Välieriin hienolla vierasvoitolla!

Kolmas peräkkäinen välieräpaikka varmistui tänään Joutsassa. Hyvällä jalalla liikkeellä ollut Leijona-lauma ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia, vaan voitti kolmannenkin puolivälieräpelin. Loppulukemat 3-7 (3-3) hienon toisen jakson ansiosta.

Ottelu oli kaikenkaikkiaan Leijona Futsalin vuoden kuudestoista, ja tuloksena oli kuudestoista voitto. Huikea putki sisältää kymmenen runkosarjan ottelua, kolme Cupin matsia, ja kolme pudotuspeliä. Suuri osa voitoista on tullut vahvan toisen jakson myötä, ja niin tuli tänäänkin.

Kotiyleisön suureksi riemuksi JoSePa onnistui tänään haastamaan Leijonaa kokonaisen jakson verran. Kotijoukkue onnistui myös siinä missä se ei Akaan reissulla onnistunut - johtamaan peliä. Tuo johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kuin 30 sekuntia, ja ehkä siinä oli yksi vierasvoiton avaimista. JoSePan momentum tuhottiin nopeasti.

Tasaisista lukemista huolimatta ottelu olisi kyllä voinut ratkea vieraille jo pelin alussa. Ennen viidennen peliminuutin täyttymistä pallo oli saatu jo kolme kertaa tolppaan, mutta vain kertaalleen maaliin. Illan hahmo Petri Grönholm iski ottelun avausmaalin kaikissa kolmessa puolivälierässä. JoSePa käytti kovalla prosentilla avausjakson paikkansa ja pääsi siis tauolle lukemissa 3-3. Tehokasta kevättä pelaava Grönholm vastasi kaikista vieraiden ensimmäisen jakson maaleista.

Toisella jaksolla Leijona sai peliin riittävän määrän huolellisuutta ja määrätietoisuutta. Miikka Hurme iski nopeasti 3-4 -maalin upean kuvion jälkeen, ja tästä JoSePa ei enää toipunut. Leijona-maalivahti Juho Laine nappasi muutaman huipputorjunnan tärkeillä hetkillä, ja vauhdikkaan jakson toisen maalin pääsi jälleen iskemään vierasjoukkue. Mika Jussila nautiskeli takatolpalta Yasar Elbellerin syötön tolpan kautta verkkoon, ja pelissä alkoi olla ratkaisun makua. Lopussa vielä sekä Hurme että tehot 4+1 kerännyt Grönholm osuivat kertaalleen, ja näin kotijoukkueen kovasta yrityksestä huolimatta loppulukemiksi kirjattiin 3-7 (3-3).

Leijona Futsal eteni näin välieriin suoraan kolmessa pelissä. Kaikissa otteluissa loppulukemat olivat selvät, joten pääsy mitalipeleihin oli varmastikin ansaittu tästä otteluparista. Välierissä vastaan asettuu joku kolmikosta GFT, SoVo ja Sievi. Tämä ratkeaa myöhemmin muiden otteluparien peleissä. Välierät käynnistyvät joka tapauksessa Leijona Futsalin osalta kotihallissa ensi lauantaina 30.3. klo 15:00. Silloin tarvitaan taas kotiyleisön tukea, kun vastus kovenee entisestään!

JoSePa-Leijona Futsal 3-7 (3-3)
04:41 0-1 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)
10:17 1-1 Olli Malin (Markus Rautiainen)
15:55 2-1 Matias Paappanen (Markus Rautiainen)
16:25 2-2 Petri Grönholm
17:32 2-3 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)
18:14 3-3 Jari Kotimäki (Jose Ikonen)
20:48 3-4 Miikka Hurme (Dusan Milojevic)
30:18 3-5 Mika Jussila (Yasar Elbeller)
33:14 3-6 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
38:18 3-7 Petri Grönholm (Yasar Elbeller)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
Jovan Stankovic 0+2
Petri Grönholm 4+1, pp
Miikka Hurme 2+0
Dusan Milojevic 0+1, k
Mika Jussila 1+0
Tatu Ahonen
Jussi Nyström 'C'
Yasar Elbeller 0+2
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Aleksi Pirttijoki
Petri Jouppi