Hurja alku siivitti toiseen välierävoittoon

Leijona Futsal voitti GFT:n sunnuntainta toistamiseen viikonlopun aikana, ja siirtyi näin 2-0 -johtoon välieräsarjassa. Voittolukemat toisessa ottelussa olivat 6-2 (6-1) kotijoukkueen pyörremyrskymäisen avausjakson siivittämänä.

Ottelu pääsi alkamaan 15 minuuttia myöhässä GFT:n bussin hajottua matkalla Pirkanmaalle. Varakyydin perille tuomat espoolaiset yrittivät lisäksi hämmentää kotijoukkuetta jo ennen pelin alkua, kun joukkue halusi vaihtaa kenttäpuolet voitettuaan kolikonheiton. Tämä on Futsal-Liigan peleissä melkoisen harvinaista.

Oliko kyse sitten bussimatkan ongelmista vai sisuuntuiko kotijoukkue hämmentämisestä entisestään, mutta ensimmäiset minuutit vierasjoukkue oli viimeisen päälle pesukoneessa. Leijona Futsal tuli peliin kovalla sykkeellä ja se pakotti GFT:n täysin vastaanottajan rooliin. Dusan Milojevic avasi maalihanat jo parin minuutin kohdalla, kun kotijoukkue onnistui erikoistilanteesta. Vain parikymmentä sekuntia myöhemmin ja Tatu Ahonen vapautti Juhana Jyrkiäisen huippupaikkaan - lukemat jo 2-0.

Viidennellä minuutilla Ahonen onnistui itse reboundista, kun GFT:n maalivahti oli vain vaivoin torjunut Mika Jussilan kudin. Eikä aikaakaan kun Leijona namutteli jälleen hienon syöttökuvion - Petri Grönholm syötti ja Miikka Hurme iski 4-0 -lukemat. GFT käytti kotijoukkueen pienen nukahduksen hyväkseen ja kavensi, mutta heti perään ajassa 07:18 Jussi Nyström iski hienosta Juhana Jyrkiäisen esityöstä lukemiksi jo 5-1. Kotijoukkue piti niukan hallinnan itsellään tämän jälkeenkin, mutta myös espoolaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. 16 sekuntia ennen taukovihellystä saatiin kuitenkin vielä annettua yksi kylmä suihku vieraiden niskaan, kun Jyrkiäinen ja Nyström olivat jälleen pahanteossa jälkimmäisen osuessa tolppien väliin.


Kapteeni Jussi Nyström osui eilen kerran, tänään kahdesti

Toisella jaksolle odotettiin sisuuntunutta GFT:tä. Se saatiinkin, mutta Leijona Futsal vastasi samalla mitalla eikä vierasjoukkue saanut suurempaa hallintaa peliin missään kohtaa. Jakso eteni tasaisissa merkeissä, kun kotijoukkueenkin suurin maalinälkä oli jo tyydytetty hyökkäyspelin osalta. Leijona-maalilla vakuuttavasti jälleen esiintynyt Juho Laine joutui antautumaan kertaalleen, mutta GFT:n 6-2-kavennus jäi kosmeettiseksi. Vieraiden loppukiri jäi edellispelin tapaan piippuun ja kun Leijona Futsalkaan ei hyvistä paikoista huolimatta enää osunut, kirjattiin 6-2 pelin loppulukemiksi.

Välieräsarja jatkuu Espoossa ensi lauantaina. Mikäli GFT onnistuu nappaamaan avausvoiton, jatketaan Opinmäessä myös sunnuntaina. Sarja palaa Monarille tiistaina 9.4. vain jos GFT onnistuu nappaamaan viikonloppuna kaksi voittoa.

Leijona Futsal-GFT 6-2 (6-1)
02:19 1-0 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
02:45 2-0 Juhana Jyrkiäinen (Tatu Ahonen)
04:28 3-0 Tatu Ahonen (Mika Jussila)
05:41 4-0 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
06:26 4-1 Panu Autio (Jaso Oksanen)
07:18 5-1 Jussi Nyström (Juhana Jyrkiäinen)
19:44 6-1 Jussi Nyström (Juhana Jyrkiäinen)
30:27 6-2 Timo Mikkonen (Johannes Axerud)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, k
(Tuomas Kallioinen mv)
Jovan Stankovic 0+1, k
Petri Grönholm 0+1
Miikka Hurme 1+0
Dusan Milojevic 1+0
Mika Jussila 0+1
Tatu Ahonen 1+1
Jussi Nyström 'C' 2+0, pp
Juhana Jyrkiäinen 1+2
Yasar Elbeller
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Aleksi Pirttijoki