoittavat seurahistorian ensimmäistä finaalipaikkaa.

Historiaa tehtiin tänään muutenkin. Kyseessä oli nimittäin kaikkien aikojen ensimmäinen kotivoitto Sievistä. Voisi sanoa, että se tuli melkoisen makoisaan paikkaan: tappiolla sarja olisi jatkunut keskiviikkona Sievissä. Toisaalta - vieraskentältä Sieviä vastaan joukkueella on nyt runkosarja huomioiden jo kolmen ottelun voittoputki. Leijona Futsal on osoittanut isoa luonnetta kevään mittaan kasvaessaan haastajan asemasta finaalijoukkueeksi.

Helpolla loppuottelupaikka ei suinkaan irronnut. Ottelu oli kauttaaltaan hyvin tasainen, ja tilannerikas. Sievi otti pelin alussa komennon itselleen Jarmo Junnon maalilla ajassa 9:44. Elintärkeän tasoitusmaalin iski kuitenkin Mika Jussila, joka luuti maalin edestä Jussi Nyströmin laukauksen reboundin sisään. Mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä vahvemmin kotijoukkue esiintyi. Tolpatkin tulivat tielle kaksi kertaa, ja taukojohtoa olisi voinut sanoa ansaituksi, mutta sitä ei koskaan nähty.

Toinen jakso oli taas täynnä erilaisia käänteitä. Kolmen minuutin kohdalla Leijon Futsalin ulkomaalaiskaksikko värkkäsi hurjan taistelun jälkeen johto-osuman. Jovan Stankovic laukoi, ja Dusan Milojevic oli juuri oikeaan aikaan maalin edessä iskemässä torjunnasta kimmonneen pallon verkkon. Sievi otti tässä vaiheessa aktiivisempaa otetta peliin, mutta se näytti pitkään aseettomalta. Lopulta kuin salama kirkkaalta taivaalta vieraiden parhaaksi valittu Nikola Erceg tasoitti ottelun hienolla yksilösuorituksella ajassa 29:50.


Mika Jussila on juuri pussittanut voittomaalin

Pelimiesten kympille lähdettiin siis tasatilanteesta. Sankarin viittaa oli tarjolla ja yrittäjiä tasaisesti molemmista joukkkueista. Lopulta löytyi mies, jonka selkään viitta sopi. Kotijoukkueen avausmaalin tänään iskenyt Mika Jussila pääsi ampumaan vaparia, ja huikea laukaus ei ainoastaan venyttänyt maaliverkkoa, vaan myös räjäytti Monarin hurmokseen. Pelikellossa aikaa tässä vaiheessa vajaa kuusi minuuttia.

Sievin loppukiri sai kovan kolauksen reilut kolme minuuttia ennen loppua. Milojevicin oivaltava rajapotku vapautti Miikka Hurmeen vierasjoukkueen maalin eteen. Pehmeä haltuunotto ja pallo jälleen verkkoon: 4-2! Vaikka Sievi laittoi kaiken kehiin ja yritti kavennusta miesylivoimalla, se ei enää maalinteossa onnistunut. Kotijoukkue puolusti erinomaisesti läpi pelin tänään, ja maalinsuulla torjunut Juho Laine oli mies paikallaan aina kun sitä tarvittiin.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jovan Stankovic oli ylpeä joukkueestaan taiston tauottua.

- Olemme parantaneet koko kauden, ja pystyimme ottamaan taas uuden stepin. Mielestämme olimme parempi joukkue, ja ansaitsimme finaalipaikan. Sievillä ja SoVolla on ollut hyviä yksilöitä, mutta me olemme näyttäneet, mihin hyvällä joukkuehengellä ja kovalla työnteolla päästään. Tässä vaiheessa kautta tappioasemasta voittoon nouseminen on aina merkki suuresta joukkueesta, ja tänään näytimme suuruutemme kotiyleisön edessä, Stankovic tunnelmoi.

Loppuvihellyksen soidessa juhlittiin siis Leijona Futsalin ensimmäistä finaalipaikkaa. Loppuotteluissa vastaan tulee KaDy, ja pelit käynnistyvät maanantaina 23.4. Jyväskylässä. Finaalien tarkka aikataulu ja Leijona Futsalin kotiotteluiden pelipaikka tarkentuvat alkuviikosta. Mahdollisesta televisoinnista johtuen kotiottelut saatetaan pelata Akaan ulkopuolella.

Leijona Futsal-Sievi FS 4-2 (1-1)
09:44 0-1 Jarmo Junno (Radik Akhmetkhanov)
11:44 1-1 Mika Jussila (Jussi Nyström)
22:58 2-1 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
29:50 2-2 Nikola Erceg (Radik Akhmetkhanov)
34:12 3-2 Mika Jussila
36:51 4-2 Miikka Hurme (Dusan Milojevic)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
Juho Laine mv
Petri Grönholm
Dusan Milojevic 1+1
Tatu Ahonen
Miikka Hurme 1+0
Jovan Stankovic 0+1
Mika Jussila 2+0, pp
Jussi Nyström 0+1, k
Yasar Elbeller
Henri Ojala
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Aleksi Pirttijoki
Jirka Järvi