Kymppi täyteen - FC Kemi kaatui loppukirin ansiosta

Akaa Futsalin uskomaton alkukausi sai jälleen lauantaina uuden jatkoluvun. Joukkue nousi kahden maalin takaa voittoon, kun FC Kemi kaatui jännitysnäytelmässä lukemin 6-4 (3-3). Voitto oli kymmenes peräkkäinen.

Ennen ottelun alkua seura huomioi Dusan Milojevicia, jolla tuli täyteen 100 ottelua Akaa Futsalin paidassa Futsal-Liigassa. Näissä peleissä on syntynyt komeat tehot 78+68=146.

Hurja voittoputki ei ole tullut helpolla. Kymmestä pelistä viidessä joukkue on osoittanut sitkeyttään nousemalla tappioasemasta voittoon. Näin kävi myös lauantaina Monarilla, kun FC Kemi johti parhaimmillaan jo lukemin 1-3, ja vielä kymmenen minuuttia ennen loppuakin maalein 3-4. Akaa Futsalin vahva loppukiri tuotti kuitenkin jälleen kerran tulosta.

Avausjaksolla vierasjoukkue näytti, miksi se on noussut liigan kärkikastiin. Vahvojen ulkomaalaisten johdolla se hallitsi peliä, viimeisteli tylysti, eikä päästänyt Akaa Futsalia maalipaikoille muiden pelien tapaan. Kotijoukkue kuitenkin osoitti myös omaa venymiskykyään, kun se sai nostettua maalinteon tehokkuutta aiempaa paremmalle tasolle. Avausmaalista vastasi tarkalla laukauksella Aleksi Pirttijoki. Tatu Ahonen ohjasi hienosti Jussi Nyströmin laukauksen maaliin avausjakson lopussa ja kavensi lukemiksi 2-3. Vielä ennen taukovihellystä myös Dusan Milojevic osui, ja näin toiselle jaksolle lähdettiin tasanumeroissa 3-3.


Tatu Ahosen taistelu tuotti tehot 1+3 (kuva: Tuukka Nyström)

Kemi siirtyi kerran vielä johtoasemaan, kun Ricardo Arcos iski päivän toisen maalinsa aikaan 28:23. Päätöskympille lähdettiin näin kotijoukkueen takaa-ajoasemassa. Petri Grönholmin hieno yksilösuoritus päättyi alanurkkalaukaukseen ja 4-4 -tasoitukseen ajassa 31:18. Syöttöpisteen maaliin nappasi tehot 1+3 kerännyt, ja pelin parhaaksi leijonaksi valittu Tatu Ahonen. Kasper Kangas piti muutamalla loistotorjunnalla isännät pelissä mukana, ja lopulta 5-4 -johtoasemaan kotijoukkueen pommitti Jussi Nyström, jonka vasemman jalan kaukolaukaus painui vastustamattomasti Kemi-maalin ylänurkkaan viisi minuuttia ennen päätössummeria.


Jälleen riitti halattavaa! (kuva: Tuukka Nyström)

Kemin loppukiri tyrehtyi lopullisesti, kun vieraiden virhetili tuli täyteen ja Tomi Lahtinen pääsi ampumaan kymmenen metrin rangaistuspotkupisteeltä. Upea laukaus samaan ylänurkkaan kuin Nyström, ja tilanteeksi 6-4. Sitä ennen kemiläiset olivat saaneet luotua yhden loistavan tasoituspaikan lentävän maalivahdin avustuksella, mutta viimeistely jäi puuttumaan.

Liiga jatkuu ensi lauantaina. Silloin edessä on reissu todella hankalaan paikkaan - Somerolta ei liikaa ole voittoja haettu, ja SoVo tuskin pisteistä luopuu helposti nytkään.

Akaa Futsal-FC Kemi 6-4 (3-3)
05:42 0-1 Enderson Suarez (Ricardo Arcos)
11:04 1-1 Aleksi Pirttijoki (Tatu Ahonen)
11:53 1-2 Vesa Lilja (Tuukka Pikkarainen)
12:13 1-3 Ricardo Arcos
18:29 2-3 Tatu Ahonen (Jussi Nyström)
19:31 3-3 Dusan Milojevic (Tatu Ahonen)
28:23 3-4 Ricardo Arcos
31:18 4-4 Petri Grönholm (Tatu Ahonen)
34:03 5-4 Jussi Nyström
39:26 6-4 Tomi Lahtinen 10m rp

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic 1+0, k
Jussi Nyström 1+1
Petri Grönholm 1+0
Tatu Ahonen 1+3, pp
Aleksi Pirttijoki 1+0
Tomi Lahtinen 1+0
Rafa Giorgio
Juhana Jyrkiäinen
Jovan Stankovic
Mikko Takala