GFT parempi Espoossa

Akaa Futsalin kauden kolmas tappio näki päivänvalon lauantaina, kun kotijoukkue GFT piti pisteet Espoossa lukemin 4-2 (0-0).

Avausjakso oli todella tasaista ja vauhdikasta peliä. Maalipaikoilla ei mässäilty, molempien hoitaessa oman puolustuspäätynsä tarkasti. Akaa Futsal rakensi muutaman maukkaan maalipaikan vastustajaa enemmän, mutta harmillisesti tärkeä avausmaali jäi tekemättä.

Toiselle jaksolle vierasjoukkue kadotti otettaan, ja se joutui heti jakson alussa virhevaikeuksiin. Kuriton peli tuotti viidennen rikkeen jo kun toista jaksoa oli pelattu vain viitisen minuuttia. Virhevaikeudet veivät pelistä keskittymistä entisestään, ja kotijoukkue otti pelin hallintaansa.

GFT käytti toisella jaksolla tehokkaasti maalipaikkansa hyväkseen, ja se siirtyi jakson puoleen väliin mennessä 2-0 -johtoasemaan. Vaikka Jussi Nyström onnistui rankkaripisteeltä vielä kaventamaan, ei vieraiden kiri purrut tänään. Päinvastoin, GFT pääsi kaunistelemaan lukemia kahdella lisäosumalla. Juhana Jyrkiäisen 4-2 -kavennus lopussa oli enää kosmeettinen.

- GFT pelasi erittäin hyvän ottelun, ja ansaitsi pisteet tänään. Me ei saatu toiselle jaksolle nostettua pelin tasoa, vaan kävi päinvastoin, ja emme olleet lopussa lainkaan omalla tasollamme. Tämä peli täytyy nyt unohtaa nopeasti, sillä sunnuntaina on edessä taas iso haaste. Valmistautuminen, keskittyminen ja suorituskyky. Siinä teemoja, joilla lähdemme kohti sunnuntaita, Stankovic tarinoi.

Sunnuntaina Akaa Futsal matkustaa Tampereelle, jossa kiivaasti sarjapaikkansa puolesta taisteleva Ilves asettaa seuraavan haasteen. Vastustajalla ei ole motivaationpuutetta, ja sarjataulukosta huolimatta helppoja pisteitä ei todellakaan ole tarjolla tästäkään ottelusta.

GFT-Akaa Futsal 4-2 (0-0)
25:48 1-0 Antti Arvola (Niko Stenholm)
30:44 2-0 Jerry Sipilä
31:26 2-1 Jussi Nyström 6m rp
33:57 3-1 Antti Arvola 10m rp
36:12 4-1 Lasse Saari (Tom Korolainen)
38:07 4-2 Juhana Jyrkiäinen (Tero Intala)

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv, pp
(Tuomas Kallioinen mv)
Dusan Milojevic
Jovan Stankovic
Miikka Hurme
Petri Grönholm
Tero Intala 0+1
Juhana Jyrkiäinen 1+0, k
Jussi Nyström 1+0
Aleksi Pirttijoki
Tatu Ahonen
Tomi Lahtinen
Rafa Giorgio