Isot pisteet kotiparketilta

Leijona Futsal ja SoVo tarjoilivat akaalaisyleisölle juuri sitä, mitä ennakolta odotettiinkin. Suuria tunteita, paljon maaleja, hurjaa vauhtia ja ennen kaikkea tasaisen pelin. Kotiyleisön iloksi sarjapisteet jäivät Leijona Futsalille lukemin 6-5 (5-2).

Jo pelin alku näytti illan käsikirjoituksen. SoVo piti hiukan enemmän palloa hallussaan, mutta kotijoukkueen hyökkäyksissä oli enemmän vaarallisuutta. Tästä saatiin hyvä näyte viiden minuutin kohdilla, kun ensin Yasar Elbeller löysi maalin edestä Mika Jussilan, ja kotijoukkue siirtyi johtoon. Hiukan myöhemmin loistopelin maalinsuulla viidestä takaiskusta huolimatta torjunut Juho Laine sai rauhassa heittää Dusan Milojevicin läpiajoon - serbi ei erehtynyt, vaan niittasi Leijona Futsalin 2-0 -johtoon.

SoVo ei suinkaan tappioasemasta taipunut, vaan se tasoitti pelin nopeaan tahtiin. SoVo otti pelin hallinnan hetkeksi itselleen ja se oli tolpan päässä johtoasemastakin - maali jäi kuitenkin vierailta tekemättä, ja johtoasema kokematta. SoVo-pelaajan käsivirheen seurauksena pallo vietiin rankkaripilkulle toisessa päässä, ja Mika Jussila ei erehtynyt - kotijoukkue jälleen johtoasemaan. Vierasjoukkue otti pian myös jakson kuudennen virheensä, ja seuranneesta kymmenen metrin rankkarista Jussi Nyström iski pallon häkkiin. Ja vielä ennen taukoa Nyström iski toiseen kertaan, kun komea vastahyökkäys tuotti maalipaikan.


Kolme maalia iskenyt kapteeni Nyström oli päivän kurko lauantaina

Avausjakson lopussa Milojevic sai ottelun toisen keltaisen korttinsa, ja aikaisen suihkukomennuksen. Seuranneesta ylivoimatilanteesta SoVo sai toisen jakson alussa kavennuksen aikaiseksi ja hengen päälle. Ajassa 22:51 SoVo nousi jo 5-4 -tilanteeseen, ja jännitysnäytelmä oli valmis. Molemmilla joukkueilla oli vuorotellen paikkansa iskeä tärkeä seuraava maali, mutta kaikkien yllätykseksi tässä vaiheessa nähtiin pelin pisin maalittomin jakso. Vasta ajassa 34:25 Jussi Nyström osui ja viimeisteli hattutemppunsa - tosin Juhana Jyrkiäisen passista isketty maali oli sitten sitäkin upeampi laukaus ylänurkkaan. Ottelu ei suinkaan ratkennut vielä tähän, kun SoVo kavensi taas vain 14 sekuntia myöhemmin.

Viimeiset viisi minuuttia SoVo metsästi tasoitusta, mutta Leijona Futsalin puolustustaistelu Laineen johdolla tuotti kuitenkin parempaa tulosta ja maaleja ei enää nähty. Kotijoukkue nappasi näin tärkeät pisteet sarjataulukkoon ja venytti voittoputkeaan jo peräti viiden ottelun mittaiseksi. Seuraava viikonloppu huilataan, ja pelit jatkuvat kotiottelulla la 24.11. kun tamperelainen PP-70 matkustaa Akaaseen.

Leijona Futsal-SoVo 6-5 (5-2)
04:18 1-0 Mika Jussila (Yasar Elbeller)
05:52 2-0 Dusan Milojevic (Juho Laine)
10:49 2-1 Gesim Voca
12:28 2-2 Gesim Voca (Valdrin Rashica)
16:16 3-2 Mika Jussila 6m rp
17:22 4-2 Jussi Nyström 10m rp
18:33 5-2 Jussi Nyström (Juhana Jyrkiäinen)
21:24 5-3 Mergim Bushi (Gesim Voca)
22:51 5-4 Leijona Futsal om
34:25 6-4 Jussi Nyström (Juhana Jyrkiäinen)
34:39 6-5 Moshtagh Yaghoubi (Gesim Voca)

Kokoonpano:
Juho Laine mv 0+1
(Kasper Kangas mv)
Dusan Milojevic 1+0, k, k, p
Miikka Hurme
Jussi Nyström 3+0, k, pp
Juhana Jyrkiäinen 0+2
Jovan Stankovic, k
Tatu Ahonen
Yasar Elbeller 0+1
Mika Jussila 2+0
Aleksi Pirttijoki
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Timi Litmanen