Kausi käyntiin kotivoitolla

Futsal-Liiga käynnistui Akaa Futsalin osalta sunnuntaina kotihallissa. Vastassa oli viime vuosilta hyvinkin tuttu, ja kahdella viime kaudella mestaruuden voittanut KaDy. Tällä kertaa oli Akaan vuoro juhlia sarjapisteitä, kun voitto pysyi Pirkanmaalla lukemin 5-3 (2-2).

KaDyn kaataminen Futsal-Liigan runkosarjassa on ollut Akaalle harvinaista herkkua. Edellisen kerran temppu oli onnistunut marraskuussa 2016. Nyt voitto kuitenkin siis irtosi pitkästä aikaa, ja tyylikään ei jättänyt akaalaisyleisöä kylmäksi: vahvan esityksen ansiosta loppulukemat itse asiassa imartelevat vierasjoukkuetta leijonapaitojen hallittua pelitapahtumia.


Sunnuntaina nähtiin kovaa fyysistä taistelua - Dusan Milojevic ja Lassi Lintula näyttävät mallia

Ilman tähtipelaajaansa Newtonia Akaan reissulla ollut KaDy oli ottelussa ajoittain hätää kärsimässä. Avausjakso pelattiin tasatahtiin 2-2, mutta lukemat eivät totta puhuen vastanneet kenttätapahtumia. Vierasjoukkue sai maalinsa karmaisevista Akaa Futsalin virheistä, kun taas toisessa päässä ottelun näkyvin pelaaja, KaDyn maalivahti Niila-Ville Laitinen nappasi useita huipputorjuntoja - ja tolppaakin kolisuteltiin useaan otteeseen.

Akaan avausosuman ensimmäisellä jaksolla iski vahvan yksilösuorituksen päätteeksi Dusan Milojevic. Toisesta osumasta puolestaan vastasi Jussi Nyström, joka pääsi pommittamaan 2-1 -johto-osuman rangaistuspotkusta. Akaa Futsalin tehokas avausjakson loppu jatkui tauon jälkeen, kun heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla Jovan Stankovic pommitti upeasti ylänurkkaan. Kun Milojevic kasvatti johtolukemiksi 4-2 ajassa 25:25, näytti peli jo ratkeavan.


Tero Intala pääsi tehopisteille heti ensimmäisessä liigapelissään Akaa-paidassa

KaDy nousi kuitenkin vielä kerran taisteluun mukaan nopealla kavennuksellaan. Jännittävässä pelissä vierasjoukkue otti pelin hallintaa väkisin itselleen, mutta maaleja se ei enää saanut aikaiseksi. Kotijoukkue sen sijaan sai, kun Juhana Jyrkiäinen iski 5-3 -maalin kolmisen minuuttia ennen päätösvihellystä. KaDyn lentävän maalivahdin Akaa Futsal puolusti tarkasti ja tehokkaasti pois hienosti torjuneen Kasper Kankaan johdolla, ja näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät leijonapaitojen haltuun.

Akaa Futsalin valmentaja Jovan Stankovic oli pelin jälkeen väsynyt mutta onnellinen.

- Osoitimme hienoa kärsivällisyyttä ja taistelutahtoa nousemalla tappioasemasta voittoon. Molempien maalien edustoilla suorituksemme jäi hiukan vajaaksi, mutta muuten esityksemme oli jämäkkä. Tästä on taas hyvä jatkaa työntekoa, Stankovic tarinoi.

Akaa Futsalin kausi jatkuu ensi lauantaina, kun vastaan asettuu toinen jyväskyläläisseura. Täksi kaudeksi liigaan palannut Riemu isännöi silloin Keski-Suomen reissulle lähteviä leijonapaitoja. Liigan avauskierroksella Riemu kaatoi Sievin, joten vastus on varmasti kova myös toisella sarjakierroksella.

Akaa Futsal-KaDy 5-3 (2-2)
03:01 0-1 Niila Ville Laitinen
14:29 1-1 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
15:18 2-1 Jussi Nyström 6m rp
15:22 2-2 Henri Louste (Sergei Korsunov)
20:17 3-2 Jovan Stankovic (Petri Grönholm)
25:25 4-2 Dusan Milojevic (Tero Intala)
28:11 4-3 Markus Rautiainen (Mikko Kytölä)
36:40 5-3 Juhana Jyrkiäinen (Rafa Giorgio)

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Juho Laine mv)
Jovan Stankovic 1+0
Dusan Milojevic 2+0, k, pp
Tero Intala 0+1
Petri Grönholm 0+2
Tatu Ahonen, k
Jussi Nyström 1+0
Tomi Lahtinen
Juhana Jyrkiäinen 1+0
Rafa Giorgio 0+1
(Valtteri Wähä-Verkkomäki)
(Aleksi Pirttijoki)
(Mikko Takala)