Värikäs paikallispeli päättyi kotivoittoon

Akaa Futsal ja Mad Max eivät jättäneet yleisöä kylmäksi Monitoimihallilla keskiviikkoiltana. Jännittävässä pelissä kotijoukkue oli lopussa vahvempi ja se jatkoi näin vahvaa syksyään 6-4 (3-3) -voitolla.

Avausjakso päättyi lukemiin 3-3, mutta todella eriskummallisten vaiheiden jälkeen. Kotijoukkue piti palloa, rakensi tasaisesti hyviä maalipaikkoja, ja laukoi paljon. Näistä paikoista ladotaan yleensä enemmänkin maaleja, mutta nyt vieraiden maalinsuulla ex-Leijona Jukka Saari venyi huikeisiin pelastuksiin kerta toisensa jälkeen.

Fysiikan lait näyttivät tekevän tehtävänsä, kun 12 minuutin kohdalla kotijoukkue johti täysin ansaitusti 3-0. Liekö pieni hyvänolontunne hiipinyt puseroon, mutta sen jälkeen maalinteossa onnistui vain vierasjoukkue. Se viimeisteli aivan jäätävällä prosentilla maaleja vastahyökkäyksistään. Vieraiden omasta pelinrakentelusta ei tullut mitään, mutta uhrautuvainen puolustaminen ja äärimmäisten tehokas hyökkääminen tuottivat hienoja maaleja ja näin Maxit nousivat ennen taukoa jo tasoihin.


Dusan Milojevic iski hattutempun Monarin keskiviikkoillassa

Toisella jaksolla pelin juoni pysyi samana; kotijoukkue hallitsi palloa, ja se onnistui myös luomaan hyviä maalipaikkoja. Mutta maaliin asti palloa ei tunnuttu saavan millään. Lopulta Mad Max onnistui maalinteossa, kun toinen ex-Leijona Yasar Elbeller nautiskeli takatolpalta vierasjoukkueen johtoon vain yhdeksän minuuttia ennen päätösvihellystä.

Kotijoukkue lisäsi entisestään kierroksia peliinsä, ja paine Mad Maxin maalilla kasvoi jatkuvasti. Kotijoukkue otti käyttöön jopa lentävän maalivahdin, ja pallo pyöri jo maaliviivalla asti. Lopulta Dusan Milojevic päästä kotiyleisön piinasta ampumalla upeasti pallon verkkoon ja pelin tasoihin ajassa 32:24. Akaa Futsal haki vimmatusti voittomaalia, ja nosti jälleen lentävän maalivahdin hyökkäysalueelle. Suorastaan nerokkaan kuvion päätteeksi tehot 0+3 tänään kerännyt Jovan Stankovic syötti, ja hattutemppunsa täydentänyt Milojevic täräytti pallon vastustamattomasti alanurkkaan - 5-4 vain kolme minuuttia ennen päätösvihellystä!


Myös Juhana Jyrkiäinen osui kolmesti Mad Maxia vastaan

Seuraavaksi oli Mad Maxin vuoro hakea tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta Akaa Futsalin tällä kaudelle hyvin toiminut alivoimapeli ei antanut enää vieraille mahdollisuuksia. Jyrkiäinen täydensi oman hattunsa viimeistelemällä loppulukemiksi 6-4. Melko kuuman, mutta kuitenkin muuten ilahduttavan siistin pelin ikäväksi kruunuksi vieraiden ylikierroksilla käynyt Matti Jussila taklasi vaarallisesti Stankovicin päin seinää. Jussilan temppu palkittiin tuomareiden toimesta suoralla punaisella kortilla, ja näin kotijoukkue pääsi pelaamaan viimeisen minuutin pois kellosta miesylivoiman turvin.

Akaa Futsalin valmentaja Jovan Stankovic kommentoi peliä lyhyesti.

- Vastustaja puolusti tänään tiiviisti, mutta teimme kyllä itsekin pelin turhan vaikeaksi itsellemme. Näytimme kuitenkin lopussa sydäntämme ja taistelutahtoamme. Syksy on ollut raskas ja nyt pidämme pari päivää huilia joukkueen kanssa, Stankovic tarinoi.

Joukkueen vapaapäivät mahdollistaa maajoukkuetauko. Seuraavan kerran liigapelien merkeissä Akaa Futsal on nimittäin tulessa vasta lauantaina 2.11., jolloin edessä on aina vaikea Sievin reissu.

Akaa Futsal-Mad Max 6-4 (2-2)
04:24 1-0 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
10:54 2-0 Juhana Jyrkiäinen (Jussi Nyström)
11:53 3-0 Juhana Jyrkiäinen (Jussi Nyström)
13:44 3-1 Mikko Matinaro (Jukka Saari)
15:55 3-2 Matti Jussila (Kim Lingman)
18:02 3-3 Kim Lingman (Mika Jussila)
31:12 3-4 Yasar Elbeller (Mikko Heritty)
32:24 4-4 Dusan Milojevic
36:56 5-4 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
38:54 6-4 Juhana Jyrkiäinen (Jovan Stankovic) tm

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Juho Laine mv)
Jovan Stankovic 0+3
Dusan Milojevic 3+0, pp
Tero Intala
Petri Grönholm, k
Tatu Ahonen
Tomi Lahtinen
Juhana Jyrkiäinen 3+0
Jussi Nyström 0+2, k
Rafa Giorgio
(Mikko Takala)
(Aleksi Pirttijoki)
(Valtteri Wähä-Verkkomäki)