GFT kaatui Monarin jännärissä

Kuten aina ennenkin, Akaa Futsal ja GFT tarjoilivat akaalaisyleisölle vauhdikasta ja viihdyttävää, ajoittakin kuumaksikin äitynyttä futsalia. Myös lopputulos noudatteli viime kausien linjaa, kun GFT:n loppukiri ei aivan riittänyt vaan Akaa iski lopussa kahdesti tyhjään reppuun päätöslukemiksi 5-2 (3-1).

Helpolla voitto ei tullut, mutta ansaittu se kyllä oli. Varsinkin toisen jakson aikana kotijoukkueella oli useita huippupaikkoja ratkaista ottelu, mutta viimeistely ontui.

Avausjaksolla maaliin osuttiin paremmin. Jovan Stankovic iski avausmaalin viiden minuutin kohdalla, mutta GFT onnistui nopeassa tasoituksessa upealla ohjauksella maalivahdin heittoavaukseen. Tehokkaalla pelipäällä jälleen ollut Dusan Milojevic käänsi kotijoukkueen hienoisen pallonhallinnan kotijohdoksi, ja Tatu Ahonen kasvatti johdoksi 3-1 ajassa 10:44. Akaa Futsalin maalinsuulla aloittanut Juho Laine vaihtui Kasper Kankaaseen pienen loukkaantumisen jälkeen, mutta Kangas tuli vahvasti peliin sisään ja valittiin lopulta ottelun parhaaksi Leijonaksi.


Maalivahti Kasper Kangas valittiin kotijoukkueen parhaaksi (kuva: Juuso Koro / @juusokuvaa)

Toiselle jaksolle odotettiin GFT:n kirivaihdetta, mutta kotijoukkue piti hallinnan yllättävänkin vahvasti itsellään. Myös kotijoukkueen maalilla Kangas joutui kuitenkin venymään muutamaan huipputorjuntaan, kun GFT sai rakennettua omia hyviä maalipaikkojaan. Lopulta espoolaiset tarvitsivat kavennukseensa lentävän maalivahdin apua, kun espoolaisten kirkkain tähti Panu Autio pääsi iskemään lukemiksi 3-2 parisen minuuttia ennen päätössummeria.

Lopusta piti huolen Akaa Futsalin rautainen puolustuspeli. Kaksi kertaa pallo iskettiin vielä tyhjään maaliin päätösminuutilla, kun Petri Grönholm ja Dusan Milojevic osuivat kaukaa tolppien väliin. Näin pisteet jäivät Akaaseen lukemin 5-2 (3-1) tasaisen esityksen ja kovan taistelun jälkeen.


Vahvaa syksyä pelaava Tatu Ahonen osui jälleen tolppien väliin (kuva: Juuso Koro / @juusokuvaa)

Ottelutahti jatkuu kiivaana, kun lauantaina pelataan jo kolmas ottelu kahdeksaan päivään. Silloin Tampereen Ilves matkustaa vieraaksi Monitoimihallille. Viime kaudella Ilves haki pisteet Akaasta, ja nyt moisen ei haluta toistuvan. Akaa Futsal lähtee jahtaamaan kauden seitsemättä voittoaan yhtä monesta pelistä. Katkaiseeko maajoukkuetähti Antti Teittinen suojatteineen voittoputken, vai jääkö sarjapisteet Etelä-Pirkanmaalle? Ottelu vihelletään käyntiin lauantaina klo 15:00.

Akaa Futsal-GFT 5-2 (3-1)
05:09 1-0 Jovan Stankovic
06:20 1-1 Jerry Sipilä (Antti Koivumäki)
10:24 2-1 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
10:44 3-1 Tatu Ahonen (Juho Laine)
38:06 3-2 Panu Autio (Antti Arvola)
39:30 4-2 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)
39:50 5-2 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)

Kokoonpano:
Juho Laine mv 0+1
Kasper Kangas mv, pp
Jovan Stankovic 1+1
Dusan Milojevic 2+1
Tatu Ahonen 1+0, k
Petri Grönholm 1+1
Tomi Lahtinen
Jussi Nyström
Rafa Giorgio
Juhana Jyrkiäinen
(Aleksi Pirttijoki)
(Valtteri Wähä-Verkkomäki)