Vakuuttava esitys jatkoi voittoputkea

Kauden kolmas liigaottelu toi kolmannen voiton, kun JoSePa kaatui Monitoimihallilla selvin lukemin 8-1 (5-1). Vierasjoukkue piti Akaan nollilla lähes kymmeneen minuuttiin asti, mutta ei lopulta voinut vahvalle kotijoukkueelle mitään.

JoSePan etsikkoaika ottelussa oli ensimmäisten kymmenen minuutin aikana. Sillä oli muutama maukas mahdollisuus tehdä ottelun avausmaali, mutta Akaan maalinsuulla Juho Laine oli mies paikallaan. Kun kotijoukkueen dominoiva pallonhallinta tuotti ensimmäisen maalin, oli vierasjoukkue pulassa. Akaan hyökkäyspeli vapautui samalla, kun vieraiden puolustuksen väliin syntyi hiukan enemmän tilaa heidän joutuessa miettimään myös hyökkäyspelaamista.


Akaa Futsalilla riitti taas juhlittavaa (kuva: Tuukka Nyström)

Kotijoukkue käytti syntyneen tilan hyväkseen kovalla prosentilla. Se takoi taukoon mennessä taululle lukemat 5-1, kun JoSePa oli onnistunut kerran kaventamaan peliä lukemiin 2-1. Akaan tehohetki jatkui toisen jakson alussa, ja peli oli viimeistään selvä. Viimeiset 15 minuuttia toi enää yhden maalin ja useamman tolppalaukauksen.

Jälleen tasaisesti peliminuutteja kierrättänyt Akaa Futsal esiintyi ottelussa tutun vahvasti. Tällä kertaa suurimmat tehot keräsi Tatu Ahonen, joka iski komeasti kolme maalia ja nappasi vielä yhden syötönkin. Myös väkevää syksyä pelaava serbikaksikko Dusan Milojevic (2+2) ja Jovan Stankovic (1+2) oli taas kovassa vireessä. Muista maaleista vastasivat tärkeän avausmaalin takatolpalta ohjannut Tomi Lahtinen sekä Tero Intala.


Dusan Milojevic oli mahdoton vartioitava joutsalaisille - tehot 2+2 (kuva: Tuukka Nyström)

Akaa Futsalin valmentaja Jovan Stankovic ehti ottelun jälkeen jutulle.

- Hieno voitto jälleen meiltä. Onnistuimme muutamaa heikompaa vaihtoa lukuunottamatta niissä asioissa, mitä oltiin yhdessä sovittu. Keskiviikkona tämä taso ei kuitenkaan enää riitä, joten alkuviikosta työt jatkuvat harjoituksissa, Stankovic muistutti.

Keskiviikkona nähdään kauden ensimmäinen Etelä-Pirkanmaan paikallispeli, kun Mad Max vierailee Akaassa ja Monitoimihallilla. Joukkueet ovat perinteisesti tarjoilleet runsasmaalisia, vauhdikkaita ja kuumia kohtaamisia, eikä keskiviikko tuone tähän poikkeusta. Viime vuonna voitot derbyistä tasattiin 1-1, kumpi ottaa tällä kaudella ensimmäisen kiinnityksen paikallisherruuteen?!

Akaa Futsal-JoSePa 8-1 (5-1)
09:41 1-0 Tomi Lahtinen (Tatu Ahonen)
11:18 2-0 Tero Intala (Dusan Milojevic)
13:44 2-1 Matias Paappanen (Jari Kotimäki)
15:51 3-1 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
19:20 4-1 Tatu Ahonen (Juhana Jyrkiäinen)
19:31 5-1 Tatu Ahonen (Petri Grönholm)
22:48 6-1 Jovan Stankovic (Dusan Milojevic)
23:56 7-1 Tatu Ahonen (Jussi Nyström)
38:49 8-1 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
Jovan Stankovic 1+2
Dusan Milojevic 2+2
Tero Intala 1+0
Petri Grönholm 0+1
Tatu Ahonen 3+1, pp
Tomi Lahtinen 1+0
Juhana Jyrkiäinen 0+1
Rafa Giorgio
Jussi Nyström 0+1, k
Aleksi Pirttijoki
Valtteri Wähä-Verkkomäki