Mad Max parempi Etelä-Pirkanmaan derbyssä

Akaa Futsal kärsi lauantaina Valkeakoskella kauden toisen tappion. Mad Max oli parempi lukemin 5-3 (1-1).

Akaa reissasi naapurikaupunkiin ilman pelikieltoista kapteeniaan Jussi Nyströmiä sekä Joutsa-pelissä loukkaantunutta Tatu Ahosta. Poissaoloista huolimatta jalkeille saatiin kelpo nippu, jolla vastustaja painettiin avausjakson aikana pitkiä ajanjaksoja puolustuskannalle.

Kotijoukkue kuitenkin puolusti tunnollisesti, ja myös maalivahtipeli onnistui. Vierasjoukkueesta vain Dusan Milojevic osui maalinteossa, ja kun vastaavasti myös Mad Max osui kertaalleen, siirryttiin tauolle lukemissa 1-1.

Toinen jakso alkoi akaalaisittain erinomaisesti. Petri Grönholm ja Rafa Giorgio osuivat vieraat 1-3 -johtoon. Tähän vahvat akaalaissuoritukset sitten loppuivatkin. Kotijoukkue viimeisteli murhaavalla prosentilla paikoistaan ja nousi kotiyleisönsä edessä hurmiomaisesti 5-3 -kotivoittoon, kun vieraiden loppukirikään ei enää tuottanut kavennusosumia.

Akaa Futsalin pelaajavalmentaja Jovan Stankovic oli pettynyt mies pelin jälkeen.

- Kehno peli meiltä, niitä on nyt osunut alkusyksyn jälkeen useitakin, mutta tämä oli vasta toinen kerta kun se kostautui pisteiden menetyksenä. Mad Max pelasi tiiviisti omilla vahvuuksillaan, ja hävisimme heille tänään molempien maalien läheisyydessä. Onneksi heti huomenna on uusi mahdollisuus taas kääntää laivaa parempiin tuuliin, Stankovic pohdiskeli pelin jälkeen.

Akaa Futsal kohtaa sunnuntaina kotihallissaan Monitoimihallilla Riemun, joka putosi lauantain kierroksella sarjataulukon viimeiseksi. Kyseessä on siis erinomainen testi Akaalle, jonka täytyy yön aikana löytää taas kova taisteluasenne, tai Riemu on valmis yllätykseen ja sille elintärkeisiin sarjapisteisiin.

Mad Max-Akaa Futsal 5-3 (1-1)
05:20 0-1 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
17:11 1-1 Mikko Matinaro (Mikko Heritty)
21:39 1-2 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)
24:37 1-3 Rafa Giorgio (Juhana Jyrkiäinen)
27:46 2-3 Justus Kunnas (Mikko Heritty)
33:15 3-3 Mika Jussila (Kim Lingman)
36:56 4-3 Kim Lingman (Mikko Matinaro)
38:03 5-3 Jan Holm

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic 1+0
Jovan Stankovic 0+1, k
Tero Intala
Petri Grönholm 1+1, pp
Tomi Lahtinen
Rafa Giorgio 1+0
Mikko Takala
Juhana Jyrkiäinen 0+1
Miikka Hurme
Aleksi Pirttijoki