Hieno loppukiri jatkoi voittoputkea

Leijona Futsal ja GFT esittivät lauantaina huippuluokan futsalviihdettä kansalle. Komeita maaleja, loistavia torjuntoja, vauhdikasta peliä ja kruunuksi kotivoitto - paljon enempää ei kotiyleisö voinut toivoa. Sarjapisteet jäivät Akaaseen loppuhetkien maalien ansiosta lukemin 7-5 (3-3).

Ottelutapahtuma alkoi hiljaisella hetkellä. Paikalliaolijat kunnioittivat näin edesmenneen akaalaisen urheilun suurmiehen Jarmo Pirttijoen muistoa. Leijona Futsal myös pelasi ottelun surunauhat käsivarsissaan.

Vuosi 2019 on käynnistynyt Leijona osalta ainakin tuloksellisesti erinomaisesti. Kaksi tuplaviikonloppua, neljä voittoa. Yksi näistä voitoista osui Cupiin, joten Liigassa joukkue liihottaa nyt kolmen pelin voittoputkessa. Lauantain GFT-voitto nosti myös sarjasijoitusta, ja nyt joukkue on tasaisessa taulukossa kolmantena.

Lauantain peli alkoi karmeissa merkeissä. Leijona Futsalin jalka oli tahmainen, ja jo avausminuutilla GFT sai ilmaiseksi kaksi läpiajoa. Toisesta niistä se myös osui, joten espoolaiset pääsivät vierasjohtoon jo ennen avausminuutin täyttymistä. Vähitellen myös kotijoukkue pääsi peliin mukaan, ja tasoitus syntyi ajassa 4:34. Maalivahti Juho Laine nousi alueeltaan irtopalloon, ja syöksyi samaa vauhtia hyökkäykseen. Miikka Hurmeen tarkka syöttö tavoitti lopulta takatolpalle rynnänneen Laineen, joka ohjasi pallon liukuessaan taitavasti ilmasta maaliin.


Miikka Hurme on juuri iskenyt pallon maaliin

GFT kävi taas välillä johdossa, mutta seuraavaksi Leijona Futsalin serbit esittelivät futsalakrobatiaa. Dusan Milojevic syötti ja Jovan Stankovic nosti pallon taidokkaasti yli hölmistyneen espoolaismaalivahdin. Miikka Hurme taiteili seuraavaksi Leijona Futsalin ensimmäistä kertaa johtoon, mutta GFT tasoitti vielä taukonumeroiksi 3-3. Kotijoukkue oli pelissä niskan päällä ja kolisutteli lisäksi tolppia muutamaan otteeseen, kun Mika Jussila ja Juhana Jyrkiäinen osuivat vuoroillaan ylärimaan.

Toisella jaksolla Leijona Futsal aloitti maalinteon, kun Petri Grönholm pääsi iskemään kauden avausosumansa vahvan yksilösuorituksen jälkeen. GFT ei kuitenkaan taipunut, vaan päinvastoin. Se nousi rinnalle ja siirtyi jälleen johtoon ajassa 32:13. Oli kotijoukkueen vuoro lähteä jahtaamaan tasoitusta. Se näytti hiukan vaikealta, kunnes kapteeni Jussi Nyström nousi esiin ja pommitti pallon tarkasti alanurkkaan kolmisen minuuttia ennen päätössummeria. Ja kun vauhtiin päästiin, niin palloa iskettiin verkkoon vielä kahdesti. Vain alle puoli minuuttia edellisestä, ja Stankovicin kulmapotkusta Milojevic pääsi tälläämään suoraan ilmasta palkinnon päivän taistelulleen. Pallo komeasti verkkoon ja Leijona johtoon. Espoolaiskiri ei enää onnistunut, vaan Grönholm pääsi kaunistelemaan loppulukemat 7-5 päätösminuutilla.


Petri Grönholmin kauden avausmaali tuntui tältä

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic iloitsi tärkeästä voitosta.

- Todella hyvä taistelu koko joukkueelta. Teimme paljon virheitä ja osansa siihen oli varmasti myös eilisellä raskaalla Helsingin reissulla, mutta joukkue osoitti tänään isoa Leijonan luonnetta. Olemme tämän vuoden puolella yhdessä oppineet löytämään erilaisia tapoja voittaa, ja se on hyvä asia. Kova työ jatkuu ja ensi lauantaina on edessä taas uudenlainen haaste, Stankovic kommentoi.

Futsal-Liiga jatkuu Leijona Futsalin osalta siis tulevana lauantaina. Silloin perinteinen liigaseura Oulun Tervarit matkustaa pohjoisesta Akaaseen ja Monarille.

Leijona Futsal-GFT 7-5 (3-3)
00:56 0-1 Ville Vähäkoitti
04:34 1-1 Juho Laine (Miikka Hurme)
06:38 1-2 Timo Mikkonen (Ville Vähäkoitti)
09:15 2-2 Jovan Stankovic (Dusan Milojevic)
13:24 3-2 Miikka Hurme
16:34 3-3 Antti Arvola (Johannes Axerud)
21:22 4-3 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)
27:21 4-4 Timo Mikkonen
32:13 4-5 Ville Vähäkoitti (Jukka Otto)
36:45 5-5 Jussi Nyström (Jovan Stankovic)
37:12 6-5 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
39:32 7-5 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv 1+0
Jovan Stankovic 1+3
Dusan Milojevic 1+2
Miikka Hurme 1+1, pp
Petri Grönholm 2+0
Mika Jussila
Jussi Nyström 'C' 1+0
Tatu Ahonen
Juhana Jyrkiäinen
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Petri Jouppi