KaDy jälleen parempi jatko-ottelussa

Avausottelun tapaan, myös toinen finaali kääntyi KaDylle tiukkien vaiheiden jälkeen. Tällä kertaa lukemat Iittala-hallissa olivat jo. 4-5, 3-3 (2-2). Näin KaDy pääsee yrittämään sarjan katkaisua maanantaina kotihallissaan.

Pitkäperjantain ottelu noudatteli sikälikin avauspelin käsikirjoitusta, että kenttäpelissä Leijona Futsal oli hallitsevampi osapuoli. Tyylipisteitä ei kuitenkaan jaeta, vaan maaleista pelataan. KaDy oli jälleen kriittisillä hetkillä tehokkaampi ja haki näin vierasvoiton.

Avauskymppi oli KaDyn. Vaikka kotijoukkue pitikin palloa hallussaan, siitä ei apua ollut. KaDy iski kahdella terävällä vastahyökkäyksellä lukemiksi 0-2 ja sen puolustus näytti olevan täyttä betonia. Avausjakson jälkimmäisellä kympillä kotijoukkue kuitenkin terästäytyi ja nousi väkisin tasoihin. Juhana Jyrkiäinen murjoi pallon kahdesti tolppien väliin aivan maalin edestä.


Ensimmäinen finaali veti hyvin yleisöä Jyväskylässä

Toisella jaksolla pelin virtaus pysyi kohti Kampuksen Dynamon maalia. Petri Grönholm ohjasi taidokkaasti Jovan Stankovicin laukauksen ohi KaDy-veskarin, ja Leijona Futsalin ennätysyleisö, 434 silmäparia, sai nähdä kotijoukkueen ensimmäisen johtoaseman finaalisarjassa. Tämän jälkeen Leijonalla oli useita maukkaita paikkoja siirtyä kahden maalin johtoasemaan, mutta se kenties ratkaiseva osuma jäi tekemättä. KaDy punnersi peliä kohti kotijoukkueen päätyä, ja lopulta ajassa 37:30 se onnistui myös tasoittamaan pelin.

Jatko-ottelussa KaDy siirtyi johtoon Leijona Futsalin puolustusvirheestä. Kun vierasjoukkue oli ensin osunut myös tyhjään maaliin, kavensi kotijoukkueen Jussi Nyström lukemiksi vielä 4-5. Tähän kuitenkin jäätiin, ja jälleen palkinto hyvästä työstä jäi Leijonalta saamatta.

KaDy ansaitsi näin kolme ottelupalloa sarjan katkaisemiseksi. Ensimmäinen niistä on pääsiäismaanantaina Jyväskylässä, jossa kotijoukkue laittaa jälleen kuohuvat kylmään ja vierasjoukkue yrittää pilata nämä juhlat. Viime vuonna ratkaisun siirto vastaavassa kolmospelissä onnistui, nyt vaaditaan huippupeliä vastaavan toistamiseksi.

Leijona Futsal-KaDy jo. 4-5, 3-3 (2-2)
06:58 0-1 Newton (Mikko Kytölä)
08:01 0-2 Sergei Korsunov (Juha-Matti Savolainen)
11:59 1-2 Juhana Jyrkiäinen (Dusan Milojevic)
13:24 2-2 Juhana Jyrkiäinen (Jovan Stankovic)
22:30 3-2 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)
37:30 3-3 Newton (Sergei Korsunov)
45:37 3-4 David Parente (Jani Korpela)
47:21 3-5 Jani Korpela (Sergei Korsunov)
49:12 4-5 Jussi Nyström 6m rp

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
Jovan Stankovic 0+2, k
Petri Grönholm 1+0
Miikka Hurme
Dusan Milojevic 0+1
Mika Jussila
Tatu Ahonen
Jussi Nyström 'C' 1+0
Juhana Jyrkiäinen 2+0, pp
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Aleksi Pirttijoki
Valtteri Wähä-Verkkomäki