Myös Mad Max jäi Leijonan jalkoihin

Hurjassa kevätvireessä oleva Leijona Futsal nappasi perjantai-iltana Cupin pelit huomioiden jo 12. peräkkäisen voittonsa. Mad Max kaatui kotihallissa loppulukemia selvemmässä ottelussa. Tulostaululla komeili ottelun päätyttyä 6-4 (3-1) -kotivoitto ja näin Leijona jatkaa taistelua runkosarjan kakkospaikasta GFT:n kanssa.

Pelin tulos mairittelee vierasjoukkuetta. Leijona Futsal oli ottelussa selkeästi vahvempi ja niskanpäällä lukuunottamatta aivan pelin päätösminuutteja, kun kotijoukkueen ajatus taisi olla jo joukkueen yhteisellä siipi-illallisella ja Maxit pääsivät rokottamaan kahdesti. Todellista taistelua ottelun voiton suhteen ei kuitenkaan lopulta nähty, kun vierasjoukkue ei jostain syystä hiukan yllättäen lähtenyt jahtamaan kavennuksia lentävällä maalivahdillakaan, vaan tyytyi kohtaloonsa.

Ottelun ratkaisuhahmot löytyivät Leijona Futsalin riveistä. Vahvaa kevätkautta pelaava kaksikko Miikka Hurme - Petri Grönholm oli tänään erinomaisella pelipäällä. Hurme iski avausjaksolla kertaalleen, ja toisen jakson alussa ratkaisi pelin lopullisesti 4-1- sekä upealla 5-1 -maaleillaan. Grönholm puolestaan iski tehot 2+2 ja jatkaa hurjassa iskussa; kevätkauden 10 liigapelissä on nyt syntynyt tehot 10+10=20!

Ottelun avausmaalista vastasi kapteeni Jussi Nyström, joka muutaman muun avainpelaajan tavoin pelasivat tänään poikkeuksellisen pienet peliminuutit. Leijona Futsal käytti hyvin tehokkaasti koko 12 pelaajan rosteriaan ja peliaika jakautui tasaisesti verrattuna pienellä kokoonpanolla matkassa olleeseen Mad Maxiin. Leijona Futsalin hyökkäysmylly tuotti ottelussa tuttuun tapaan ison kasan maalipaikkoja, mutta vieraiden erinomainen maalivahti sekä kymmenkunta kertaa tiellä olleet maalin tolpat estivät tänään suuremmat voittolukemat. Melko avoimessa pelissä myös kotijoukkueen maalilla torjuntavuorossa ollut Kasper Kangas pääsi näyttämään taitojaan ihan riittävästi.


Miikka Hurme tuuletti hattutemppua perjantai-iltana

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic oli tyytyväinen voittoon, joka varmisti joukkueelle runkosarjassa vähintään kolmannen sijan. Kakkostilan kohtalo ratkaistaan viimeisissä peleissä GFT:n kanssa.

- Paikallispeli, täpötäysi Monari, ja jatkoa voittoputkelle. Hieno ilta, ja saimme myös taas peluutettua joukkuetta laajalla ringillä. Runkosarjan sijoitusta tärkeämpää on pitää hyvä vire ja henki joukkueesssa, ja onnistuimme siinä taas. Myös Kemiin lähdetään voittamaan tosissaan, oli sarjatilanne mikä tahansa, Stankovic vakuutti.

Leijona Futsalin runkosarja päättyy viime kauden tapaan Kemissä, jonne joukkue matkustaa tulevana viikonloppuna. Pudotuspelit potkaistaan käyntiin kotihallissa lauantaina 16.3., mutta vastustaja on vielä hämärän peitossa viimeiselle sarjakierrokselle asti. Viime vuosista poiketen, tänä keväänä liigassa ei valita puolivälierävastustajia, vaan runkosarjan voittaja saa vastaansa kahdeksanneksi sijoittuneen ja niin edelleen.

Leijona Futsal-Mad Max 6-4 (3-1)
08:41 1-0 Jussi Nyström
11:47 1-1 Justus Kunnas (Alejandro Peris Mora)
12:03 2-1 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
16:48 3-1 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)
20:33 4-1 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
27:37 5-1 Miikka Hurme
32:56 5-2 Niko Seeck (Matti Jussila)
35:07 6-2 Petri Grönholm (Juhana Jyrkiäinen)
37:01 6-3 Matti Jussila (Kim Lingman)
38:33 6-4 Ville Kauppinen (Matti Jussila)

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Juho Laine mv)
Mika Jussila
Tatu Ahonen
Jussi Nyström 'C' 1+0
Juhana Jyrkiäinen 0+1
Jovan Stankovic
Petri Grönholm 2+2, k
Miikka Hurme 3+0
Dusan Milojevic 0+1
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Aleksi Pirttijoki