Vuosi käyntiin vakuuttavasti

Leijona Futsalin vuosi 2019 käynnistui lauantaina Tampereen Kaupissa. Isäntänä toiminut Ilves FS jäi pahemman kerran vieraidensa jalkoihin. Loppulukemat 0-3 (0-2) mairittelevat kotijoukkuetta.

Avausjakso oli harvinaisen selkeää Leijona Futsalin hallintaa. Ilveksen pallonhallinta oli todella pientä, eikä kotijoukkue saanut edes vastahyökkäyksistä juurikaan mitään vaarallista aikaiseksi. Vieraat sen sijaan rakentelivat maalipaikkoja tasaisella tahdlla. Tolpat paukkuivat ainakin viisi kertaa, mutta palloa saatiin myös verkkoon asti.

Maalitehtailun aloitti Dusan Milojevic, joka Mika Jussilan syötön jälkeen pääsi tekemään kaikessa rauhassa bravuurihaastoaan vasemmalle jalalle. Vastustamaton laukaus toi pienen tanssin jälkeen vieraille tärkeän avausmaalin. Toisesta osumasta vastasi Tatu Ahonen, Yasar Elbeller oli ensin oivasti katkaissut Ilves-hyökkäyksen. Ahosen tarkka laukaus ylänurkkaan ei jättänyt sattumalle sijaa: taukolukemiksi 0-2.

Toisella jaksolla odoteltiin Ilveksen loppukiriä, mutta odotusta ei palkittu. Kotijoukkue pelasi melko passiivisesti, ja suorastaan antoi Leijona Futsalin hallinta pelin virtausta toisellakin jaksolla. Tolppia nähtiin jälleen, mutta vierasjoukkueen kannattajat pääsivät lopullisesti piinasta ajassa 32:06, kun Jovan Stankovic tyylitteli upeasti pallon verkkoon Ilveksen hakiessa lentävällä maalivahdilla voimaa loppukiriinsä.


Ilves käytti välillä kyseenalaisiakin keinoja puolustaessaan

Enempää osumia ei enää nähty, ja näin Leijona Futsalin maalilla Juho Laine pääsi kirjaamaan tililleen harvinaisen nollapelin, vieläpä vieraskentältä. Tänään se tuli melko helpolla, mutta futsalissa helppokin nollapeli on vaikea. Vieraiden parhaana palkittiin alati juonikas Milojevic. Myös kauden toisen pelinsä pelannut Petri Grönholm kirjautti kauden avauspisteensä syötön muodossa.

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

- Hyvä osoitus meidän rutiinitasosta. Näin sen syksyn pelinkin Ilvestä vastaan olisi pitänyt mennä. Nyt meillä oli enemmän malttia ja juonikkuutta mukana. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, mutta huomenna vastassa on kyllä aivan eri tason joukkue, Stankovic muistutti.

Tuo eri luokan vastus on sarjakakkonen Sievi, joka isännöi Leijona Futsalia sunnuntaina. Ottelu käynnistyy klo 16.

Ilves FS-Leijona Futsal 0-3 (0-2)
11:09 0-1 Dusan Milojevic (Mika Jussila)
17:35 0-2 Tatu Ahonen (Yasar Elbeller)
32:06 0-3 Jovan Stankovic (Petri Grönholm)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, k
(Veli-Matti Korhonen mv)
Jovan Stankovic 1+0
Dusan Milojevic 1+0, pp
Petri Grönholm 0+1
Yasar Elbeller, k
Mika Jussila 0+1
Tatu Ahonen 1+0
Jussi Nyström 'C'
Juhana Jyrkiäinen
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki