Vuosikymmen käyntiin voitokkaasti

Akaa Futsal aloitti uuden vuoden tyylikkäästi. Se haki Joutsasta selvän vierasvoiton, kun isäntäjoukkue JoSePa joutui tyytymään 2-8 (1-5) -tappiolukemiin.

Akaa matkusti Joutsaan ilman Jovan Stankovicia ja Juhana Jyrkiäistä, joita molempia odotellaan kokoonpanoon takaisin tulevana viikonloppuna. Sen sijaan Joutsassa loukkaantunut Tatu Ahonen ja varoitustilin täyteen saanut Jussi Nyström ovat seuraavasta pelistä sivussa. Joutsassa nähtiin myös kaksi paluuta sairastuvalta, kun Tero Intala palasi pitkältä ja Petri Grönholm vähän lyhyemmältä sairaslomalta - molemmat pääsivät heti tehopisteillekin ja Grönholm valittiin koko pelin parhaaksi pelaajaksi.

Ottelun voittajasta ei Joutsan loppiaisessa ollut epäselvyyksiä. Akaa otti pelin hallinnan välittömästi itselleen ja se vyörytti ensimmmäiseen 11 minuuttiin jo johtolukemat 0-4. Maalinteossa onnistui tuttujen Nyströmin, Grönholmin ja Dusan Milojevicin lisäksi myös ensimmäiseen Akaa Futsal -maalinsa iskenyt Mikko Takala, joka taiteili tehopisteet 1+1 jo pelin avausminuuteilla.


Uusi vuosi käynnistyi hienolla voitolla

Myös Joutsa sai kuparisen rikki, ja tauolle siirryttiin lopulta vieraiden neljän maalin johdossa, kun Milojevic iski ratkaisevan tuntuisen 1-5 -osuman juuri ennen taukosummeria.

Toinen jakso lähinnä pelailtiin alta pois. Akaan suurin maali-into oli jäänyt pukukoppiin, mutta verkkoa heiluteltiin toisella jaksolla vielä kolme kertaa. Nyström ja Grönholm iskivät lisäosuman mieheen, ja myös Rafa Giorgio pääsi sutaisemaan pallon verkkoon Aleksi Pirttijoen erinomaisen esityön jälkeen.

Akaa Futsalia Joutsassa luotsannut valmentaja Jari Hakala oli tyytyväinen pelin antiin.

- Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan, ja ne saatiin. Peluutimme tasaisesti kaikkia pelaajia ja onnistumisia tuli. Tästä on hyvä jatkaa kohti tuplaviikonloppua, kun saimme sairastuvaltakin väkeä taas joukkueen mukaan, Hakala pohdiskeli pelin jälkeen.

Kolmen liigaottelun tiukka viikko jatkuu ensi lauantaina, kun Akaa Futsal päättää neljän pelin vierasputkensa Valkeakoskella Mad Maxin vieraana. Sunnuntaina on edessä paluu kotihalliin; Liikunnan Riemu vierailee silloin Monitoimihallilla.

JoSePa-Akaa Futsal 2-8 (1-5)
02:12 0-1 Jussi Nyström (Mikko Takala)
03:36 0-2 Mikko Takala
06:03 0-3 Dusan Milojevic (Tatu Ahonen)
11:10 0-4 Petri Grönholm (Jussi Nyström)
18:03 1-4 Eetu Oksanen
19:49 1-5 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
21:51 1-6 Jussi Nyström (Tero Intala)
24:07 2-6 Benno Hanslian (Janne Kosunen)
26:14 2-7 Petri Grönholm (Jussi Nyström)
28:31 2-8 Rafa Giorgio (Aleksi Pirttijoki)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
Dusan Milojevic 2+0
Jussi Nyström 2+2, k
Tero Intala 0+1
Petri Grönholm 2+1, pp
Tatu Ahonen 0+1
Tomi Lahtinen
Rafa Giorgio 1+0
Mikko Takala 1+1
Aleksi Pirttijoki 0+1