Voittoputki jatkui kotihallissa

Leijona Futsalin vahva vuosi 2019 sai jatkoa keskiviikkoiltana Toijalan Monitoimihallissa. Vuoden kuudes liigaottelu toi kuudennen voiton, ja näin joukkue nappasi tärkeät kolme pistettä sarjataulukkoon kaatamalla PJK:n lukemin 9-2 (2-2).

Ottelu oli selkeistä lukemista huolimatta melko eriskummallinen. Kotijoukkue piti palloa suvereenisti hallussaan, mutta tulostaululla hallintaa oli taas vaihteeksi vaikea saada näkymään. PJK sinnitteli tauolle tasalukemissa ja vielä 30 minuutin pelin jälkeenkin ottelu oli vasta lukemissa 3-2, mutta lopulta "pelimiesten kympillä" kotijoukkue löysi maalijyvän ja kaasutteli ansaittuun voittoon.

Avausjaksolla maalinteko oli vaikeaa. Vain Petri Grönholm ja Yasar Elbeller osuivat, vaikka paikkoja luotiin liukuhihnalta. Usein sanotaan, että viimeistelyssä täytyy olla sopiva sekoitus rentoutta ja röyhkeyttä. Tänään tuntui, että varsinkin avausjaksolla näistä kahdesta mukana oli vain rentous. Päättäväisyys puuttui, kun taas vierasjoukkueella sitä oli; PJK runttasi kaksi maalia, vaikkei se käytännössä saanut jakson aikana juurikaan kontrolloituja hyökkäyksiä kohti Leijona-maalia.


Petri Grönholm jatkoi tehokasta virettään - tässä syntyy pelin avausmaali

Toisen jakson alussa Jovan Stankovic onnistui kaukaa vedetystä vapaapotkusta heti jakson alussa. Tämä jäikin lopulta ottelun voittomaaliksi, kun LeiF-maalinsuulla Kasper Kangas laittoi luukut kiinni lopullisesti. Kotijoukkue hallitsi peliä yhtä suvereeniin tyyliin kuin avausjaksolla, ja lopulta Jussi Nyström vapautti Leijonan peliä ampumalla tarkasti alanurkkaan lukemiksi 4-2. Tämän jälkeen maaleja iskettiin kovaan tahtiin ja lopulta joukkueesta löytyi peräti seitsemän eri maalintekijää, vaikka tänään oltiin liikkeellä ilman pientä parasta pistemiestä; Dusan Milojevic paranteli kolhujaan ja oli sivussa päivän pelistä.

Tehokkain pelaaja oli tänään Tatu Ahonen (1+3), ja kahden maalin miehiä puolestaan Yasar Elbeller (2+1) sekä Juhana Jyrkiäinen (2+0). Petri Grönholm (1+2) valittiin joukkueen parhaaksi tänään, ja maalinteossa onnistuivat myös Miikka Hurme, sekä jo mainitut Nyström ja Stankovic.

Kolme sarjapistettä tulivat tarpeeseen, kun Leijona taistelee runkosarjan kärkisijoituksista loppukauden ajan. Voiton ansiosta noustiin taas sijalle kolme, kun neljä ottelua on vielä pelaamatta. Tuleva viikonloppu huilataan liigapeleistä, kun joukkue matkustaa lauantaina Jyväskylään. Siellä Final Fourin välierässä vastaan asettuu kivenkova sarjakärki ja mestarisuosikki KaDy. Liigapelien osalta asiaan palataan la 23.02., jolloin PP-70 isännöi Leijona Futsalia Tampereella.

Leijona Futsal-PJK 9-2 (2-2)
11:05 1-0 Petri Grönholm (Tatu Ahonen)
12:21 1-1 Kalle Strömberg (Miika Sainio)
12:45 1-2 Miika Sainio (Lauri Lätti)
14:30 2-2 Yasar Elbeller (Tatu Ahonen)
20:19 3-2 Jovan Stankovic
30:08 4-2 Jussi Nyström (Mika Jussila)
34:14 5-2 Yasar Elbeller (Petri Grönholm)
35:04 6-2 Juhana Jyrkiäinen (Yasar Elbeller)
36:09 7-2 Tatu Ahonen 6m rp
36:27 8-2 Juhana Jyrkiäinen (Tatu Ahonen)
38:47 9-2 Miikka Hurme (Petri Grönholm)

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Tuomas Kallioinen mv)
Jovan Stankovic 1+0
Petri Grönholm 1+2, pp
Miikka Hurme 1+0
Mika Jussila 0+1
Tatu Ahonen 1+3
Jussi Nyström 'C' 1+0
Juhana Jyrkiäinen 2+0
Yasar Elbeller 2+1
Valtteri Wähä-Verkkomäki