Seitsemäs voitto Ilveksen kustannuksella

Akaa Futsalin huima voittoputki sai jatkoa kotihallissa. Pirkanmaan derbyssä vastassa ollut Ilves joutui lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin, kun kolme sarjapistettä jäi Akaaseen lukemin 6-2 (3-1).

Kolmas peli viikon sisään näkyi lauantaina kotijoukkueen esityksessä. Jalkaa hiukan painoi, eikä mieli ollut erityisen kirkas. Väsymyksestä huolimatta joukkue esitti jälleen kovaa työmoraalia jyräämällä voittoon, vaikka Ilves sinnitteli vain maalin tappioasemassa lähes toisen jakson puoliväliin asti.

Ottelun iso kuva vastasi aika hyvin ennakko-odotuksia. Akaa Futsalilla oli pallonhallinta, ja Ilveksen taktiikkana oli puolustaa tiiviisti, ja iskeä vastaan terävästi. Tämä toimikin kohtalaisen hyvin vierasjoukkueen osalta, mutta kohtalainen ei riitä tämän kauden Akaata vastaan. Leijonapaitojen rutiini oli jälleen vastustajaa parempi muutaman pykälän, ja se riitti hiukan tukkoisallakin esityksellä voittoon.


Tomi Lahtinen avasi lauantain maalihanat kuuden metrin rankkarista (kuva: Tuukka Nyström)

Akaa Futsalin maaleista vastasivat tänään Ilves-taustaiset pelaajat, yhtä lukuunottamatta: 4-2 -maalin pommittanut Aleksi Pirttijoen osuma olikin sitten päivän komein. Upea laukaus suoraan ilmasta aivan Ilves-maalin ylänurkkaan ratkaisi pelin lopullisesti toisen jakson puolivälissä. Avausjaksolla olivat osuneet Tomi Lahtinen kerran, ja kapteeni Jussi Nyström kahdesti.

Ilves oli avausjaksolla käyttänyt todella tehokkaasi kotijoukkueen mustan minuutin hyväkseen. Se iski minuutin sisällä 3-1- ja 3-2 -kavennukset, ja pääsi hyvin mukaan peliin. Sen lähemmäksi vieraat eivät kuitenkaan päässeet. Pirttijoen toisen jakson komean osuman jälkeen Ilves lähti yrittämään kavennusta lentävällä maalivahdilla. Se saikin rakennettua mukavannäköistä pyöritystä. Tässä kohtaa kotijoukkueen valmentaja Jovan Stankovic veti oman ässänsä hihasta esiin: Akaa Futsal lähtikin itse ottamaan pallonhallintaa lentävän maalivahdin kera johtoasemassa!

Ja leijonapaitojen miesylivoima toimikin paremmin kuin vieraiden. Kotijoukkue ei ainoastaan saanut pelattua minuutteja kellosta, vaan se naulasi pelin iskemällä kaksi lisäosumaa hienojen yhdistelmien jälkeen, kun Petri Grönholm sekä Juhana Jyrkiäinen tyylittelivät loppulukemiksi 6-2 (3-2). Toisella jaksolla Akaa-maalivahti Mikko Ananin pelasi myös ensiminuuttinsa tämän kauden liigassa, ja teki sen tyylikkäästi pitämällä maalinsa puhtaana.


Jussi Nyström osui kahdesti, vaikkei tästä paikasta uppoakaan (kuva: Tuukka Nyström)

Kotijoukkueen päävalmentaja Jovan Stankovic oli pelin jälkeen väsynyt mutta onnellinen.

- Viimeiset viikot ovat olleet fyysisesti todella rankkoja meille. On ollut loukkaantumisia, maajoukkuekomennuksia, ja otteluruuhkaa. Nyt pääsemme takaisin peli per viikko -rytmiin, ja ehdimme taas harjoittelemaan hyvin. Pelimme ei ole ollut mitään erityisen hyvää viime aikoina, ja parannettavaa riittää. Samoin vastus kovenee koko ajan. Ensi lauantaina tämän päivän esitys ei riitä enää mihinkään, Stankovic pohdiskeli.

Ensi viikolla Akaa Futsal pelaa vierashallissa. Lauantaina reissataan Länsi-Tampereelle Tesomalle, jossa vastaan asettuu aina hankala PP-70, joka muun muassa viime kaudella haki pisteet Toijalasta. Tampereen pelissä viime vuonna Akaa nappasi pisteet hiukan onnekkaastikin lukemin 1-2. Joukkue saakin venyä taas parhaimmilleen, jos sarjapisteitä meinataan napata kotiinviemisiksi.

Akaa Futsal-Ilves 6-2 (3-2)
04:25 1-0 Tomi Lahtinen 6m rp
09:54 2-0 Jussi Nyström (Rafa Giorgio)
10:45 3-0 Jussi Nyström (Tomi Lahtinen)
11:03 3-1 Jussi Nummela (Aleksi Pennanen)
11:56 3-2 Jussi Nummela (Antti Teittinen)
29:04 4-2 Aleksi Pirttijoki (Jovan Stankovic)
37:55 5-2 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)
38:38 6-2 Juhana Jyrkiäinen (Petri Grönholm)

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
Mikko Ananin mv
Jovan Stankovic 0+1, k
Dusan Milojevic 0+1
Tatu Ahonen
Petri Grönholm 1+1
Tomi Lahtinen 1+1
Jussi Nyström 2+0
Rafa Giorgio 0+1
Juhana Jyrkiäinen 1+0
Aleksi Pirttijoki 1+0, pp
Valtteri Wähä-Verkkomäki