GFT kaatui Monarin sirkuksessa

Akaa Futsal ja GFT ovat tottuneet pelaamaan vastakkain tasaisia ja tunnerikkaita otteluita. Poikkeusta ei nähty lauantainakaan. Värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkue poistui voittajana harjoituskauden viimeisestä treenimatsista lukemin 4-2 (1-0).

Jo pelin avausminuutit näyttivät, että ottelussa oli jälleen yllättävän paljon tunteita mukana harjoituspeliksi. Molemmat joukkueet lähtivät hakemaan ihan tosissaan voittoa ja sitä myöten hyvää valmistautumista kohti ensi viikolla alkavaa liigaa.

Kotijoukkue hallitsi pelin virtausta ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta varsinkin avausjaksolla viimeistely vielä takkusi. Pallo saatiin vain kerran tolppien väliin, kun GFT:n pelaaja ohjasi epäonnisesti Jovan Stankovicin laukauksen maaliin. Tauolle lukemissa 1-0.

Toisen jakson alussa Akaa sai taitoeron näkymään myös taululla. Ensin Dusan Milojevic laukoi tarkasti alanurkkaan Tatu Ahosen syötöstä. Hiukan myöhemmin GFT-pelaaja puhui itsensä aikaiseen suihkuun, ja seuranneen miesylivoiman käytti puolestaan hyväkseen Tomi Lahtinen, joka ampui tolpan juureen Jussi Nyströmin esityön jälkeen.

Vaikka GFT oli tappioasemassa, pysyi pelin hallinta kotijoukkueella. Varsin vauhdikkaassa pelissä tilanteita nähtiin molemmissa päissä, mutta lopulta maalintekoon tarvittiin tuomareiden avustusta. Viimeisen neljän minuutin aikana nähtiin sellainen sirkus, jota Monarilla on tuskin koskaan nähty. Se sisälsi kaikenvärisiä kortteja, liki kymmenkunta 10 metrin rankkaria, ja tukun tulkinnanvaraisia vihellyksiä.

GFT pääsi kaksi kertaa rankkaripisteelle lähes kuudesta metristä, ja sai pallon kahdesti ohi loistavan pelin torjuneen Kasper Kankaan. Tasoitustakin espoolaiset pääsivät vielä yrittämään rankkarista, mutta silloin Kangas otti pallon upeasti kiinni. Toisessa päässäkin ammuttiin muutama "kymppi", ja Tomi Lahtinen iski lopulta päätöslukemat 4-2 tarkalla alanurkkakudilla.

- Aika vauhdikas ja värikäs peli harjoitusotteluksi. Varmasti palveli molempia joukkueita matkalla kohti liigaa. Tästä jatketaan työntekoa ja hyvän treeniviikon päätteeksi olemme valmiita kohtaamaan mestari KaDyn sunnuntaina kotihallissa, kotijoukueen päävalmentaja Jovan Stankovic kommentoi taiston tauottua.

Liiga tosiaan käynnistyy Akaa Futsalin osalta sunnuntaina 29.9., jolloin kotihallissa vastaan asettuu puolustava mestari ja suurin kultamitalisuosikki KaDy. Ottelu alkaa klo 15.

Akaa Futsal-GFT 4-2 (1-0)
14:32 1-0 GFT om
21:10 2-0 Dusan Milojevic (Tatu Ahonen)
25:02 3-0 Tomi Lahtinen (Jussi Nyström)
35:56 3-1 Samir Haddouti 10m rp
37:05 3-2 Jaso Oksanen 10m rp
38:44 4-2 Tomi Lahtinen 10m rp

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv, pp
Jussi Nyström 0+1, k
Rafa Giorgio
Tomi Lahtinen 2+0
Mikko Takala
Jovan Stankovic, p
Dusan Milojevic 1+0
Tatu Ahonen 0+1
Aleksi Pirttijoki
Valtteri Wähä-Verkkomäki