Kangas ja Jyrkiäinen vierasvoiton takuumiehinä

Leijona Futsal saalisti vieraskentältä kauden avausvoittonsa lauantaina, kun sarjanousija JoSePa taivui tiukan väännön jälkeen lukemin 2-4 (1-1). Vierasjoukkueen avainhahmoja voitossa olivat kaksi maalia tykittänyt Juhana Jyrkiäinen sekä ensimmäisen liigapelinsä Leijona-paidassa pelannut maalivahti Kasper Kangas.

Ensimmäisellä jaksolla LeiF sai huomata heti, että helppoja pisteitä ei sarjanousijan hornankattilassa ole jaossa. Isännät puolustivat tiiviisti Leijonan pitäessä palloa ja iskivät terävästi vastaan. Myös erikoistilanteet tuottivat vaaranpaikkoja vierasjoukkueen maalilla. JoSePa siirtyikin 1-0 -johtoon, kun kotijoukkueen pelaaja oli unohtunut yksin takatolpalle.

Leijona jatkoi kuitenkin luottavaisin mielin omaa peliään. Maalivahti Kasper Kangas nousi usein maalinsuulta osallistumaan peliin ja tämä tuotti useita vaaranpaikkoja. Ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkueen viimeistely kuitenkin vielä takkusi edellisen KaDy-ottelun tapaan. JoSePa puolusti uhrautuvaisesti ja blokkasi laukauksia osin taidolla, osin tuurillakin. Lopulta Dusan Milojevic löysi kulmapotkusta tarkalla syötöllä maalille hiipineen Juhana Jyrkiäisen, joka jatkoi maaliputkeaan tasoittamalla ottelun.


Juhana Jyrkiäinen oli jälleen tehokkaana hyökkäyspäässä

Toisen puoliajan alussa Leijona Futsal sai heti tärkeän johtomaalin, kun Jyrkiäinen toteutti tavaramerkkiään; vahvalla prässillä pallonriisto JoSePan maalin edessä ja kipakka laukaus alanurkkaan. Peli jatkui vauhdikkaasti ja hyökkäykset aaltoilivat päästä päähän. Tunteetkin pääsivät hiukan kuumenemaan, mutta ylilyönneiltä selvittiin. Jakson puolivälin nurkilla Milojevic vapautti oivalla syötöllä Jussi Nyströmin nokikkain kotijoukkueen maalivahdin kanssa, ja pallo varmasti pitseihin. JoSePa kuitenkin kuittasi nopeasti kaventamalla lukemiksi 2-3 vastahyökkäyksestä.

Viimeiset minuutit JoSePa haki vimmatusti tasoitusta, mutta Leijona Futsalin maalinsuulla torjunut Kasper Kangas piti vieraat kiinni voitossa venymällä pallon tielle kerta toisensa jälkeen. Lopulta pelin viimeisellä sekunnilla Yasar Elbeller sai nautiskella loppulukemat 2-4 tyhjään JoSePa-maaliin. Leijonien päävalmentaja Jovan Stankovic jakoi tunnustusta vastustajalle ottelun jälkeen.

- Emme päässeet ihan omalle tasollemme tänään, mutta siihen oli osansa myös hyvin pelanneella kotijoukkueella. JoSePa on jo nyt osoittanut, että sen paikka on todellakin Futsal-Liigassa. Meille oli tärkeintä nyt sarjapisteet, ja ne saimmekin mukaan kovan taistelun jälkeen. Voittoon pitää olla aina tyytyväinen ja tästä on nyt hyvä lähteä kotipeleihin hakemaan lisävoittoja, Stankovic pohdiskeli.

Tulevana viikonloppuna Monarilla pelataan kahdesti. Ensin perjantai-iltana klo 18:30 vastassa on Ilves, ja sunnuntaina Akaassa vierailee puolestaan Sievi FS. Ilves-ottelussa luvassa juhlallisuuksia Leijona Futsalin pitkäaikaiseen kapteeniin, #5 Jukka-Pekka Jyrämöön liittyen!

JoSePa-Leijona Futsal 2-4 (1-1)
04:40 1-0 Jesse Kalliokoski (Markus Rautiainen)
12:36 1-1 Juhana Jyrkiäinen (Dusan Milojevic)
20:36 1-2 Juhana Jyrkiäinen
29:26 1-3 Jussi Nyström (Dusan Milojevic)
30:11 2-3 Jesse Kalliokoski (Jere Keskinen)
40:00 2-4 Yasar Elbeller tm


Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
Juho Laine mv
Tuomas Kallioinen mv
Jovan Stankovic
Dusan Milojevic 0+2
Miikka Hurme
Jussi Nyström 1+0
Tatu Ahonen
Juhana Jyrkiäinen 2+0, k, pp
Yasar Elbeller 1+0
Mika Jussila
Jirka Järvi
Aleksi Pirttijoki