Voittoputki jatkui Pirkkalassa

PJK:sta ei ollut Leijona Futsalin pysäyttäjäksi Pirkkalan keskiviikkoillassa. Vierasjoukkue oli avausjaksolla vakuuttava, ja kirjasi lopulta jo neljännen peräkkäisen voittonsa Futsal-Liigassa, tällä kertaa lukemin 1-8 (0-6).

Kotijoukkue PJK oli valinnut avausjaksolle hiukan monista muista joukkueista poikkeavan taktiikan. Puolustussumpun sijaan pirkkalalaiset prässäsivät korkealta ja kovaa, ja vaihtoivat ketjuja välillä jopa alle puolen minuutin välein. Leijona Futsal juoksi vähemmän, mutta kenties pelissä oli kuitenkin enemmän ajatusta. Tätä tukee ainakin tulostaulu.

Vierasjoukkueen maalihanat aukesivat jo avausminuutilla, kun PJK söhläsi pallon vieraiden sivurajakuvion jälkeen omaan maaliin. Jovan Stankovicin, Juhana Jyrkiäisen ja Dusan Milojevicin osumat sen sijaan tulivat vahvojen vastaiskujen ja pitkien juoksujen jälkeen, kun peli rullasi vauhdikkaasti päästä päähän. Jyrkiäinen viimeisteli Jussi Nyströmin loistopassista lukemiksi jo 0-5, ja ennen taukoa nähtiin vielä mallia Leijona Futsalin maalivahtien pallollisesta pelistä. Kasper Kangas käveli hyökkäysalueelle sisään ja pommitti huikean kudin kaukaa vastustamattomasti alanurkkaan, ja pääsi näin iskemään maalin entistä joukkuettaan vastaan.


Jyrkiäinen paukutti neljä maalia

Toisen jakson alussa Leijona Futsal näytti vielä hauista kahden maalin verran. Maalinälkäinen Jyrkiäinen iski molemmat osumat ja nousi näin koko liigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle 11 maalillaan. Tämän jälkeen peli hiukan lässähti, vaikkakin vauhtia edelleen riitti keskivertoa enemmän, ja maalipaikkojakin tuli. PJK pääsi rikkomaan kuparisensa, eikä Leijona Futsal enää osunut, joten pisteet matkasivat siis Akaaseen lukemin 1-8 (0-6).

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

- Arkiottelut ovat aina hiukan erilaisia pelata, mutta tänään olimme avausjaksolla hyvin valmistuneita ja teräviä. Saimme ratkaistua pelin ajoissa, ja pääsimme kierrättämään pelaajia tasaisesti. Se on tärkeää ajatellen tulevaa peliä, joka tulee nopeasti tämän jälkeen, Stankovic viittasi jo tulevan lauantain huippuotteluun.

Viides peräkkäinen liigavoitto ei todellakaan irtoa helpolla, sillä lauantaina Monarille saapuu vastustajaksi alkukaudesta vain voittoja napsinut Someron Voima. Ottelu käynnistyy klo 15 ja luvassa on takuuvarmasti viihdyttävä ja todennäköisesti myös runsasmaalinen Futsal-Liigan kärkiottelu!

PJK-Leijona Futsal 1-8 (0-6)
00:51 0-1 PJK om
05:29 0-2 Jovan Stankovic (Yasar Elbeller)
14:14 0-3 Juhana Jyrkiäinen
14:44 0-4 Dusan Milojevic (Miikka Hurme)
15:48 0-5 Juhana Jyrkiäinen (Jussi Nyström)
19:16 0-6 Kasper Kangas (Jussi Nyström)
23:55 0-7 Juhana Jyrkiäinen (Dusan Milojevic)
25:27 0-8 Juhana Jyrkiäinen (Miikka Hurme)
32:56 1-8 Antti Ala-Myllymäki

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv 1+0
(Juho Laine mv)
Jovan Stankovic 1+0
Tatu Ahonen
Yasar Elbeller 0+1
Mika Jussila
Dusan Milojevic 1+1
Miikka Hurme 0+2
Jussi Nyström 0+2
Juhana Jyrkiäinen 4+0, pp
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Timi Litmanen, k