Tärkeä kotivoitto ja tärkeät nallet

Leijona Futsalin erinomainen toinen jakso toi lopulta selvän kotivoiton lauantaina, kun FC Kemi kaatui Monarilla lukemin 7-2 (2-2). Ottelussa kerättiin myös pehmoleluja ja varoja lasten hyväksi, sekin hienolla menestyksellä.

Leijona Futsal palasi voittokantaan lauantaina kauden ennätysyleisön edessä, kun 213 katsojaa näki kotijoukkueen voiton. Ottelutapahtuma järjestettiin yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistyksen kanssa, ja tiedossa oli pehmolelusade Monarin parketille Leijonien avausmaalista. Jännitystä kesti reilut kuusi minuuttia, kunnes Jussi Nyström pääsi maalin edestä lapioimaan kotijoukkueelle osuman ja samalla vapauttamaan kentälle heitetyt 413 pehmolelua. Kiitos kaikille osallistuneille, nallet ja eurot menevät taatusti hyvään tarkoitukseen!

Itse pelissä avausjaksoa leimasi Leijona Futsalia viime aikoina vaivannut heikohko pelillinen ote. Kotijoukkue kyllä piti palloa hallussaan enemmän, mutta hyökkäykset vaikuttivat kovin mielikuvituksettomilta ja hitailta. FC Kemi roikkuikin tasaisesti pelissä mukana puolustusvoittoisella taktiikallaan, ja se pääsi tauolle 2-2 -lukemissa. Siinä välissä Mika Jussila oli osunut Tatu Ahosen syötöstä viemään Leijonat 2-1 -johtoasemaan.


Monarin lattia täyttyi pehmoleluista Nyströmin osuttua tolppien väliin

Toinen jakso muutti kaiken. Kuin taikaiskusta Leijona Futsalin pelinrakenteluun palasi pallovarmuus, syötöt alkoivat löytämään oikean osoitteen, ja jalka liikkui iloisesti. FC Kemi väsyi kotijoukkueen kyydissä, ja alkutahdit ilotulitukselle nähtiin jo heti jakson alussa. Miikka Hurme viimeisteli varmasti Nyströmin oivasta esityöstä.

Dusan Milojevic iski tutulla haastollaan 4-2 -lukemat, ja peli virtasi jatkuvasti kohti kemiläismaalia. Vain heikohko viimeistely piti lukemat tasaisina päätösminuuteille. Upean kuvion syöttöpäätteeksi Jussila vapautti Milojevicin yksin veskaria vastaan, ja tilanne oli 5-2 kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Miikka Hurme puttasi kerran tyhjiin, ja loppulukemat iski hienon ottelun pelannut Jussila tykittämällä pallon kymmenen metrin pisteeltä varmasti ohi Kemi-veskarin.


Mika Jussila (2+1) osui varmasti paikastaan avausjaksolla

Pisteet tulivat maukkaaseen paikkaan parin tappion jälkeen. Viime hetken heräämisen ansiosta Leijona Futsal on sarjan puolivälissä neljäntenä, maalieron turvin ohi Ilveksen. Se tarkoittaa myös paikkaa tulevan Final Four -turnauksen playoff-vaiheeseen, joka pelataan tammikuussa. Tästä lisää myöhemmin. Nyt katseet kohti tulevaa lauantaita, jolloin sarjakärki KaDy matkustaa Akaaseen. Vuosi 2018 saa arvoisensa päätöksen, kun viime kevään finaalipari ottaa mittaa toisistaan.

Leijona Futsal-FC Kemi 7-2 (2-2)
06:09 1-0 Jussi Nyström (Dusan Milojevic)
11:39 1-1 Ville Uimaniemi (Vesa Lilja)
13:12 2-1 Mika Jussila (Tatu Ahonen)
14:52 2-2 Tuukka Pikkarainen 10m rp
20:34 3-2 Miikka Hurme (Jussi Nyström)
22:04 4-2 Dusan Milojevic (Jussi Nyström)
36:35 5-2 Dusan Milojevic (Mika Jussila)
37:41 6-2 Miikka Hurme
39:52 7-2 Mika Jussila 10m rp

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
Dusan Milojevic 2+1
Miikka Hurme 2+0, pp
Jussi Nyström 1+2
Jirka Järvi
Mika Jussila 2+1
Tatu Ahonen 0+1
Timi Litmanen
Juhana Jyrkiäinen
Yasar Elbeller
Aleksi Pirttijoki
Valtteri Wähä-Verkkomäki