PP-70 kaatui tasaisen taiston jälkeen

Länsi-Tampereen ylpeys PP-70 laittoi lauantaina Leijona Futsalin pinteeseen kotihallissaan. Tasaisen taiston jälkeen toisella jaksolla myös kotijoukkue oli lähellä voittoa, mutta lopulta Leijona karjaisi viimeisen kerran ja nappasi näin kolme pistettä mukaansa Akaaseen. Pisteet jäivät haaviin lukemin 1-2 (0-1).

Ottelusta muodostui melkoinen jännitysnäytelmä, vaikkei pelin laatu ainakaan vierasjoukkueen valmentajaa tyydytä. Vielä avausjaksolla pallonhallinta oli vahvasti Leijonalla, mutta kotijoukkue puolusti tiiviisti ja uhrautuvaisesti. Vain Tatu Ahonen onnistui maalinteossa, ja toisessa päässä PP-70 iski vaarallisesti vastahyökkäyksillä. LeiF-maalivahti Kasper Kangas joutui välillä turvautumaan tolppienkin apuun, pitääkseen joukkueensa johdossa.

Toisella jaksolla peli tasaantui myös pallonhallinnan osalta. PP-70 nousi vahvasti mukaan taisteluun pelin voitosta ja ajassa 25:34 se onnistuikin tasoittamaan pelin. Hyökkäykset virtasivat päästä päähän, ja myös kotijoukkue oli lähellä voittomaalin tekoa. Leijona Futsal puristi viimeisellä kymmenminuuttisella hallintaa itselleen ja rakenteli muutaman maukkaan maalipaikan, mutta jatkoaika näytti jo todennäköiseltä.


PP-70 hyvää taistelua ei palkittu

Lopulta LeiF otti kovat keinot käyttöönsä ja lähti hakemaan johtomaalia lentävällä maalivahdilla. Se tuottikin tulosta, kun vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria pelin parhaaksi valittu Jussi Nyström pommitti vastustamattomasti pallon häkkiin Dusan Milojevicin esityöstä. PP-70 viritti lopussa oman kirinsä ja sai pallon muutamaan kertaan aivan maaliviivalle asti, mutta vierasjoukkue onnistui torjumaan hyökkäykset osin onnekkaastikin. Maalinsuulla Kangas oli myös yksi voiton takuumiehistä muutaman huikean pelastuksen ja varman torjuntatyöskentelyn myötä.

- Todella vaikea peli meille Cup-viikonlopun jälkeen. Jouduimme todella ahtaalle mutta olen ylpeä joukkueesta ja siitä, että löysimme kuitenkin voiton avaimet lopulta. Huomenna täytyy jokaisen pystyä yhdessä ja erikseen latautumaan paljon paremmin, jos haluamme jatkaa voittoputkea, LeiF-valmentaja Jovan Stankovic kommentoi pelin jälkeen.

Täydet kolme sarjapistettä maistuu vierasjoukkueelle, mutta peliesitykseen jäi runsaasti parannettavaa. Ja parannuksen täytyy tulla nopeasti, sillä liiga jatkuu heti sunnuntaina. Silloin JoSePa vierailee Akaassa ja peli vihelletään käyntiin klo 15:00.

PP-70-Leijona Futsal 1-2 (0-1)
13:30 0-1 Tatu Ahonen (Jussi Nyström)
25:34 1-1 Markus Säde
37:01 1-2 Jussi Nyström (Dusan Milojevic) im

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Juho Laine mv, k)
Jovan Stankovic
Dusan Milojevic 0+1
Petri Grönholm
Miikka Hurme
Mika Jussila
Tatu Ahonen 1+0
Jussi Nyström 'C' 1+1, pp
Juhana Jyrkiäinen, k
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki