Leijona Futsal eteni SM-finaaleihin

Kolmas välierä Espoossa ei tuonut lauantaina muutosta voimasuhteisiin. Leijona Futsal oli edelleen GFT:tä parempi, ja eteni hienon 2-4 (1-2) -vierasvoiton siivittämänä Futsal-Liigan finaaleihin.

Vuoden 2019 uskomaton voittoputki sai jatkoa myös Espoossa. Kyseessä oli nyt jo 19. peräkkäinen voitto, sisältäen kolme Cupin ottelua, 10 runkosarjan peliä, ja kaikki kuusi pudotuspeliä. Lienee sanomattakin selvää, että kyseessä on monella tavalla ennätyksellinen putki.

GFT laittoi Leijonan kotikentällään ahtaammalle kuin Akaassa. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina päätösminuuteille asti, jolloin kapteeni Jussi Nyström otti joukkueen reppuselkään ja laukoi upeasti voittomaalin. Lopusta piti huolen erinomaisesti torjunut Juho Laine, ja ottelun parhaaksi valittu Jovan Stankovic sai kunnian huudattaa vieraskatsomoa kaunistellen loppulukemiksi 2-4 tyhjään espoolaismaaliin.

Avausjakso oli tasaista vääntöä, jossa vierasjoukkue rakensi aavistuksen enemmän vaarallisia tilanteita. Ensimmäisen kerran tolppaa kolisteli kuitenkin kotijoukkue. Vauhdikkaassa pelissä tilanteita tuli molempiin päihin, ja palloa kaivettiin verkosta ajassa 11:55, kun Leijona Futsalin vapaapotkukuvio tuotti tulosta ja Miikka Hurme puttasi tyhjältä takatolpalta vierasjohdon. Johto tuplaantui ajassa 17:36, kun Petri Grönholm löysi Dusan Milojevicin, ja Dusan puolestaan maalin oikean alanurkan.

GFT nousi ennen taukovihellystä vielä maalin päähän terävästi pelatusta vastahyökkäyksestä. Toisen jakson alussa espoolaiset ottivat myös pallonhallintaa väkisin itselleen jahdatessaan tasoitusta. Lopulta kotiyleisön odotus palkittiin jakson puolessavälissä, kun GFT onnistui runnomaan pelin hiukan onnekkaastikin tasoihin.


Voittomaali on juuri uponnut GFT:n maaliin

Jännitysnäytelmä ratkaisu nähtiin siis vajaa viisi minuuttia ennen loppua, kun Juhana Jyrkiäinen nappasi GFT-pelaajalta pallon pois ja syötti Nyströmin maalintekoon. GFT:n takaa-ajo tuotti yhden huippupaikan, kun pari minuuttia ennen loppua kotiyleisön jo tuulettaessa tasoitusta pallo löytyi kuin löytyikin Laineen käsistä. Lentävän maalivahdin saldoksi jäi lopulta kotijoukkueelle siis yksi päästetty maali, kun Stankovic osui tyhjiin Yasar Elbellerin oivaltavan keskinopean rajapotkun jälkeen.

Kaikenkaikkiaan välieräsarja oli vahvaa akaalaisten näytöstä. GFT ei esimerkiksi päässyt kertaakaan missään ottelussa pelaamaan johtoasemassa. Leijona Futsal pelaa tänä keväänä siis futsalin Suomenmestaruudesta. Vastustaja, ja sitä myötä pelipäivät ynnä muut vahvistuvat pian. Myös tietoa lipunmyynnistä jaetaan pian sen jälkeen kun finaalien tarkka aikataulu on selvinnyt.

GFT-Leijona Futsal 2-4 (1-2)
11:55 0-1 Miikka Hurme (Jovan Stankovic)
17:36 0-2 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
18:08 1-2 Antti Arvola (Niko Stenholm)
29:41 2-2 Panu Autio (Jukko Otto)
35:31 2-3 Jussi Nyström (Juhana Jyrkiäinen)
39:30 2-4 Jovan Stankovic (Yasar Elbeller)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
Jovan Stankovic 1+1, pp
Petri Grönholm 0+1
Miikka Hurme 1+0
Dusan Milojevic 1+0, k
Mika Jussila
Tatu Ahonen
Jussi Nyström 'C' 1+0, k
Juhana Jyrkiäinen 0+1
Yasar Elbeller 0+1
Jirka Järvi
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Petri Jouppi