Upea nousu toi täydet sarjapisteet

Leijona Futsalin viikonloppu hipoi täydellistä. Lauantain Ilves-voiton perään myös sunnuntaina saalistettiin kolme sarjapistettä, kun Sievi taipui Pohjois-Pohjanmaalla lukemin 2-5 (2-0).

Liekö eilinen peli ja pitkä bussimatka painanut jaloissa, mutta pelin alku oli Leijonalle vaikea. Sievi painoi täydellisellä viimeistelyprosentilla palloa pitsiin ja johti neljän minuutin pelin jälkeen lukemin 2-0.

Vähitellen myös vierasjoukkue löysi kuitenkin terävyyttä peliinsä. Avausjakson niukkaa hallintaa ei kuitenkaan saatu vielä näkymään tulostaululla, kun palloa ei saatu tolppaa lähemmäs maalia. Vapauttava avausmaali tuli lopulta toisen jakson kuudennella minuutilla, kun pallo pomppi Sievin puolustajan jalasta takatolpalle hiipineelle Juhana Jyrkiäiselle, joka niittasi pallon varmasti tolppien väliin.

Peli aaltoili päästä päähän ja Leijona Futsalin maalilla Juho Laine venyi muutamaan huipputorjuntaan tarjoten voiton avaimia joukkueelleen. Seuraavan lukon avasi jälleen Jyrkiäinen, pommittaen pallon vuorenvarmasti häkkiin Jussi Nyströmin syötöstä. Sitten saatiin nähdä välähdys viime kautta; Petri Grönholm löysi syötöllään Dusan Milojevicin ja pallo yläriman kautta pömpeliin.

Vierasjoukkue taisteli suurella sydämellä koko joukkueen voimin, eikä antanut Sievin enää nousta voittotaisteluun. Milojevic riensi syötönkatkoon ja pamautti lukemiksi jo 2-4 tarkalla kudillaan. Loppulukemat 2-5 sai tyylitellä kapteeni Nyström pelin viimeisellä minuutilla, kun LeiF oli puolustanut Sievin loppukirin nollille Laineen johdolla.

Sarjataulukon kannalta pisteet tulivat tarpeeseen. Ja tapa jolla ne tulivat, oli makein mahdollinen. Vuosi on alkanut voitollisesti ja voittoputkea lähdetään kasvattamaan tulevana lauantaina kotihallissa. Panu Aution tähdittämä, sarjassa kolmantena oleva ja kolme pistettä akaalaisia edellä oleva GFT matkustaa silloin Espoosta Pirkanmaalle.

Sievi FS-Leijona Futsal 2-5 (2-0)
02:48 1-0 Joni Pakola (Toni Pylkkänen)
03:34 2-0 Aleksi Kylmälä (Ossi Tyni)
25:01 2-1 Juhana Jyrkiäinen
30:04 2-2 Juhana Jyrkiäinen (Jussi Nyström)
32:51 2-3 Dusan Milojevic (Petri Gröholm)
35:27 2-4 Dusan Milojevic
39:33 2-5 Jussi Nyström (Dusan Milojevic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Veli-Matti Korhonen mv)
Jovan Stankovic
Dusan Milojevic 2+1
Petri Grönholm 0+1
Mika Jussila
Yasar Elbeller
Tatu Ahonen, k
Jussi Nyström 'C' 0+1
Juhana Jyrkiäinen 2+0, k, pp
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki