Ilves vei pisteet juhlaottelusta

Ilves oli tyly vieras Monarin perjantai-illassa. Vierasjoukkue oli puolustukannalla koko ottelun, mutta pystyi silti voittamaan. Futsalissa se on melko harvinaista, mutta nyt täydet sarjapisteet matkasivat Tampereelle lukemin 1-2 (0-1).

Ottelu alkoi juhlavasti, kun Leijona Futsal jäädytti pelinumeron viisi, pitkäaikaisen kapteeninsa Jukka-Pekka Jyrämön kunniaksi.

Siihen juhlan aiheet kotijoukkueen osalta sitten jäivätkin. Ilves oli tullut äärimmäisen puolustusvoittoisalla taktiikalla Akaaseen. Se ei oikestaan tehnyt mitään muuta kuin sumputti ja rikkoi kotijoukkueen pallonhallintaa - mutta erittäin tehokkaasti. Ilves ei päässyt edes vastaiskuilla maalipaikoille, mutta se johti silti avausjakson jälkeen, kun vieraiden purkupallo omasta päästä yllätti hiukan vastassa olleen Leijona-maalivahdin.

Toisella jaksolla pelin luonne pysyi samanlaisena - Leijona Futsal hallitsi ja loi maalitilanteita, mutta viimeistelystä oli tänään terä kateissa. Myös harhasyöttöjä nähtiin paljon. Kaikesta lopusta piti huolen Ilveksen loistavasti torjunut maalivahti, joka venyi muutaman kerran aivan huikeisiin torjuntoihin.

Vaikka Tatu Ahonen tasoitti Mika Jussilan syötöstä, ei kotijoukkue saanut peliä missään vaiheessa kunnolla haltuunsa. Loppua kohden tuska lisääntyi, ja sitä myöten myös Ilves pääsi yhtä vaarallisemmille maalipaikoille. Vierasmaaliin tarvittiin kuitenkin ylivoimapeliä, kun Dusan Milojevic lensi aikaiseen suihkuun kahden keltaisen kortin siivittämänä. Hyvistäkään paikoista huolimatta Leijona Futsal ei enää saanut tasoitusta aikaiseksi, joten näin loppulukemiksi kirjattin 1-2 (0-1).


Pelin koko kuva - Ilves puolusti uhrautuvaisesti ja blokkasi paljon vetoja

- Heikko peli meiltä. Olihan siinä maalipaikkoja vaikka kuinka paljon, mutta pelissä ja huolellisuudessa oli muutenkin parannettavaa. Sitä myöten myös maalinteosta puuttui sopiva juonikkuus. Ilves taisteli hyvin, ja meillä on vielä opeteltavaa, miten tällaisia pelejä voitetaan. Onneksi kausi on vasta alussa, kotijoukkueen päävalmentaja Jovan Stankovic pohdiskeli pettyneenä ottelun jälkeen.

Maalijyvä on syytä löytää nopeasti, sillä seuraavan kerran Leijona Futsal on tulessa heti sunnuntaina. Silloin ottelu alkaa klo 15 ja vastassa on viime kevään välierävastus Sievi FS.

Leijona Futsal-Ilves FS 1-2 (0-1)
04:26 0-1 Lassi Lintula (Tomi Lahtinen)
26:14 1-1 Tatu Ahonen (Mika Jussila)
36:32 1-2 Tomi Lahtinen (Lassi Lintula)


Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
Juho Laine mv
Tuomas Kallioinen mv
Jovan Stankovic, k
Dusan Milojevic, k, k, p
Miikka Hurme
Jussi Nyström
Tatu Ahonen 1+0, pp
Juhana Jyrkiäinen
Yasar Elbeller
Mika Jussila 0+1
Jirka Järvi
Timi Litmanen