Selkeä vierasvoitto tuliaisena Oulusta

Futsal-Liiga palasi lauantaina maajoukkuetauolta. Leijona Futsal suoritti paluun terävästi, kun se hurjasteli 1-7- vierasvoittoon Oulussa Tervareita vastaan.

Loppulukemat olivat oikeutetut. Vierasjoukkue oli edellä kaikilla osa-alueilla, eikä vähiten hyökkäyspään virtuoosimaisuudessa - Leijona Futsal järjesteli useita todella upeita osumia pääarkkitehtinaan kauden avausmaalinsa iskenyt, ja samantien tehot 1+3 loihtinut Dusan Milojevic.

Päävalmentaja Jovan Stankovic painotti joukkueelleen ottelua hyvän alun merkitystä. Bussijaloista ei ollutkaan tietoa, kun kaikki kolme ensimmäistä vaihtoa päättyivät vierasmaaliin. Ensin osui Jussi Nyström, sitten Tatu Ahosen tolppalaukauksen maaliin sihdannut Mika Jussila, ja ottelussa oli jo ratkaisun makua kun Milojevic tykitti tutun keskihaaston jälkeen lukemiksi 0-3. Vielä ennen taukovihellystä Stankovic sai nautiskella sivurajakuvion päätteeksi takatolpalta 0-4.


Leijona Futsalin tiivis esitys tuotti tulosta

Toisen jakson alussa Tervarit kavensi, mutta voittotaisteluun kotijoukkue ei ehtinyt. Siitä piti huolen ensin Miikka Hurme, joka otti upeasti Juho Laineen heittoavauksen vauhdista haltuun ja ohitti vielä Tervari-maalivahdinkin. Ottelun lopussa Leijona Futsalin tämän kauden maalikunkku Juhana Jyrkiäinen näytti vielä maalinälkäänsä kahden osuman verran, ja näin akaalaisjoukkue pääsi kotimatkalle täyden kolmen sarjapisteen ja hyvän esityksen kera.


Juho Laine pelasi huippupelin Leijona Futsalin maalinsuulla

Vahvan koko joukkueen esityksen myötä voittoputki venyi näin jo kolmeen otteluun. Ilahduttavaa alkukaudesta on ollut erityisesti päästettyjen maalien sarake - viime kaudella verkko soi omissa keskimäärin 3,3 kertaa, syyskauden saldona on tähän asti tasan 2 päästettyä maalia per peli. Tähän osansa on varmasti tiivistyneellä puolustuspelillä, mutta myös maalivahdit ovat olleet kerrassaan loistavia. Oulussa torjuntavuorossa oli Juho Laine, ja melko avoimessa ja vauhdikkaassa pelissä Laine otti jälleen useita huipputorjuntoja ja tarjosi näin omalta osaltaan voiton eväät joukkueelle.

Liiga jatkuu leijonien osalta jo tulevana keskiviikkona, jolloin vieraskiertue saatetaan päätökseen Pirkkalassa. Siellä PJK isännöi, ja Leijona Futsal hakee neljättä peräkkäistä voittoaan sarjan nelospaikalta.

Tervarit-Leijona Futsal 1-7 (0-4)
02:02 0-1 Jussi Nyström (Dusan Milojevic)
04:15 0-2 Mika Jussila (Tatu Ahonen)
07:11 0-3 Dusan Milojevic (Miikka Hurme)
18:54 0-4 Jovan Stankovic (Dusan Milojevic)
22:41 1-4 Paavo Jokinen
27:38 1-5 Miikka Hurme (Juho Laine)
32:32 1-6 Juhana Jyrkiäinen (Jussi Nyström)
39:55 1-7 Juhana Jyrkiäinen (Dusan Milojevic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv 0+1
Kasper Kangas mv
Dusan Milojevic 1+3, pp
Miikka Hurme 1+1
Jussi Nyström 1+1
Juhana Jyrkiäinen 2+0
Jovan Stankovic 1+0
Tatu Ahonen 0+1
Yasar Elbeller
Mika Jussila 1+0
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki