Voittoputki poikki kotihallissa

Tamperelainen PP-70 yllätti Leijona Futsalin Akaassa lauantai-iltapäivänä. Viimeistelyn kanssa tuskaillut kotijoukkue nöyrtyi tappioon lukemin 1-3 (1-1).

Vierasjoukkueen taktiikka peliin oli selvä. Se puolusti maltilla ja tiiviisti, ja iski vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Taktiikka toimi erinomaisesti tällä kertaa, kun vieraat tylsyttivät Leijona Futsalin hyökkäystehot lähes kokonaan.

Hiukan tuskaisen esityksen jälkeen kotijoukkueen pitkä voittoputki tuli siis päätökseen. Maalintekoa lukuunottamatta peliesitys ei ollut mikään erityisen huono - maalipaikkoja saatiin lauantaina rakennettua melkoinen määrä. Hukattuja avopaikkoja olikin paljon ja osansa siinä oli vieraiden hyvin torjuneella maalivahdilla, mutta kyllä Leijona Futsalin viimeistelytaidotkin olivat tällä kertaa ennätysmaisen alhaisella tasolla. Vieraille täytyy myös nostaa hattua äärimmäisen armottomasta viimeistelyprosentista omissa paikoissaan.

Ottelusta olivat kotijoukueen osalta sivussa flunssaiset Kasper Kangas sekä Tatu Ahonen, pelikieltoinen Dusan Milojevic, syyskauden ulkomailla oleva Petri Grönholm, ja loukkaantumisen vuoksi vielä pitkään sivussa oleva Petri Jouppi. Pitkä poissaololista ei ole tuumaakaan pois hienosti taistelleelta vierasjoukkueelta, joka puolusti suurella sydämellä ja haki itselleen arvokkaat pisteet sarjataulukkoon.

Kotijoukkueen ainokaisen iski tänään parhaaksi valittu Juhana Jyrkiäinen, joka tasoitti pelin avausjaksolla Mika Jussilan syötöstä. Muuten Leijona Futsal kyllä piti palloa ja rakensi hyviä hyökkäyksiä, mutta siis ilman tulosta.

Maalinteon tehokkuutta voidaan nyt hetki harjoitella, sillä seuraava liigaottelu pelataan vasta keskiviikkona 12. joulukuuta. Silloin Leijona Futsal matkustaa Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi Etelä-Pirkanmaan Derbyyn.

Leijona Futsal-PP-70 1-3 (1-1)
14:25 0-1 Vili-Atte Mäkinen (Kalle Sintonen)
15:51 1-1 Juhana Jyrkiäinen (Mika Jussila)
28:00 1-2 Jussi Rasva (Jerry Sipilä)
28:31 1-3 Markus Säde (Vili-Atte Mäkinen)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Tuomas Kallioinen mv)
Miikka Hurme
Juhana Jyrkiäinen 1+0, pp
Timi Litmanen
Jovan Stankovic
Jussi Nyström 'C'
Yasar Elbeller
Mika Jussila 0+1
Jirka Järvi
Aleksi Pirttijoki
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki