Akaa Futsal parempi Pirkanmaan paikallisessa

Syyskauden pelin tapaan, Akaa Futsal oli myös kevätkauden keskinäisessä pelissä Ilvestä parempi. Pisteet matkasivat Kaupin parketilta Etelä-Pirkanmaalle lukemin 2-7 (2-2).

Ottelun alku oli vierasjoukkueen osalta masentava. Ensimmäiseen kuuteen minuuttiin Ilves ei juuri koskenut edes palloon, mutta se onnistui kahdesti maalinteossa, ehkä hiukan onnekkaastikin ja kotijoukkue käyttikin koko päivän tuurinsa heti alussa. Tämän jälkeen sitten Akaan maalivahti Kasper Kangas laittoikin luukut kiinni - ja murjaisi vieläpä toisella jaksolla tehopisteet 1+1. Oikeutettu valinta pelin parhaaksi leijonaksi.

Ottelun pallohallintaa mielin määrin vienyt Akaa sai tasoitettua pelin vielä ennen taukoa. Ensin osui Jovan Stankovic, ja tasoituksesta vastasi Juhana Jyrkiäisen hienon esityön jälkeen Tero Intala.


Akaa Futsal kaatoi Ilveksen jälleen

Toisella jaksolla Akaa oli täyttä timanttia. Se vei jakson lopulta puhtaasti maalein 5-0, eikä jättänyt seliteltävää ottelun voittajan suhteen. 2-3 -johtomaalissa Akaan harrastama maalivahdin hyökkääminen tuotti tulosta. Kasper Kangas nousi kuin varkain laukaisupaikkaan, ja tykitti pallon upeasti ylänurkkaan. Kun heti perään Intala iski päivän toisellaan lukemiksi 2-4, alkoi kotijoukkueen usko hiipua.

Tatu Ahonen ja Dusan Milojevic osuivat ensin, ja päätöslukemat 2-7 iski lopulta Juhana Jyrkiäinen, joka olisi hiukan tarkemmalla viimeistelyllä voinut maalata tänään useammankin osuman. Näin Akaan hallinta ja työnteko palkittiin hienosti kahden maalin takaa voittoon nousemisen myötä.

- Tärkeät pisteet plakkariin. Uskomme ei horjunut edes kahden maalin takaa-ajoasemassa, siihen voi olla tyytyväinen. Eteenpäin mennään ja töitä tehdään, Akaan päävalmentaja Jovan Stankovic kommentoi lyhyesti pelin jälkeen.

Ensi viikonloppuna pelataan Final Four -turnausta Espoossa. Lauantaina Akaa Futsal pelaa välieränsä GFT:tä vastaan. Voittaja etenee sunnuntain finaaliin, jossa vastaan asettuu FC Kemi tai ToPV. Liigaa pelataan taas kotikentällä pe 23.2.

Ilves FS-Akaa Futsal 2-7 (2-2)
00:27 1-0 Jaakko Ahokas
06:25 2-0 Ville Koskela
12:52 2-1 Jovan Stankovic (Miikka Hurme)
14:25 2-2 Tero Intala (Juhana Jyrkiäinen)
21:20 2-3 Kasper Kangas (Tero Intala)
22:06 2-4 Tero Intala (Dusan Milojevic)
28:07 2-5 Tatu Ahonen (Kasper Kangas)
33:35 2-6 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
39:52 2-7 Juhana Jyrkiäinen (Tomi Lahtinen)

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv 1+1, pp
(Juho Laine mv)
Jussi Nyström, k
Dusan Milojevic 1+1
Tero Intala 2+1
Petri Grönholm 0+1
Jovan Stankovic 1+0, k
Juhana Jyrkiäinen 1+1
Rafa Giorgio
Tatu Ahonen 1+0, k
Miikka Hurme 0+1
Tomi Lahtinen
Aleksi Pirttijoki
Valtteri Wähä-Verkkomäki