KaDy katkaisi voittoputken

Pitkätkin putket loppuvat aikanaan. Akaa Futsal kärsi kauden ensimmäisen tappionsa lauantaina Jyväskylässä, kun KaDy oli parempi maalein 4-3 (2-1).

Tappio ei tullut huonolla pelillä, mutta ei kyllä hyvälläkään. Akaa Futsalin peliesitys jäi hiukan valjuksi ja toisin kuin edellisillä pelikierroksilla, tällä kertaa keskinkertaisuus ei enää riittänyt voittoon asti.

KaDy loi avausjaksolla enemmän maalipaikkoja, vaikka Rafa veikin vieraat ensin johtoasemaan. Tasaisessa kenttäpelissä molemmat prässäsivät ylhäältä ja halusivat myös hyökätä voimakkaasti. Vierasjoukkueen hiukan huolimaton esitys toi KaDylle useita ylivoimahyökkäyksiä ja taukonumerot 2-1 olivat ansaitut.


Kasper Kangas torjui jälleen erinomaisesti Akaan maalinsuulla. Kuva: Juuso Koro

Toisella jaksolla Akaa petrasi hiukan. Se otti hallinnan itselleen ja kolisutteli KaDy-maalin tolppia muutamaan otteeseen. Senttien päässä ollut tasoitus jäi tekemättä ja sen sijaan KaDy iski vastahyökkäyksistä kaksi osumaa.

Viimeisen kympin Akaa pelasi lentävällä maalivahdilla. Miesylivoima sujuikin välillä todella näyttävästi ja Jussi Nyström sekä Tomi Lahtinen pääsivät iskemään kavennukset. Aika loppui kuitenkin kesken eikä loppukiri tuottanut maukkaista tilanteista huolimatta enää tasoitusta.

Akaan päävalmentaja Jovan Stankovic analysoi peliä viileästi.

- Pystymme paljon parempaan. Loppuvuodesta emme ole päässeet tasollemme, joten joulutauko tulee nyt tarpeeseen meille. Töitä on tehtävänä paljon, jos haluamme pysyä mukana kärkitaistossa, Stankovic alleviivasi.

Joulutauon jälkeen leijonapaidat palaavat kehiin loppiaisena 6.1. Silloin Akaa Futsal matkustaa hankalaan paikkaan, kun Joutsassa JoSePa isännöi pirkanmaalaisia vieraitaan.

Akaa Futsal kiittää kaikki toimijoitaan, kumppaneitaan, tukijoitaan ja ystäviää vuodesta 2019. Tarina jatkuu vuonna 2020 entistä vahvempana. Hyvää joulua kaikille!

KaDy-Akaa Futsal 4-3 (2-1)
12:23 0-1 Rafael Giorgio (Juhana Jyrkiäinen)
16:35 1-1 Markus Rautiainen (Juho Väinälä)
18:10 2-1 Teemu Lukkari (Jere Intala)
27:06 3-1 Markus Rautiainen (Teemu Lukkari)
29:09 4-1 Akaa Futsal om
30:06 4-2 Jussi Nyström (Jovan Stankovic)
31:26 4-3 Tomi Lahtinen (Juhana Jyrkiäinen)

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv, k
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic
Jovan Stankovic 0+1
Aleksi Pirttijoki
Tatu Ahonen
Jussi Nyström 1+0, pp
Tomi Lahtinen 1+0, k
Rafa Giorgio 1+0
Juhana Jyrkiäinen 0+2
Mikko Takala
Valtteri Wähä-Verkkomäki