Harjoitusottelut jatkuivat voitokkaasti

Tiistaina Mad Maxin lukemin 8-1 kaatanut Akaa Futsal laittoi perjantaina vielä yhden paremmaksi, kun kahden treenipelin viikko päättyi 9-1 (7-1) -kotivoittoon FC Raumasta. Ottelun kunkku oli kotijoukkueen Jovan Stankovic, joka mätti tehot 4+1.

Vaikka ykködivisioonasta takaisin liigaan tulevalla kaudella mielivä FC Rauma onnistuikin iskemään ottelun avausmaalin vastahyökkäyksestä jo pelin avausminuutilla, ei pelin voittajasta ollut tänään epäselvyyttä. Kotijoukkue piti ottelun vahvassa hallinnassaan, ja täyden kolmen ketjun tasainen vyörytys tuotti jälleen läpi pelin tasaisena virtana maalipaikkoja.

Sen verran pallo kuitenkin kotijoukkueen jalassa poltteli, että harjoitusottelu palveli hyvin tarkoitustaan. Syöttökombinaatiot ja hiukan viime kaudesta elänyt "pelikirja" näyttää kuitenkin hioituvan sopivasti kohdalleen, kun liigastartti lähestyy. Työtä riittää, totesi myös kotijoukkueen valmentaja Jovan Stankovic.

- Pelissämme näkyy hyviä elementtejä, ja joukkue on todella motivoitunut, kunnianhimoinen ja työteliäs. Totuus on kuitenkin, että meillä on vielä paljon työtä edessä ja muutoksia tehtävänä, ennen kuin voidaan olla yhtään tyytyväisiä. Tämä on tietysti koko kauden mittainen prosessi, mutta olemme hyvällä tiellä. Meillä riittää laadukkaita pelaajia kolmeen kentällliseen, mikä tuo omat positiiviset ongelmat valmennukselle, Stankovic tarinoi.

Vierasjoukkueen 0-1 -johto viiden peliminuutin jälkeen vaihtui lopulta 7-1 -kotijohdoksi tauolle mennessä. Erityisesti Stankovic itse oli tänään hurjalla pelipäällä, ja iski peräti tehot 4+1. Maalinteossa avausjaksolla onnistuivat lisäksi Tomi Lahtinen, Mikko Takala sekä Juhana Jyrkiäinen. Toisen jakson maaleista vastasivat jälkimmäisen puoliskon serbikaksikon kanssa ketjun muodostaneet Aleksi Pirttijoki sekä Valtteri Wähä-Verkkomäki. Tehot jakautuivatkin ilahduttavan tasaisesti taas joukkueen kesken. Maalinsuulla Juho Laine ja Kasper Kangas torjuivat pelin puoliksi.

Liiga käynnistyy kahden viikon päästä ja ennen sitä pelataan vielä kerran. Rakas ja kova kilpakumppani GFT matkustaa ensi lauantaina Akaaaseen. Ottelu alkaa silloin klo 15:00, ja se on siis viimeinen tilaisuus nähdä leijonajoukkue kehissä ennen Futsal-Liigan alkua. Lauantain peli on myös erinomainen tilaisuus tulla ostamaan kausikortti Suomen viihdyttävimmän joukkueen kotipeleihin!

Akaa Futsal-FC Rauma 9-1 (7-1)
00:43 0-1 Mikke Litmanen (Jesse Wallenius)
05:23 1-1 Tomi Lahtinen (Mikko Takala)
07:34 2-1 Jovan Stankovic (Petri Grönholm)
07:49 3-1 Jovan Stankovic
11:01 4-1 Juhana Jyrkiäinen (Jussi Nyström)
11:48 5-1 Mikko Takala (Aleksi Pirttijoki)
14:36 6-1 Jovan Stankovic (Tero Intala)
15:43 7-1 Jovan Stankovic (Petri Grönholm)
25:47 8-1 Valtteri Wähä-Verkkomäki (Dusan Milojevic)
28:19 9-1 Aleksi Pirttijoki (Jovan Stankovic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
Kasper Kangas mv
Jovan Stankovic 4+1
Dusan Milojevic 0+1
Petri Grönholm 0+2
Tero Intala 0+1
Jussi Nyström 0+1
Tatu Ahonen
Juhana Jyrkiäinen 1+0
Rafa Giorgio
Valtteri Wähä-Verkkomäki 1+0
Tomi Lahtinen 1+0
Aleksi Pirttijoki 1+0
Mikko Takala 1+1