Kypsä esitys toi jälleen voiton

Voittoputki kasvoi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun Akaa Futsal vieraili lauantaina Tampereella. PP-70 kaatui lukemin 1-7 (1-3).

Ennätysputken jatkuminen onnistui ryhdikkäällä esityksellä. Leijonapaitojen valmennujohto oli tehnyt kotiläksynsä hyvin, sillä vierasjoukkue riisui tamperelaisten aseet pelinrakentelusta tehokkaasti, ja lopusta piti huolen jälleen kerran hienosti toiminut hyökkäyspeli, joka tuntuu tuottavan maalipaikkoja tasaisesti pelissä kuin pelissä.

Voittamiseen vaaditaan aina myös hyvää maalivahtipeliä. Juho Laine oli mies paikallaan ja torjui varmasti ne paikat, mitä kotijoukkue sai rakennettua. Ainoa takaisku tuli kuuden metrin rankkaripisteeltä, kun pallo oli hetkeä aiemmin osunut Tatu Ahosen käteen. Ahonen sai tilanteesta punaisen kortin, ja liittyy näin loukkaantuneena sivussa olevan Tero Intalan seuraksi katsomoon ensi lauantain pelin ajaksi.

Maalinteossa liekeissä oli erityisesti kolmikko Jussi Nyström (3+0), Juhana Jyrkiäinen (2+2) sekä Rafa Giorgio (1+2). Myös Dusan Milojevic osui kertaalleen. Seitsemästä maalista huolimatta erityisesti ensimmäisen 30 minuutin aikana paikkoja riitti hukattavaksikin - viimeisen 10 minuutin tehohetki sai toki loppulukemat kauniiksi ja suut hymyyn. Parannettavaa riittää kuitenkin edelleen.


Jussi Nyström kasvatti kauden maalimääränsä jo seitsemään (kuva: Tuukka Nyström)

Hieno voitto venytti siis voittoputken jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Se on luonnollisesti seurahistorian paras kauden aloitus. Seuraavan kerran joukkue on tulessa ensi lauantaina kotikentällä. Silloin vastaan asettuu ToPV. Torniolaiset ovat Akaan ohella se toinen joukkue, joka on marssinut alkukauden toistaiseksi ilman pistemenetyksiä, joten kyseessä on todellinen kärkiottelu. Peli vihelletään käyntiin Monitoimihallilla hiukan normaalista aikataulusta poiketen klo 16.

PP-70-Akaa Futsal 1-7 (1-3)
02:18 0-1 Jussi Nyström (Jovan Stankovic)
06:03 1-1 Vili-Atte Mäkinen 6m rp
08:55 1-2 Jussi Nyström (Juho Laine)
17:30 1-3 Juhana Jyrkiäinen (Rafael Giorgio)
29:49 1-4 Juhana Jyrkiäinen (Rafael Giorgio)
35:41 1-5 Rafael Giorgio (Juhana Jyrkiäinen)
37:31 1-6 Dusan Milojevic (Juhana Jyrkiäinen)
39:23 1-7 Jussi Nyström (Jovan Stankovic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv 0+1
(Kasper Kangas mv)
Jovan Stankovic 0+2
Dusan Milojevic 1+0
Tatu Ahonen, p
Petri Grönholm
Tomi Lahtinen
Jussi Nyström 3+0
Rafa Giorgio 1+2
Juhana Jyrkiäinen 2+2, pp
Mikko Takala
Aleksi Pirttijoki
Valtteri Wähä-Verkkomäki