Väkevä esitys toi voiton välieräsarjan avauksessa

Välieräsarja GFT:tä vastaan käynnistyi lauantaina Monitoimihallilla. Kotijoukkue Leijona Futsal esiintyi vahvasti ja nappasi ansaitusti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan kaatamalla espoolaiset lukemin 4-1 (3-1).

Avausottelua hallitsi Leijona Futsal, erityisesti hiukan hermostuneitten avausminuuttien jälkeen. Pallonhallinta tuotti mukavasti tulosta avausjaksolla. Joutsan reissun henkilökohtaisten syiden takia väliin jättänyt Juhana Jyrkiäinen palasi kokoonpanoon ja väläytti 8. minuutilla pelisilmäänsä: Huikea syöttö takatolpalle rynnänneelle kapteeni Jussi Nyströmille, ja Leijona Futsal 1-0 -johtoon.

GFT iski terävästi erikoistilanteesta pelin tasoihin, mutta kotijoukkue ei tästä hätkähtynyt. Leijona Futsalin maalinsuulla erinomaisen pelin torjunut Juho Laine käynnisti itse nopean vastahyökkäyksen ja siirsi pallon Tatu Ahoselle. Ahosen tarkka syöttö löysi takatolpalta Mika Jussilan, joka tinttasi pallon tolppien väliin, jälkikäteen katsottuna pelin voittomaalin arvoisesti! Ahonen syötti myös Dusan Milojevicin kauniin 3-1 -maalin, jossa pieni haasto keskelle sai puolustavan GFT-pelaajan avamaan jalkojaan sen verran, että Milojevic ujutti pallon längeistä alanurkkaan.


Leijona Futsal oli lauantaina tyly isäntä

Toisella jaksolla ei maaleilla juhlittu. Yksi maali sentään nähtiin, kun pelin viimeisellä sekunnilla pelaajavalmentaja Jovan Stankovic kävi niittaamassa tyhjään rysään 4-1 -loppulukemat. Sitä ennen GFT oli saalistanut kavennusosumaa tasanelikoin ja myös lentävällä maalivahdilla, mutta turhaan. Tosi asiassa vieraat eivät saaneet kunnolla edes pallonhallintaa itselleen jakson aikana, vaan Leijona Futsalin neljäs maali oli koko ajan lähempänä kuin 3-2 -kavennus. Lopulta se tulikin sitten viimeisellä sekunnilla, vaikka sitä ennen muun muassa Laine oli tähdännyt pallon tyhjän GFT-maalin tolppaankin.

Leijona Futsal saalisti ansaitusti siis avausvoiton, mutta huomenna peli lähtee jälleen tasalukemista 0-0. GFT tulee varmasti sisuuntuneena ja videot katsoneena Akaaseen, aikomuksenaan viedä välieräsarja Espooseen tasalukemissa 1-1. Espoossa jatketaan ensi viikon lauantaina, mutta sitä ennen näytelmän toinen näytös siis Monarilla sunnuntaina klo 15, tervetuloa!

Leijona Futsal-GFT 4-1 (3-1)
07:11 1-0 Jussi Nyström (Juhana Jyrkiäinen)
11:06 1-1 Antti Arvola (Lasse Saari)
12:57 2-1 Mika Jussila (Tatu Ahonen)
17:34 3-1 Dusan Milojevic (Tatu Ahonen)
39:59 4-1 Jovan Stankovic

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Tuomas Kallioinen mv)
Jovan Stankovic 1+0
Petri Grönholm
Miikka Hurme
Dusan Milojevic 1+0
Mika Jussila 1+0
Tatu Ahonen 0+2
Jussi Nyström 'C' 1+0
Juhana Jyrkiäinen 0+1, k
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Aleksi Pirttijoki