KaDy niukasti parempi sarja-avauksessa

Futsal-Liiga käynnistyi sunnuntaina Leijona Futsalin osalta, kun joukkue vieraili Jyväskylässä KaDyn vieraana. Kotijoukkueen parempi tehokkuus maalitilanteissa koitui lopulta vieraiden kohtaloksi ja näin sarjapisteet jäivät Keski-Suomeen maalein 2-1 (1-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. KaDy hallitsi hiukan enemmän palloa, mutta toisaalta hyviin maalipaikkoihin se johti vain harvoin. Jakson ainoasta osumasta vastasi kotijoukkue 10 minuutin pelin jälkeen, kun vastaiskusta pallo saatiin ohi hyvin torjuneen ja vieraiden parhaaksi valitun Juho Laineen. Toisessa päässä Juhana Jyrkiäinen ja Jussi Nyström kolisuttelivat tolppia, joten näin taukolukemiksi kirjattiin niukka kotijohto 1-0.


Toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, ja päästä päähän -juoksemista nähtiin suhteellisen vähän. Kenttätapahtumissa niukka hallinta oli vieläkin KaDyn, mutta maalipaikkoja syntyi tasaisen harvakseltaan molempiin päihin.

Lopussa Leijona joutui nostamaan ryhmitystään enemmän, mikä avasi KaDylle vastahyökkäyksen, josta kotijoukkue rankasi numerot 2-0:een. Päätösminuuteilla vierasjoukkueen hyvä kiri tuotti muutaman herkullisen maalipaikan, mutta vain LeiF:n päivän näkyvin kenttäpelaaja Juhana Jyrkiäinen osui tolppien väliin Dusan Milojevicin esityöstä. Näin loppulukemiksi kirjattiin 2-1 (1-0) -kotivoitto.

- Olen tyytyväinen siihen, kuinka hyvin pystyimme haastamaan KaDyn jo tässä vaiheessa kautta. Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa ottelu, mutta kotijoukkue viimeisteli tänään paremmin. Kauden ensimmäiseen peliin liittyy tietysti hiukan hermostuneisuutta, mutta kaikenkaikkiaan esityksemme antoi meille itseluottamusta jatkoon. Tästä on hyvä lähteä parantamaan eri osa-alueita, Leijona Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic pohdiskeli taiston tauottua.

Leijona Futsalin kausi jatkuu ensi lauantaina, kun joukkue matkustaa Joutsaan. Siellä vastassa on sarjanousija JoSePa, joka kaatoi eilen omassa sarja-avauksessaan Sievin. Helpolla ei siis pisteitä irtoa tulevaltakaan Keski-Suomen reissulta.

KaDy-Leijona Futsal 2-1 (1-0)
09:48 1-0 Tero Intala (Kristijan Radin)
35:51 2-0 Kristijan Radin (Mikko Kytölä)
38:16 2-1 Juhana Jyrkiäinen (Dusan Milojevic)


Kokoonpano:
Juho Laine mv, pp
(Kasper Kangas mv)
Jovan Stankovic
Dusan Milojevic 0+1
Miikka Hurme
Jussi Nyström
Tatu Ahonen
Juhana Jyrkiäinen 1+0
Yasar Elbeller
Mika Jussila