Leijona Futsal komeaan taisteluvoittoon

Sunnuntai-iltapäivä tarjoili Monitoimihallilla jännittävän ja viihdyttävän futsalnäytelmän. Pääosassa kentällä olivat viime kevään välierävastustajat Leijona Futsal ja Sievi. Hurjan taistelun jälkeen kotijoukkue nappasi ansaitut, ja sitäkin tärkeämmät pisteet maalein 6-3 (2-1).

Jos ei kovaa yritystä palkittu perjantain kotipelissä Ilvestä vastaan, niin sunnuntaina palkittiin. Helpolla ei voitto tullut, mutta se tuli ansaitusti - Leijona Futsal taisteli suurella sydämellä, ja oli kiistatta kenttäpelissä ja maalipaikkojen rakentelussa vierastaan edellä.

Avausjaksolla kenttäpeli oli pallonhallinnaltaan tasaista, mutta vaarallisempia maalipaikkoja rakensi kotijoukkue. Tulostakin tuli. Jovan Stankovicin erinomaisesta esityöstä Yasar Elbeller pääsi avaamaan maalihanat. 15 minuutin kohdalla asialla oli sama mies, kun maalivahti Kasper Kankaan heittoavauksen jälkeen Elbeller pääsi nokikkaan Sievi-veskarin kanssa, ja pallo jälleen pitseihin. Vakuuttavasti jälleen maalinsuulla esiintynyt Kangas joutui antautumaan kerran, kun Leijona Futsalin keskialue murrettiin ja vieraat pääsivät namuttelemaan pallon tyhjään maaliin.


Yasar Elbeller valittiin kotijoukkueen parhaaksi kahden komean osuman ja tuttuakin tutumman puolustussuunnan taistelun myötä

Heti toisen jakson alussa Leijona Futsalilla oli muutamia maukkaita paikkoja kasvattaa johtoaan. Pieni yli-innokkuus kuitenkin oli tänään kostautua harhasyötön jälkeen, kun Sievin hyökkääjä pääsi iskemään tasoituksen ajassa 30:48. Pian nähtiin ottelun käännekohta kahden episodin myötä. Ensin huimassa maalivireessä oleva Juhana Jyrkiäinen riisti pallon vastustajalta ja ampui sen liigakauden komeimmalla laukauksella kaukaa sivurajan tuntumasta aivan vasempaan ylänurkkaan. Hetki tästä, ja kotijoukkueelle vihellettiin jo kuudes virhe. Maalinsuulle hetken ajaksi vaihdettu Juho Laine torjui kaukorankkarin komeasti!

Helpottavan tuntuisen 4-2 -maalin taiteili hienolla yksilösuorituksella Stankovic, joka katkaisi Sievin kulmapotkun ja purjehti läpiajoon laittamaan pallon nyssykkään. Ja kun vauhtiin oli päästy, niin Mika Jussila pääsi myös avaamaan kauden maalihanansa, tyylikkään Jirka Järven kanssa pelatun seinäsyöttökuvion jälkeen. Vaikka Sievi loppukirissään yhden kavennuksen saikin aikaiseksi, niin ottelun voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Kruunuksi Jussi Nyström syötti ja Jyrkiäinen osui vielä kerran päätössummerin soittaessa jo yhtäaikaisesti kotivoiton säveltä. Näin loppulukemiksi 6-3 (2-1).

- Erittäin arvokas voitto. Työmoraalin puutteesta meitä ei voi syyttää, ja nyt saatiin palkintoa siitä kovasta työnteosta. Saimme myös tärkeitä henkilökohtaisia onnistumisia laajalla rintamalla. Olen iloinen joukkueen puolesta, mutta työmme jatkuu heti huomenna, muistutti päävalmentaja Jovan Stankovic pelin jälkeen.

Futsal-Liiga jatkuu Leijona Futsalin osalta tulevana lauantaina, kun Espoossa kauden loistavasti aloittanut GFT isännöi akaalaisia. Otteluun järjestetään myös kannattajien bussikyyti, jonne voit kysellä paikkoja info@leijonafutsal.fi. Lisätietoa tulossa pian Leijona Futsalin Facebookiin sekä nettisivuillemme!

Leijona Futsal-Sievi FS 6-3 (2-1)
09:21 1-0 Yasar Elbeller (Jovan Stankovic)
14:44 2-0 Yasar Elbeller (Kasper Kangas)
18:50 2-1 Aleksi Kylmälä (Jesse Heinonen)
30:48 2-2 Radik Akhmetkhanov
31:11 3-2 Juhana Jyrkiäinen
33:36 4-2 Jovan Stankovic
34:24 5-2 Mika Jussila (Jirka Järvi)
39:37 5-3 Nikola Erceg (Jarmo Junno)
40:00 6-3 Juhana Jyrkiäinen (Jussi Nyström)


Kokoonpano:
Kasper Kangas mv 0+1
Juho Laine mv
Jovan Stankovic 1+1
Juhana Jyrkiäinen 2+0
Mika Jussila 1+0
Tatu Ahonen
Jussi Nyström 0+1
Yasar Elbeller 2+0, pp
Miikka Hurme
Jirka Järvi 0+1
Timi Litmanen